Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκεφαλίζουν και σταυρώνουν 21χρονο στη Σαουδική Αραβία


Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει και να σταυρώσει ένα 21χρονο παλικάρι. Η Γαλλία μόλις ζήτησε από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν την εκτέλεση. Ο καλύτερος τρόπος για να σώσουμε τον Αλί είναι να πιέσουμε επειγόντως τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους να του χαρίσουν τη ζωή. Υπόγραψε το ψήφισμα  η εκτέλεσή του μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή:

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα παλικάρι 21 ετών και, στη συνέχεια, να το σταυρώσει εκθέτοντας δημόσια το πτώμα του. Η ίδια χώρα έγινε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα μπορούσε να ήταν κακόγουστο αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό!  

Όταν ήταν 17 χρόνων, ο Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ συνελήφθη για συμμετοχή σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και καταδικάστηκε σε βασανιστήρια. Όμως, η περίπτωσή του δεν αποτελεί εξαίρεση. Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει φέτος πάνω από 100 πολίτες, δηλαδή εκτελεί έναν κάθε δύο ημέρες!


Η Γαλλία έχει ήδη ζητήσει από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν αυτήν την εκτέλεση, αλλά οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επίσης πολύ θερμές σχέσεις με το καθεστώς. Αν διοχετεύσουμε την οργή μας στους αρχηγούς αυτών των κρατών, εκείνοι μπορούν, με τη σειρά τους, να πείσουν τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Η εκτέλεση μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να τον σώσουμε και να σταματήσουμε τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: 
https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?bfyFwab&v=65618

Αυτή τη στιγμή, η Σαουδική Αραβία είναι επικεφαλής της επιτροπής του ΟΗΕ που επιβλέπει τις υποψηφιότητες για τις θέσεις των βασικών εισηγητών και εμπειρογνωμόνων. Η φρικτή υπόθεση του Αλί αποδεικνύει πόσο παράλογο είναι αυτό! Ειδικοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για μια «αυθαίρετη εκτέλεση» που απαγορεύεται με βάση τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς ο 21χρονος καταδικάστηκε ενώ ήταν ακόμη ανήλικος. Ο Αλί είναι ανιψιός ενός διακεκριμένου σιίτη κληρικού που έχει επίσης καταδικαστεί σε θάνατο.  

Αν δεν υπάρξει διεθνές πολιτικό κόστος για τη χώρα, οι εκτελέσεις θα συνεχίσουν.

Οι παραπάνω κυβερνήσεις έχουν μία βρόμικη αλλά στενή εμπορική σχέση με τη Σαουδική Αραβία
: Της πουλούν όπλα και αγοράζουν το πετρέλαιό της. Ξέρουμε ότι η γνώμη τους μετράει. Στις αρχές του έτους, κάναμε μια εκστρατεία για να πείσει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τους Σαουδάραβες να αναβάλουν το μαστίγωμα και την εκτέλεση του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι. Ο Ζίγκμαρ μίλησε ανοιχτά και, σήμερα, ο Μπαντάουι είναι ζωντανός, ακόμη κι αν σαπίζει στη φυλακή.  

Ας κάνουμε επειγόντως αυτούς τους ισχυρούς ηγέτες να απαιτήσουν από τους Σαουδάραβες να σταματήσουν την εκτέλεση και, στη συνέχεια, να αμφισβητήσουν το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ας σώσουμε τη ζωή αυτού του νέου παιδιού! Υπόγραψε τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/stop_saudi_beheadings_loc/?bfyFwab&v=65618
Όταν καθεστώτα σε όλο τον κόσμο παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, το κίνημά μας μιλά ανοιχτά και βοηθά να σταματήσουν οι φρικαλεότητες. Τώρα, ας υψώσουμε τη φωνή μας για τον Αλί.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Alice, Melanie, Marie, Alex, Marigona, Maria Paz, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΗΓΕΣ:

Σαουδική Αραβία: Διεθνείς αντιδράσεις για την εκτέλεση 20χρονου σιίτη — Το Βήμα
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=740302  

Την Πέμπτη η Σαουδική Αραβία θα σταυρώσει 20χρονο επειδή «πρόσβαλε» τον βασιλιά — Tribune
http://www.tribune.gr/world/news/article/172885/tin-pempti-i-saoudiki-aravia-tha-stavrosi-20chrono-epidi-prosvale-ton-vasilia.html  

Η Γαλλία ζητά από τη Σαουδική Αραβία να καταργήσει τη θανατική ποινή για τους νέους (στα αγγλικά) — Gulf Times
http://www.gulf-times.com/region/216/details/456125/france-urges-saudi-arabia-to-cancel-death-penalty-for-youth  

Οι επιτροπές δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητούν από τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει τον αποκεφαλισμό και τη σταύρωση ενός άνδρα (στα αγγλικά) — CNN
http://edition.cnn.com/2015/09/23/middleeast/saudi-arabia-ali-al-nimr-execution/  

Η Σαουδική Αραβία εκτελεί «ένα άτομο κάθε δύο ημέρες», ενώ το ποσοστό αυξάνεται υπό το καθεστώς του βασιλιά Salman (στα αγγλικα) — The Independent
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-executions-amnesty-international-beheadings-death-sentences-rate-under-king-salman-10470456.html   Σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA:

Η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία υπογράφουν συμφωνία 12.000.000.000 $ (στα αγγλικά) — Al Arabiya
http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2015/06/24/France-Saudi-Arabia-to-ink-12bln-arms-deal.html  

Η Υεμένη και το σκάνδαλο της πώλησης όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Σαουδική Αραβία (στα αγγλικά) — The Guardianhttp://www.theguardian.com/world/2015/sep/17/yemen-and-the-scandal-of-uk-arms-sales-to-saudi-arabia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου