Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Κάλεσμα για την Δημιουργία Νέου, Ελληνορθόδοξου Πολιτικού Σχηματισμού! (Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου)

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/08/blog-post_291.html


Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Οι τελευταίες εξελίξεις με την προκήρυξη πρόωρων Εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, δικαίωσαν απόλυτα τα όσα γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες. Πλέον, η συσπείρωση όλων μας σε ένα Νέο, Ελληνορθόδοξο Πολιτικό Σχηματισμό, είναι επιτακτική ανάγκη!

Φτάσαμε λοιπόν, στο σημείο...μηδέν. Εκεί όπου οι - όποιες - ελπίδες είχαν καλλιεργήσει κόμματα, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, απεδείχθησαν φρούδες. ΑΠΑΤΗ δηλαδή. Ο μέσος Έλληνας, ζαλισμένος από τον βομβαρδισμό των γεγονότων, ίσως αρχικά δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που διέπραξε όλο το αμαρτωλό σύστημα τα τελευταία χρόνια. Όταν όμως ο κουρνιαχτός κατακάθεται, τότε συναισθάνεται τι έχει συμβεί και με το δίκιο του, εξοργίζεται.

Όλοι τον πρόδωσαν. Όλοι τον ξεπούλησαν εύκολα. Άλλοι, για μια καρέκλα. Πολλοί, για να εξασφαλίσουν οικονομικά τους ίδιους και οικείους τους. Ακόμα περισσότεροι, επειδή έχουν "γραμμάτια" να...εξοφλήσουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να θίξουν τα κακώς κείμενα. Η ΟΥΣΙΑ είναι πως ο μέσος πολίτης δεν έχει πλέον να στηριχθεί ούτε στην πολιτική, ούτε στην κοινωνική, ούτε στην εκκλησιαστική ηγεσία. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ (ΒΡΩΜΙΚΟ) ΚΟΛΠΟ.

Ξεκινώντας από αυτή τη διατύπωση, έρχεται άμεσα η ερώτηση: Και τώρα, τι κάνουμε; Πώς αντιδρούμε; Διότι αν δεχτούμε την κατάσταση ως έχει, σημαίνει πως συμβιβαζόμαστε με όλα τα παραπάνω. ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. Αν όμως όχι, ΚΑΤΙ πρέπει να κάνουμε. Αλλά τι;

Τα γράφω αυτά, διότι παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό τα κείμενα πολλών ιστοσελίδων, αρκετών εξ αυτών αυτοαποκαλούμενων πατριωτικών και χριστιανικών. Ειδικά τελευταία, τα πύρινα άρθρα διαδέχονται το ένα το άλλο. Ριπές κατά πάντων, μέχρι και απειλές, διαπόμπευση όσων είπαν ψέματα, όσων καπηλεύτηκαν το αγνό πατριωτικό αίσθημα του λαού. Αλλά...μέχρι εκεί! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ. Μονάχα καταγραφή της καταστροφής, δηλαδή κάτι που γίνεται πανεύκολα από τον οποιοδήποτε!

Εδώ λοιπόν, έγινε από την παρούσα ιστοσελίδα μια ΠΡΟΤΑΣΗ να σχηματιστεί νέος, αμιγώς ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, που θα στεγάσει όχι απλά την οργή μας για το υπάρχον σύστημα, αλλά κυρίως τη διάθεσή μας ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη χώρα μας κι εμάς τους ίδιους!

Θα ρωτήσει κάποιος: Καλά, γιατί πρέπει σώνει και καλά να φτιάξουμε...κόμμα για να γίνουν τα παραπάνω; Απαντούμε: Διότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει δυναμική παρέμβαση στα κοινά. Κι αυτό, όταν το πολίτευμα είναι δημοκρατικό (έστω τύποις), γίνεται μόνο μέσω της οργάνωσης ατόμων σε κόμματα και της συμμετοχής τους στον πολιτικό στίβο. Αν υπάρχει άλλος τρόπος, ευχαρίστως να τον συζητήσουμε.

Υπάρχει κι άλλη...ένσταση, που εκ του πονηρού τίθεται από κάποιους μάλιστα θρησκευόμενους: Εμείς οι Χριστιανοί, λέει, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με την πολιτική. Μόνο να κάνουμε προσευχή και νηστεία και θα δώσει ο Θεός!

Απάντηση: Όταν το 1821 ξεκίνησε η Επανάσταση, οι Αγωνιστές ΝΗΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΙΟΦΙΛΙΑ!!! Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης αναφέρει πως έψελνε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ όποτε είχε διαλείμματα από τις μάχες κατευθνόταν σε ξωκκλήσια και Μοναστήρια για να προσευχηθεί! Ενώ ο Μακρυγιάννης γράφει πως καθημερινά έκανε ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ (!!!), αλλά ταυτόχρονα δεν δίσταζε να πολεμήσει σαν λιοντάρι! Για να μην μιλήσουμε για τον Παπαφλέσσα, τον Σαμουήλ, τον Σαλώνων Ησαΐα κι άλλους Ιερωμένους που εκτός από το κομποσχοίνι, έπιασαν και το σπαθί!

Εμείς σήμερα, Δόξα Τω Θεώ, δεν καλούμαστε να πάμε στα πεδία των μαχών. Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να καταλάβουμε πως λόγω της κρισιμότητας των καιρών, οποιαδήποτε καθυστέρηση που πηγάζει είτε από κίβδηλο ευσεβισμό, είτε από ραθυμία και άλλες προφάσεις εν αμαρτίαις, είναι καταδικαστική για μας και τα παδιά μας! Απαιτείται ΑΓΩΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, χωρίς αναβολές!

Κι αν μας ρωτάτε από πόσους, απαντάμε; Έστω κι από έναν! Έστω κι από δύο! Γνωρίζουμε καλά πως ο νεοέλληνας δεν...σηκώνεται εύκολα από τον καναπέ του. Ξέρουμε πως στα λόγια όλα φαίνονται εύκολα, αλλά στις πράξεις δεν γίνεται τίποτα. Όμως, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί που το λέει η καρδιά τους! Και με αυτούς, θα προχωρήσουμε, με τη βοήθεια του Θεού!

Όσοι θέλετε λοιπόν, ελάτε μαζί μας! Σύντομα θα ξεκινήσουν πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα συγκροτηθεί ο Ελληνορθόδοξος πολιτικός σχηματισμός που θέλουμε όλοι!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 697 8619 094 ή στο hellasorthodoxy@gmail.com


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου