Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«Ιησούς» ήταν η τελευταία λέξη των 21 Αιγύπτιων χριστιανών που αποκεφάλισε η ISIS στη Λιβύη!

http://www.agioritikovima.gr/diethni/item/54726-%C2%AB%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%82%C2%BB-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-21-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-isis-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CF%8D%CE%B7
«Ιησούς» ήταν η τελευταία λέξη των 21 Αιγύπτιων χριστιανών που αποκεφάλισε η ISIS στη Λιβύη
Όταν το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε το βίντεο με την άγρια ​​δολοφονία των 21 Κοπτών Χριστιανών στη Λιβύη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ένας καθολικός επίσκοπος παρατήρησε κάτι εκπληκτικό.
«Κατά τη στιγμή της βάρβαρης εκτέλεσης τους ... Το όνομα του Ιησού ήταν η τελευταία λέξη στα χείλη τους», είπε ο επίσκοπος Αντώνιος Αζίζ Μίνα της Γκίζας.

«Το αίμα των χριστιανών αδελφών μας είναι μια μαρτυρία που φωνάζει για να ακουστεί ... Δεν κάνει καμία διαφορά εάν αυτοί είναι Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Κόπτες ή Προτεστάντες. Είναι χριστιανοί! Το αίμα τους είναι ένα και το αυτό. Το αίμα τους ομολογεί τον Χριστό», ανάφερε ο Πάπας, σύμφωνα με το περιοδικό The Economist, ο οποίος χαρακτήρισε μάρτυρες τα 21 θύματα*.
«Οι αδελφοί Κόπτες, των οποίων οι λαιμοί σκίστηκαν για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν Χριστιανοί... ο Κύριος τους καλωσορίζει ως μάρτυρες», είπε σε προσευχή την επόμενη μέρα.
«Εμπιστεύθηκαν τους εαυτούς τους σε Αυτόν που θα τους δεχθεί αμέσως μετά. Αυτό το όνομα, που ψιθύρισαν τις τελευταίες στιγμές, ήταν σαν την σφραγίδα του μαρτυρίου τους», λέει ο Μίνα.
Οι Κόπτες Χριστιανοί είναι μειοψηφία και βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο στη Μέση Ανατολή από άλλους Χριστιανούς.
Με αφορμή την βάναυση δίωξη, ο επίσκοπος Giovanni Martinelli της Τρίπολης στη Λιβύη, λέει ότι «Λίγοι από εμάς έχουν απομείνει». Εκείνοι που παραμένουν στην περιοχή είναι ως επί το πλείστον Φιλιππινέζοι νοσηλευτές οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια, ενώ τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν εκκενωθεί.

*Σχόλιο ΚΟ: Πρόκειται περί του επιχειρήματος «οικουμενισμός του αίματος», όπως το είπε ο ίδιος ο Πάπας. Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2013, είχε πει:
«Για μένα, ο Οικουμενισμός είναι μια προτεραιότητα. Σήμερα, έχουμε τον οικουμενισμό του αίματος. Σε ορισμένες χώρες, σκοτώνουν τους Χριστιανούς επειδή φορούν σταυρό ή έχουν μια Βίβλο, και πριν από τη θανάτωσή τους δεν τους ρωτάνε εάν είναι Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Καθολικοί ή Ορθόδοξοι. Το αίμα είναι ανακατεμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου