Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Βόμβα" Βαρουφάκη: Η συμφωνία ήταν ΑΣΑΦΗΣ. Το ζήτησαν οι Ευρωπαίοι για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης [VIDEO]

http://online-pressblog.blogspot.gr/2015/02/video_27.html

Μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη παρουσίασε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο δημοσιογράφος σε ένα προσωπικά τετ-α-τετ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος διευκρίνισε πολλά σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Το σημείο το οποίο προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι μετά από το ερώτημα του δημοσιογράφου αν το κείμενο που δόθηκε είχε πράγματι ασάφειες. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup ήταν πράγματι ασαφής γιατί το ζήτησαν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν την παράταση του προγράμματος από τα κοινοβούλιά τους.
Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι για το βαθμό της ασάφειας της συμφωνίας. Οσον αφορά το πλεόνασμα, το ότι δεν αναγράφεται ακριβώς ο στόχος είναι σαν να μας λένε ότι καταλαβαίνουμε το σκεπτικό που μας παρουσιάζεις, ότι δεν μπορείς να έχεις πλεόνασμα 4,5% τα επόμενα 10 χρόνια γιατί θα καταστρέψεις τον ιδιωτικό τομέα. 
Δεν βάλαμε νούμερο, γιατί η συμφωνία πρέπει να περάσει από τα άλλα κοινοβούλια. Για αυτό συμφωνήσαμε να το αφήσουμε free. Εγώ θα είμαι ο πρώτος ΥΠΟΙΚ που δεν θα αναφερθεί ποτέ σε νούμερο αν δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να το υλοποιήσει. Αν πω ένα νούμερο θα πω ψέματα».

Απάντηση στον Γιάννη Μηλιό
Ερώτηση για την αντίδραση του Γιάννη Μηλιού έδωσε σήμερα το πρωί ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορώντας τον ευθέως ότι ακολουθεί το πρόγραμμα της ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά: «Στεναχωριέμαι όταν ακούω από Συριαζαίους το αφήγημα της ΝΔ. Η ΝΔ μας λέει ότι θέλει το Μνημόνιο αν το ακούμε αυτό και μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ άστα».

Σχετικά με τον ΦΠΑ
«Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα» δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στον ΦΠΑ. Απαντώντας σε ερώτηση πού θα αυξηθεί, είπε: «Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση».


 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου