Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

http://olympia.gr/2014/05/30/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%85/

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ
«Ειχαμε πληροφόρηση για τα Ιμια αρκετό καιρό πριν τα γεγονότα του Ιανουαρίου του’96. Οι Τούρκοι 3 μηνες πριν είχαν αρχίσει ασκήσεις σε βραχονησίδες στα μικρασιατικά παράλια που προσομοίαζαν με δικές μας ακτές. Και φυσικά είχαμε ενημερώσει αρμοδίως. Η υπηρεςσία μας δούλεψε καλά. Ηταν εντυπωσιακή η πληροφόρηση που είχαμε. Εκτεταμένη ηταν και η ανάλυση. Να ξέρετε, την Τουρκία την εχουμε στο πιάτο…».
Αυτά μου είχε εκμυστηρευτεί ο τότε αρχηγός της μυστικής μας υπηρεσίας ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος που απο σήμερα μας αποχαιρετά απ τα μπαλκόνια του ουρανού. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πως ηταν ενας ακέραιος ανθρωπος, ενας εντιμος πατριώτης ενας αθόρυβος αγωνιστής της Δημοκρατίας που ποτέ δεν αντάλλαξε τα ακριβά μυστικά του. Για να μην πληγώσει την πατρίδα , δεν εκτόξευσε τούς «Σκούντ» των πληροφοριών του ούτε κατά κάποιων εξ απορρήτων της κυβέρνησης Σημίτη για τούς οποίους πίστευε ακράδαντα πως δεν δούλευαν με θέρμη για τα συμφέροντα της χώρας….Ας είναι!!
Ο Βασιλικόπουλος δεν ηταν του δόγματος που επικρατεί στον παράλληλο κόσμο των κατασκόπων πως «Ζεις κατά τύχη.Αγαπάς κατ επιλογή. Σκοτώνεις κατ επάγγελμα…». Ηταν ομως αποτελεσματικός. Είχε ενημερώσει την τότε κυβέρνηση για σχέδιο κατάληψης των νησιών μας με πεπτομέρειες -σοκ και με πληθος απορρήτων εγγράφων. Τα έγγραφα που ηλθαν στην κατοχή μας -απο αλλη πηγή- τόνιζαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για καταληψη νησιών η μικρονήσων-πλήν της Λήμνου. Κι ακόμα στοιχεία-φωτιά για αποβατικές ασκήσεις επι Τουρκικού έδάφους.
Μάλιστα, εκμυστηρευόμενος τις μύχιες σκέψεις του για τους Τούρκους κομμάντος των Ιμμίων μου είχε τονίσει -σκεπτόμενος ισως και με την ιδιότητα του αρχηγού ΓΕΝ- οτι τούς Τούρκους επρεπε να τους αφήναμε στα βράχια κι οτι αν δεν συνέβαινε το τραγικό περιστατικό με την πτώση του ελικοπτέρου ισως και να είχε διακομωδηθεί η υπόθεση….
«Κάποιοι ηθελαν να περισώσουν το κύρος της τότε Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ. Ηταν ενα «χοντρό» επειςσόδιο» για τη μάχη των εντυπώσεων..»-μού είχε πεί ο επιφανής συνομιλητής μου που -οπως είχε γραφεί- είχε παραδώσει στον Ανδρέα Παπανδρέου το καλοκαίρι του΄95 εναν απόρρητο φάκελλο με χάρτες, πληροφορίες απο υποκλοπές, σχέδια και ντοκουμέντα -φωτιά. Τότε, είχε πεί στον Ανδρέα Παπανδρέου «Πρόεδρε, Αμερικανικός δορυφόρος εντόπισε κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.!!».
Ο χάρτης εκτεινόταν απο την Κάρπαθο μέχρι τη Γαύδο,αλλά σε κύκλο βρισκόταν και μια αςσήμαντη περιοχή του Ν.Α Αιγαίου με τις βραχονησίδες των Ιμμίων!!! Οι πληροφορίες που ποτέ δεν αποκάλυψε ο Βασιλικόπουλος ήταν πως μέσα στον ίδιο φάκελλο βρίσκονταν και κάποια στοιχεία για τον ίδιο τον Κ.Σημίτη… Αρκετά χρόνια μετά, η χήρα του πρωην Πρωθυπουργού και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ η Δημητρα Παπανδρέου είχε αποκαλύψει σε τηλεοπτική εκπομπή του Γ.Τράγκα, τις μύχιες σκέψεις και απόψεις του ίδιου του Ανδρέα για τον Σημίτη. «Οτι ηταν ενας μέτριος καθηγητής, ενας κακός ανθρωπος κι ενας πολιτικός που δεν εβαζε σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα της χώρας!!!»
Ο εμπειρος Βασιλικόπουλος που πήρε μαζί του πολλά ακριβά μυστικά για να μην «πληγώσει» τη δόλια πατρίδα είχε πληροφορίες που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση οτι οι Τούρκοι σχεδίαζαν εκείνη την περίοδο δηθεν καταδίωξη υποτιθέμενου Κούρδου σε νηςσί του Αιγαίου και με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα συνελλάμβαναν επι Ελληνικού εδάφους τον «Κούρδο αγωνιστή» και μετά το βίντεο της σύλληψης θα εκανε το γύρο του κόσμου!!…
Αυτά και αλλα πολλά κατάφερε να αποτρέψει ο ικανός ναύαρχος που νοιαζόταν » για το τιμιώτερον και αγιότερον » που είναι η πατρίδα…
Hellasforce.com

Ανοιχτή επιστολή των παιδιών του ήρωα Λάκη Σάντα στην Ελληνική κοινωνία.

http://olympia.gr/2014/05/30/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1/

20140530-193354-70434442.jpgΗ οικογένεια του Λάκη Σάντα, σε σημερινή δημόσια επιστολή της προς την ελληνική κοινωνία
30 προς 31 Μαϊου 1941 υπεξαιρέθηκε η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ, με το οικόσημο του Κάϊζερ και τον μισητό αγκυλωτό σταυρό – την σβάστικα – από τον ιερό βράχο του Παρθενώνα.
73 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη νύχτα αυτή όπου οι δύο νέοι φίλοι τότε, και συναγωνιστές αργότερα, έκαναν την πρώτη αντιστασιακή πράξη 
με τέτοια συμβολική αξία σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.
Ναι, ομιλούμε για τον Απόστολο Σάντα, που δυστυχώς στις 30 Απριλίου 2011 έφυγε από τη ζωή και τον Μανώλη Γλέζο που συνεχίζει τον αγώνα.
Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του πατέρα μας. Όμως, ο Φασισμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Είναι γεγονός ότι τη νύχτα αυτή υπήρξαν δύο μεγάλοι συμβολισμοί.
Ο ένας ήταν το μίσος, η οργή, η «δήθεν ανωτέρα φυλή» που επέφερε τη βία μεταξύ των ανθρώπων, και το νόμο της ζούγκλας «ο δυνατότερος έχει δικαίωμα ζωής ο αδύναμος όχι» – όλα αυτά λοιπόν τα εξέφραζε με μία λέξη η σβάστικα! Το σύμβολο των Ναζί που πρέσβευαν μία από τις χειρότερες για το ανθρώπινο είδος θεωρίες: τον Εθνικοσοσιαλισμό. Διαιρεί τους λαούς και επιφέρει διχόνοιες, μίση, στο έπακρο τη βία, και ότι υπάρχει στη σκοτεινή πλευρά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ο άλλος συμβολισμός ήταν η Ακρόπολη. Ο θαυμάσιος Παρθενώνας ένα έργο γεμάτο ήλιο, σύμβολο και κατάκτηση των ωραιότερων πλευρών του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, της δημιουργίας της τελειότητας, της τέχνης, της ομορφιάς της ζωής, της δημοκρατίας, ένα έργο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Η πιο φωτεινή πλευρά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Είμαστε Ελληνίδες και Έλληνες, αφήστε τους δήθεν συμβολισμούς για ψήφο διαμαρτυρίας στους Νέο Ναζί. Έχετε ευθύνη κυρίες και κύριοι όσοι από εσάς έχετε ψηφίσει αυτό το Ναζιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής και να γνωρίζετε ότι οι λαοί δεν ξεχνούν!
Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος υπήρξε ένας από τους τραγικότερους πολέμους στην ιστορία της Ανθρωπότητας και η Ελλάδα μας το πλήρωσε πολύ ακριβά ως δεύτερη χώρα μετά την πρώην Σοβιετική Ένωση σε απώλειες. Εσείς όλοι των μεγάλων ηλικιών ή προέρχεστε από οικογένειες προδοτών ή είστε οι άνθρωποι που επιπλέουν σε όλες τις καταστάσεις… Ξανασκεφτείτε τι ακριβώς κάνετε.. Συγχωροχάρτι δεν υπάρχει για κανέναν!
Όσον αφορά τους νέους που έχουν ταχτεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής σαφώς και έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, ευθύνη γι’ αυτό. Οι νέοι δεν βολεύονται εύκολα και εάν δεν έχουν γνώσεις, μόρφωση, δεν έχουν διαβάσει ιστορία και γενικότερα εάν η Παιδεία της χώρας τους δεν μπορεί να τους δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους περί κοινωνικής αδικίας, κρίσεις οικονομικές που φέρνουν τον άνθρωπο σε απελπιστική θέση, και γενικότερα εάν η χώρα που υποτίθεται ότι έδωσε τα φώτα της για τη Δημοκρατία στη Δύση, δεν μπόρεσε να καλλιεργήσει στους νέους της αυτή ακριβώς την έννοια, η Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που άλλαζε κάθε φορά που άλλαζε και η παλαιά δικομματική διακυβέρνηση της χώρας μας.. σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αυτά…
Νέες και Νέοι,
Διαβάστε μόνοι σας, χωρίς «δασκάλους» ή καθοδηγητές την ιστορία σας. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για την Ελλάδα μας, όχι όμως ως Έθνος ανώτερο από τα άλλα. Η Ελλάδα πρεσβεύει μία χώρα ειρηνική, με ανθρώπους φιλειρηνικούς, φιλόξενους στους ξένους, συμπαραστάτες σε λαούς κυνηγημένους, πανανθρώπινες αξίες για τη ζωή, μια ζωή γεμάτη ήλιο.
Βοηθήστε τους μεγαλύτερους και την ίδια τη κοινωνία μας για ένα καλύτερο αύριο με καλοσύνη.
Αυτά είχαμε να πούμε τόσο για τα τρία χρόνια που μας λείπει ο αγαπημένος μας πατέρας, όσο και για την επέτειο των 73 χρόνων από το γεγονός της υπεξαίρεσης της σβάστικας από την Ακρόπολη.
Η οικογένεια του Απόστολου Σάντα,
Οι κόρες του Αλεξάνδρα και Γεωργία Σάντα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ> Aεροπορική τραγωδία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! (Πάστορα μείνε μακριά!)

http://kourdistoportocali.com/post/35606/pastoras
Από την Ιόλη Πιερίδη
Θα κάνουμε πάμπλουτο ένα ακόμη κέρινο ομοίωμα, το οποίο θα υποδύεται τον Πρόεδρο Δημοκρατίας;
Δεν έχουμε χορτάσει από την οδύνη και τον πόνο που μας χόρτασε ο Παπούλιας;
Θα επιτρέψουμε στους Βενιζέλο-Σαμαρά μετά τον "διορισμό" του διδύμου Καιλή-Σπυράκη στην Ευρωβουλή, να μας φυτέψουν και τον Πάστορα Κουβέλη στη Προεδρία της Δημοκρατίας;
Θα δεχτεί ο Πάστορας για μια ακόμη φορά να παίξει βρώμικο παιγνίδι σε βάρος της χώρας του, όπως το ΄89;
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Πάστορας φοβάται τα αεροπλάνα τα οποία ενίοτε πέφτουν ή εξαφανίζονται όπως συνέβη με εκείνο της Malaysia Airlines.
Tο επισημαίνουμε αυτό γιατί σύμφωνα με διάσημη Γαλλίδα αστρολόγο, στο τέλος του 2015 θα υπάρξει αεροπορική τραγωδία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!
Ποιος θέλει να γίνει Πρόεδρος λοιπόν;
-Πάστορα, μείνει μακριά...
Όταν μάλιστα η Γαλλίδα έχει προβλέψει το κακό που έρχεται.
Και ο Κουβέλης δεν είναι των ταξιδιών-πόσο μάλλον των υπερατλαντικών.
Με το ζόρι πήγε κανα δυο φορές ως τις Βρυξέλλες.
Ακόμη κι αν χρειασθεί να κατεβάσει 10 (δέκα) τζακ ντανιελς πριν την πτήση θα μυρίζουν τα χνώτα του στις συναντήσεις με τους συνομιλητές του.
Θα κάνουμε λοιπόν Πρόεδρο Δημοκρατίας κάποιον που θα πηγαίνει οδικώς ως τα Τίραννα;
Σοβαροί να είσαστε εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη.
Είναι όμως κι αυτή η Γαλλίδα δίχως τους χρησμούς της οποίας δεν κάνει βήμα ο Σαρκοζί...

Γιατί κρατήθηκε μυστική η «ξαφνική ενεργοποίηση της “Αντιαεροπορικής Άμυνας ;

http://olympia.gr/2014/05/31/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD/

Τρία στα Τρία για τον Α/ΓΕΕΘΑ αν και και το σημερινό δεν διέρρευσε παρά τις απογευματινές ώρες όταν συζητήθηκαν τα αποτελέσματα και οι χρόνοι της ξαφνικής ενεργοποίησης της Αντιαεροπορικής Άμυνας στης Χώρας !
11

Η εντολή ήταν σαφής και δόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες απο τον ίδιο το Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο μέσα από το σύστημα ! ο Στόχος διπλός να μετρηθούν οι χρόνοι και
να διαπιστωθεί η μυστικότητα του συστήματος και το δύο πέτυχαν το στόχο τους !greek-airspace_zpsdc5efa25
Ενεργοποιήθηκαν όλες οι Α/Α Μονάδες από τους (S-300 της Κρήτης και τα Patriot της Σκύρου μέχρι τους ΧΩΚ) της Μακεδονίας ,αλλά και όλα τα επιμέρους συστήματα των Μονάδων και τα αντιαεροπορικά συστήματα των Αεροδρομίων αλλά και τα Α/Α του Έβρου και των νησιών !
Το κυριότερο όμως είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία κρατήθηκε μυστική αλλά και κάποιες διαρροές δεν επιβεβαιώθηκαν από πουθενά ..πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα δούλεψε !
newego_LARGE_t_1101_54285286

Όταν πλέον η άσκηση είχε λήξει εδώ και ώρες και τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσει έπεσαν στο τραπέζι και συζητήθηκαν η πληροφορία που έγινε γνωστή ήταν :
Τις πρωινές ώρες σήμερα δόθηκε εντολή για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 12:00
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κατά την είσοδο της τετράδας των Τούρκικων μαχητικών στο Ελληνικό (FIR )που έγινε την 15:oo υπήρξε η σκέψη να ενεργοποιηθεί η Αεράμυνα επί πραγματικού στόχου αλλά όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον επίσημα.
Βετεράνος

H αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μοναδική επιλογή επιβίωσης στην Κολομβία των Βαλκανίων

http://kourdistoportocali.com/post/35592/giannakopoulos
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΡΑΒΔΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ;
 
Πως μπορείς να πας να ψωνίσεις στην λαική αγορά με ράβδους χρυσού;
Όταν ζεις στην Κολομβία των Βαλκανίων και ασχολείσαι  επιχειρηματικά με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στα οποία κυριαρχούν η ντόπια μαφία και οι παράγκες της Δικαιοσύνης, πως μπορείς να υποδύεσαι την παρθένα και να περιμένεις να δεις φως;
Πριν λοιπόν σπεύσουμε να καυτηριάσουμε την συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ας αναλογιστούμε σε ποια χώρα ζούμε και με ποιούς όρους διεξάγεται το παιγνίδι: Στην πολιτική, στην οικονομία, στα ΜΜΕ, στον αθλητισμό, παντού.
Η Ελλάδα είναι κοινωνικά  Κολομβία των Βαλκανίων με οικονομία Αργεντινής.
Ποιος επιβιώνει με τον σταυρό στο χέρι;
Ως εκ τούτου η αντίδραση του Γιαννακόπουλου είναι πολύ φυσιολογική για μια χώρα παραδομένη στις συμμορίες, με μια κυβέρνηση η οποία κάνει τον τροχονόμο της Μαφίας.
Η αντίδραση Γιαννακόπουλου όλο και πιο συχνά θα γίνεται ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για τον καθένα μας.
Ας μη γελιόμαστε. Η Ελλάδα πριν υποστεί εθνικούς ακρωτηριασμούς θα περάσει στον έλεγχο των πιο σπουδαίων Μαφιών του κόσμου: Tης Ρωσικής, της Κινέζικης, της Ιταλικής και πάει λέγοντας.
Κουρδιστό Πορτοκάλι
-ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
«Σήμερα ο αγώνας δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Ξεκίνησε εκβιαστικά μ’ ένα δίλημμα που μας έβαλε ο κ. Σχινάς ή να ξεκινήσει ή να μηδενιστούμε. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. 22 άτομα επιτρέπονται από μια φιλοξενούμενη ομάδα στην αποστολή. Σήμερα ήρθαν 29 από τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανόνες. 



Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ένσταση και ζητάει την επανάληψη του αγώνα. Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα έγινε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Και αυτό που έχω να πω στον κ. Σχινά, στον κ. Κορομηλά και στον κ. Ψαριανόείναι ότι εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γ…νε μες το γήπεδο. Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρούνε μπροστά τους».
Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟ ΡΑΤΖΑ
Δεκατέσσερα χρόνια μετά από έναν από τους διασημότερους καυγάδες στο ελληνικό μπάσκετ, ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών αναφέρθηκε στο περιστατικό και θέλησε να το κλείσει...
Ο Ντίνο Ράτζα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Αργά τη νύχτα" του σερβικού καναλιού TV Prva και μαζί με τον Βλάντε Ντίβατς, παραχώρησαν συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ιβάν Ιβάνοβιτς, για την καριέρα τους και τα βιώματα τους ως μπασκετμπολίστες στην πάλαι ποτέ ενωμένη Γιουγκοσλαβία.
Ο Κροάτης σέντερ ρωτήθηκε για μερικά γεγονότα που έχουν χαραχθεί στη μνήμη του και ανακάλεσε τον τσακωμό του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στις 29 Μαρτίου του 1999. Για την ακρίβεια είχε χαστουκίσει τον 24χρονο τότε ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ.
Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της σεζόν 1998 - 1999 και ήθελε νίκη με 10 πόντους, για να καταλάβει τη πρώτη θέση και να κερδίσει το πλεονέκτημα της έδρας για τους τελικούς της Α1.
Τελικά, επικράτησε με 3 πόντους (59-56) στην παράταση και παρά τη νίκη του, απώλεσε την πρωτιά. Μετά το τέλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετέβη στα αποδυτήρια και είχε λεκτικό επεισόδιο με τον Λευτέρη Σούμποτιτς, με αποτέλεσμα ο Ντίνο Ράτζα να εμπλακεί προκειμένου να υπερασπιστεί τον Σλοβένο προπονητή.
Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν με μεγάλη ένταση, ενώ ο Κροάτης κινήθηκε εναντίον του νυν προέδρου και ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η ένταση εκτονώθηκε...
Ωστόσο, 14 χρόνια μετά, ο Ντίνο Ράτζα ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί και τόνισε στην εκπομπή της σέρβικης τηλεόρασης: "Ειλικρινά, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για ότι είχε συμβεί. Είχε μπει στα αποδυτήρια μετά την ήττα μας σε ένα παιχνίδι που έκρινε την πρώτη θέση και η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη. Για αυτό ξέφυγε η κατάσταση"...
Πάντως, αποδείχτηκε πως το επεισόδιο άναψε τα αίματα στην ομάδα και στο φινάλε, κατακτήθηκε ο τίτλος με την άλωση του ΣΕΦ σε εκείνο το ιστορικό διπλό και αποτέλεσε το θεμέλιωμα της πράσινης αυτοκρατορίας...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 
Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος στο ΒΗΜΑ θα γράψει την συναρπαστική ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου>
Tο αεροπλάνο βρισκόταν λίγο πιο πάνω από την Μπολόνια όταν οι φωνές τους κάλυψαν κάθε άλλον ήχο. «Γιατί μπήκες στο αεροπλάνο;» είπε ο γηραιότερος. «Oχι, εσύ γιατί μπήκες στο αεροπλάνο;» απάντησε ο μεσαίος. Ο μικρότερος ήταν επίσης έξαλλος, εξίσου θερμόαιμος: «Δεν τα έχουμε πει ξανά; Γιατί μπήκατε στο αεροπλάνο;». Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται. Και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας, σε μια πολύ πιο ψύχραιμη στιγμή της ζωής τους, είχαν αποφασίσει να μην μπουν ποτέ μαζί σε αεροπλάνο, για λόγους οικογενειακής ασφαλείας. Σε περίπτωση που συνέβαινε κάποιο ατύχημα, έλεγαν, έπρεπε η κληρονομιά να διαφυλαχτεί. Εκείνη η στιγμή, εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ του 2002 στη Βόρεια Ιταλία, όμως, οι δεσμεύσεις δεν μπορούσαν να τηρηθούν: o Παναθηναϊκός είχε μόλις κατακτήσει το τρίτο του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Ολες οι ψύχραιμες σκέψεις είχαν πάει περίπατο.

Η αντίφαση είναι κραυγαλέα: από τη μία η δέσμευση της οικογενειακής κληρονομιάς, από την άλλη η παρόρμηση της στιγμής. Από τη μία η σπαρτιατική εγκράτεια, από την άλλη ο σχεδόν παιδικός ενθουσιασμός. Από τη μία η αγάπη, από την άλλη ο τσακωμός. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου συμπιεσμένη σε μια εναέρια διαμάχη λίγων λεπτών. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία της ζωής τους.

Ανιψιός εναντίον θείου 

Ο τελευταίος διαξιφισμός δεν ήταν εναέριος, αλλά ήταν εξίσου δυνατός. Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ξεκίνησε με μια σύλληψη. Ο Μάικ Μπατίστ, επί εννέα χρόνια αθλητής του Παναθηναϊκού, προσγειώθηκε στην Ελλάδα με τη νέα ομάδα του, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Στο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη και διανυκτέρευσε στο κρατητήριο του αεροδρομίου για χρέη 200.000 ευρώ προς την Εφορία. «Η ελληνική αστυνομία μού φέρθηκε πολύ καλύτερα απ' ό,τι σε πολλούς συνανθρώπους μου» δήλωσε με νόημα ο αθλητής. Οπως αποδείχθηκε, τα χρέη τα όφειλε η ΚΑΕ ΠΑΟ. Λίγες ώρες αργότερα, και ενώ η οφειλή είχε τακτοποιηθεί και ο αθλητής ήταν ελεύθερος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του Παύλου και πρόεδρος της ΚΑΕ, συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Με δάκρυα στα μάτια, προχώρησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα κατά της οικογένειάς του και συγκεκριμένα του θείου του, Θανάση: «Πολλοί έχετε αναρωτηθεί για ποιον λόγο έφυγε ο κ. Ομπράντοβιτς από την ομάδα. Εφυγε γιατί του χρωστούσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πάρα πολλούς μισθούς. Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις. Οταν ανέλαβα και ζήτησα από τους συνεργάτες του Θανάση Γιαννακόπουλου στοιχεία, με κορόιδεψαν οικτρά. Με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα, αλλά δεν έχω ανοίξει το στόμα μου. Ενας άνθρωπος μπορεί να αντέξει πολλά. Και για το αίμα του κρατάει το στόμα του κλειστό και δέχεται τα πάντα. Δεν μπορώ, όμως, να δεχθώ την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Λυπάμαι, δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό...».

Το ξέσπασμα ήταν δυνατό. Οπως συνήθως. Και παρορμητικό. Επίσης όπως συνήθως. Λίγες ημέρες μετά, τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει. Ο κατηγορούμενος Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε «να 'ναι καλά ο ανιψιός μου, ο Δημήτρης, η οικογένεια δεν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό». Και η συμφιλίωση της οικογένειας είναι ορατή. Κάποιοι σχολιάζουν ότι είναι μια τυπική οικογενειακή ιστορία. Κάποιοι άλλοι φοβούνται πως αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική. Και ότι οι αριθμοί των χρεών είναι αμείλικτοι.

Φάρμακα και μπανάνες 

Η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας ξεκινάει το 1924. Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανοίγει το φαρμακείο του στην οδό Πειραιώς. Καθώς τα χρόνια περνούν, δίπλα του δουλεύουν τα τρία παιδιά του, ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Κώστας. Το 1951 ο Παύλος Γιαννακόπουλος ιδρύει την εταιρεία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ. Αρχικά παίρνει τις αντιπροσωπείες σχεδόν όλων των μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου (Boots, Sigma, Tau, Alcon, Roussel). Αν και ο ίδιος δεν μιλάει αγγλικά, καταφέρνει η εταιρεία του να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπος. Το 1971 η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ μετατρέπεται σε ΑΕ και μετονομάζεται σε ΒΙΑΝΕΞ. Το 1974 κατασκευάζεται το πρώτο εργοστάσιο στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας. Το 1981, την εποχή που οι ξένες φαρμακευτικές αποχώρησαν από την Ελλάδα, φοβούμενες την επέλαση του «σοσιαλισμού», ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποφασίζει να μείνει και να ρισκάρει. Δικαιώθηκε. Θεωρώντας πως οι όροι και οι πολιτικές του ΠαΣοΚ δεν θα ήταν τόσο απαγορευτικοί όσο λεγόταν, αγόρασε φθηνά εργοστάσια των πολυεθνικών και γιγαντώθηκε στην πορεία. Τα επόμενα χρόνια επεκτείνεται και αγοράζει άλλα δύο εργοστάσια, της Winthrop-Sterling (1983) και της Upjohn (1985).

Αυτή είναι η γνωστή ιστορία της οικογένειας. Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι ότι η αυτοκρατορία δεν θεμελιώθηκε μόνο στο εμπόριο φαρμάκων. Ούτε το φαρμακείο που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους ήταν κερδοφόρο. Η οικονομική τους κατάσταση, όπως έχει εμπιστευτεί ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε γνωστό δημοσιογράφο, βελτιώθηκε από το εμπόριο μπανάνας.

Ηδη πριν από τη δικτατορία, και μέχρι τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, το εμπόριο μπανάνας δεν ήταν ελεύθερο. Επιτρεπόταν σε ορισμένες περιόδους τον χρόνο, οι οποίες δεν ήταν εκ των προτέρων γνωστές. Το υπουργείο Εμπορίου εξέδιδε ένα διάταγμα σε ανύποπτο χρόνο, το οποίο επέτρεπε το εμπόριο, π.χ. για διάστημα ενός μήνα. Ωστόσο, ουδείς μπορούσε να επωφεληθεί, αφού από την ώρα της παραγγελίας του φορτίου ως τη στιγμή της παράδοσης δεν γινόταν να παρέλθει διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Δεδομένου ότι η μπανάνα κόβεται όσο είναι ακόμη άγουρη και πράσινη, ενώ ωριμάζει στη συνέχεια, στα πλοία-ψυγεία που τη μεταφέρουν, το εμπόριό της είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι μεταδικτατορικά αποφασίζουν να ρισκάρουν και να ασχοληθούν με το εμπόριο. Κάποιοι θεωρούν πως στάθηκαν τυχεροί, κάποιοι άλλοι ότι είχαν απλώς τις κατάλληλες πληροφορίες για το τάιμινγκ του υπουργείου. Παρήγγειλαν εγκαίρως δύο φορτία μπανάνας, τα οποία εισήγαγαν στην Ελλάδα. Δικαιώθηκαν.

Εκείνη την εποχή ο πλουτισμός μιας οικογένειας ήταν άμεσα εξαρτημένος από τον παράγοντα τύχη. Τα στεγανά ήταν μικρότερα, το θάρρος μεγαλύτερο, το ρίσκο καθημερινότητα. Οι παλιοί θυμούνται και άλλες ιστορίες οικογενειών που μετατράπηκαν σε μεγιστάνες εν μιά νυκτί. Μια ανάλογη περίπτωση αιφνίδιου πλουτισμού ήταν ο επιχειρηματίας της γνωστής (τη δεκαετία '50 και '60) επιχείρησης Ράδιο Καραγιάννης, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το Ράδιο Καραγιάννης εισήγαγε και εμπορευόταν ψυγεία, κατσαρόλες, ραδιόφωνα και πικάπ, ενώ ο ιδιοκτήτης του είχε μια σειρά από αντιπροσωπείες στην Ελλάδα. Μία από αυτές ήταν και της Boeing. Ξαφνικά, η Ολυμπιακή αποφασίζει τη δεκαετία του '70 να αγοράσει αεροπλάνα Boeing και ο Καραγιάννης εμφανίστηκε από το πουθενά ζητώντας το ποσοστό του. Και αυτός δικαιώθηκε.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η οικογένεια Γιαννακόπουλου έδειχνε να έχει μια νοικοκυρεμένη, ακμάζουσα και ελληνοκεντρική επιχείρηση. Η ΒΙΑΝΕΞ, παρά την απώλεια τζίρου της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ που έχει σημειωθεί τη διετία 2009-2011, το 2010 παρείχε αυξήσεις 6% στους εργαζομένους. Το 2011 ακολούθησαν νέες αναπροσαρμογές και για το 2011 συμφωνήθηκε να «παγώσουν» οι αυξήσεις, αλλά να διατηρηθούν όλες οι παροχές της κλαδικής σύμβασης. Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μιλώντας προς «Το Βήμα», στις 29 Απριλίου 2012, επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ στήριξαν την εταιρεία και συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στην επίτευξη υψηλών κερδών. Ετσι τώρα και εμείς, ως διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον κόσμο μας, ασχέτως οικονομικών επιδόσεων».

Κεφάλαιο Παναθηναϊκός

Από το 1972 και έπειτα και ενώ η περιουσία του μεγάλωνε, ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ο αδελφός του, Θανάσης, άρχισαν να ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Το 1973, ο Παύλος εξελέγη πρόεδρος του Παναθηναϊκού Συναγερμού, διεκδικώντας την ηγεσία της ομάδας. Το 1979, τη χρονιά που η οικογένεια Βαρδινογιάννη αγόρασε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν κατάφερε να εισχωρήσει στο ποδόσφαιρο. Η υπόγεια κόντρα τους με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν έντονη. Η είσοδος στο ποδόσφαιρο έγινε μόλις το 2008 με το αποτυχημένο πείραμα της πολυμετοχικότητας.

Από το 1987 ως το 1997 υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων της ομάδας και από το 1992 ανέλαβε τη διοίκηση του μπασκετικού ΠΑΟ. Λίγα χρόνια μετά φάνηκαν οι προθέσεις του. Εφερε στην ομάδα τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Ζάρκο Πάσπαλι, τον Στόγιαν Βράνκοτις, τον Ντίνο Ράτζα (με τον οποίο ο γιος του, Δημήτρης, είχε κόντρα που έφτασε μέχρι και στη χειροδικία), τον Ντομινίκ Γουίλκινς, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επί προεδρίας του κατέκτησε, μεταξύ άλλων, έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εγινε η πιο επιτυχημένη ομάδα μπάσκετ της Ευρώπης. Και το 2012 ο Παύλος, με δάκρυα στα μάτια, αποχώρησε για να αναλάβει ο γιος του, Δημήτρης.

Πριν από λίγα χρόνια, μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής», ο Παύλος Γιαννακόπουλος έλεγε: «Το μπάσκετ είναι η ακριβή τρέλα μου. Για μένα είναι χόμπι και όχι οικονομική επιχείρηση. Ο ισχυρισμός ότι από τα αθλήματα αυτά βγάζεις χρήματα είναι ψέμα. Ισως στο ποδόσφαιρο, αν προχωρήσεις πολύ, έχεις κάποιο όφελος...». Ωστόσο, στις ιδιωτικές συνομιλίες του, εξηγούσε πως ο Παναθηναϊκός τον έχει βοηθήσει ψυχολογικά, αλλά και επιχειρηματικά, με έμμεσο τρόπο. Ελεγε ότι ως επιχειρηματίας, προτού εμπλακεί με τον αθλητισμό, θεωρούσε πως πολλοί συνομιλητές του τον υποτιμούσαν. Χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει τις επιχειρηματικές συμφωνίες που ήθελε. Αλλά από τότε που έγινε πρόεδρος, «σαν να ψήλωσα, όλοι με πρόσεχαν» εξηγούσε με χιούμορ. Και οι περισσότερες πόρτες άνοιξαν...

Οικογενειακή παράδοση 

Η σχέση με τον Παναθηναϊκό ήταν ερωτική, παθιασμένη, σχεδόν σαρωτική. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχει πάθει δύο φορές έμφραγμα. Ο Παύλος το ίδιο. Αμφότεροι θεωρούν ότι ευθύνεται το άγχος της ομάδας. Ζουν κάθε παιχνίδι με πάθος, σε βαθμό παρεξήγησης. Κάποτε έμπαιναν και μέσα στο γήπεδο, κυνηγούσαν διαιτητές, πετούσαν χαρτονομίσματα εξοργισμένοι. Ο Παύλος το έχει δηλώσει: «Είναι κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει». Ο Θανάσης θεωρεί ότι «έχει να κάνει με το DNA της οικογένειας, την παρορμητικότητα».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Παύλος έχει παραδεχτεί ως λάθος του και τη βοήθεια που παρείχε «σε οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι έρχονταν στο γραφείο και έλεγαν "ή μας δίνεις εισιτήρια ή την Κυριακή θα τα κάνουμε λίμπα..."». Τα χρηματικά ποσά που έδιναν σε αθλητές ήταν πρωτάκουστα. Λέγεται ότι παλαιότερα, την ώρα που ο αθλητής Γιώργος Καλαϊτζής έμπαινε στις διαπραγματεύσεις με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Θανάσης τού έλεγε: «Παιδί μου, παιδί μου, πρόσεξε μη σε κοροϊδέψει αυτός, να ζητήσεις κι άλλα χρήματα...».

Αυτά, όμως, είναι παρελθόν. Μια φορά την εβδομάδα η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι της αδελφής τους, Κατερίνας, και συζητούν με σχετική ηρεμία τα οικογενειακά τους θέματα. Οι διαφορές τους λύνονταν πάντα έτσι. Η οικονομική κατάσταση, όμως, έχει αλλάξει. Και πίσω από τη ρωγμή στις σχέσεις τους, η οποία θα αποκατασταθεί με τον διάλογο, ίσως κρύβεται η πρώτη πιθανότητα αποχώρησής τους από τον Παναθηναϊκό. Ειπώθηκε και διαψεύστηκε.

Το μέλλον, όμως, είναι πιο δύσκολο. Τα χρέη προς την Εφορία, που λέγεται ότι φθάνουν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι μια ενοχλητική λεπτομέρεια. Η απειλή του οικονομικού εισαγγελέα, ορατή. Ακόμη και αν τα μέλη της οικογένειας τα βρουν μεταξύ τους, και όλο αυτό το δημόσιο ξέσπασμα αποδειχθεί άλλη μια παρόρμηση της στιγμής, όπως αυτές που τους ωθούσαν να τσακώνονται σε αεροπλάνα και να κυνηγούν διαιτητές, αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι οι άνθρωποι που δημιούργησαν με τον δικό τους, ιδιοσυγκρασιακό τρόπο τον καλύτερο ελληνικό αθλητικό σύλλογο των τελευταίων δεκαετιών ακολουθούν τη μοίρα της Ελλάδας: Συγκεντρώνονται και νοσταλγούν το παρελθόν.

 

Παύλος, Θανάσης και Δημήτρης

Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πατέρας του Δημήτρης άνοιξε το 1924 ένα κατάστημα-αποθήκη διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων στη γωνία των οδών Σωκράτους και Σατωβριάνδου. Η φαρμακαποθήκη αυτή εξελίχθηκε σε ομόρρυθμη εταιριά το 1951, με την ονομασία «Φαρμαγιάν». Το 1971 η εταιρία μετατράπηκε σε ανώνυμη, λαμβάνοντας τη σημερινή της ονομασία: «Βιανέξ».. Τη συγκεκριμένη εταιρεία έχουν στα χέρια τους τα τρία αγόρια Γιαννακόπουλου, ο μεγαλύτερος Παύλος, ο μεσαίος Θανάσης και ο μικρότερος Κώστας, ενώ έχουν και μία αδελφή..
Από μικρά παιδιά ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν τρελαμένοι με τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος ο Παύλος είχε δηλώσει σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Goal και στους Βασίλη Βέργη και Νικο Μπουρλάκη λίγες ημέρες μετά το final four της Αθήνας ότι: «Ήμουν δέκα χρόνων. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στο γήπεδο. Του λέγαμε “Ό,τι θέλεις, υπό την προϋπόθεση να μας πας στο γήπεδο την Κυριακή», ενώ ο Θανάσης είχε πει: «Εγώ, επειδή ήμουν αριστούχος μαθητής, το μόνο που ζητούσα από τον πατέρα μας ήταν να πάω στο γήπεδο. Μου έδινε, λοιπόν, ένα ταληράκι, πήγαινα στους όρθιους με 2,5 δραχμές, έπαιρνα μία γκαζόζα και δέκα καραμέλες. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, προσπαθούσα πάντοτε να γίνομαι καλύτερος μαθητής, για ένα έχω το ταληράκι να πηγαίνω να βλέπω τον Παναθηναϊκό».
Ο Παύλος “μπλέχτηκε” με τον Παναθηναϊκό το 1972 και ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ τον Ιούνιο του 1987 για να κλείσει με τον τρόπο αυτό η περίοδος Μαλακατέ. H διοίκησή τους εξελέγη για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του ερασιτέχνη -τότε- Παναθηναϊκού, η οποία έλαβε χώρα στον “τάφο του Ινδού” το βράδυ του προημιτελικού Ελλάδας-Ιταλίας. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ο κόσμος που βρισκόταν τότε μέσα στο κλειστό της Λεωφόρου το παρακολουθούσε από φορητές τηλεοράσεις.. Για να πειράξει τον Θανάση, ο Παύλος πάντοτε υπενθυμίζει προς όλους ότι αυτός είναι ο Πρόεδρος..
Όπως έγραψε κάποτε ο Τάκης Ευσταθίου στη Basket Week, ο Παύλος στις αρχές ήταν ενθουσιώδης, παρορμητικός και ευκολόπιστος.. Συνεχώς άλλαζε γνώμη και όποιος του μιλούσε τελευταίος, απ’αυτόν επηρεαζόταν.. Επίσης, οι γνώσεις του για το μπάσκετ ήταν σχεδόν ανύπαρκτες με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι εύκολα μπορεί ν’αποκτήσει οποιονδήποτε παίκτη.. Εν έτει 1987, ένα βράδυ στο Hilton είπε στον τότε προπονητή Ρίτσαρντ Ντουξάιρ: “Θέλω να μου φέρεις ένα μεγάλο όνομα από το ΝΒΑ” για να πάρει την απάντηση: “Θα βρούμε κάποιον καλό παίκτη να μας βοηθήσει”. Ο Παύλος συνέχισε λέγοντας με αρκετό ενθουσιασμό: “Ξέρεις ποιόν θέλω; Έναν που είδα στην τηλεόραση, στο all star game, να δεις πως τον έλεγε ο Συρίγος..” Ο Ντουξάιρ άρχισε να του αναφέρει ορισμένα ονόματα από εκείνον τον αγώνα, αλλά ο Παύλος του έλεγε: “Όχι, όχι, πως τον έλεγε, πως τον έλεγε, Μα.., Ματζ..” Έκπληκτος ο Ντουξάιρ του είπε: “Μη μου πεις τον Μάτζικ Τζόνσον;” για να αναφωνήσει ο Παυλάρας: “Μπράβο, αυτόν!” Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ντουξάιρ εξήγησε στον Παύλο ότι για να πάρει αυτόν τον παίκτη δεν φτάνει ούτε ένα εργοστάσιο για να του δώσει και ότι ο συγκεκριμένος δεν έρχεται με τίποτα.. Μερικά χρόνια μετά πάντως ήρθε ο Ντομινίκ Ουίλκινς..
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Παύλος το 2008 στην εφημερίδα “Η Πράσινη” (στον Πανορμίτη Κωνσταντινίδη) ανέφερε ότι έχει μεγαλύτερη αγωνία όταν βλέπει τους αγώνες από την τηλεόραση ή τους ακούει από το ραδιόφωνο, παρά από όταν είναι στο γήπεδο.. “Σε ένα παιχνίδι έφτασα να έχω 120 σφυγμούς” είπε χαρακτηριστικά.. Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι μια εποχή προτιμούσε να τον παίρνουν τηλέφωνο μετά το τέλος των αγώνων και να του λένε το σκορ, παρά να τους βλέπει live με υπογλώσσια..
Ο Παύλος αναπολεί τα παιδικά του χρόνια (“Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω στα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι που πήγαινα πολύ μικρός και παρακολουθούσα αγώνες του Απόλλωνα γιατί ήταν κοντά στο Φαρμακείο του πατέρα μου”) και παραδέχεται ότι από τους παίκτες μεγαλύτερη θέση στην καρδιά του έχει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.. Θεωρεί το πρώτο Πρωτάθλημα Ευρώπης στο Παρίσι ως την μεγαλύτερη χαρά που έχει πάρει από τον Παναθηναϊκό, ενώ είπε χαρακτηριστικά: “Η μεγαλύτερη απογοήτευση θα ήταν αν εκείνη τη νύχτα αποφάσιζαν ότι έπρεπε να μετρήσει εκείνο το καλάθι στην τάπα του Βράνκοβιτς”. Το μεταγραφικό του απωθημένο θα είναι για πάντα ο Ντράζεν Πέτροβιτς.. “Ήμασταν ως τη μια μετά τα μεσάνυχτα μαζί με τον Ζέλικο Παβλίσεβιτς. Ένας έξοχος άνθρωπος, ασχέτως με το αν πέτυχε ή απέτυχε. Μιλούσαμε λοιπόν και ολοκληρώσαμε την συμφωνία. Μας είπε επί λέξη ο Ντράζεν εκείνο το βράδυ: «Έρχομαι στην Αθήνα να παίξω στον Παναθηναϊκό». Δυστυχώς, η μοίρα παίζει σκληρά παιχνίδια..”
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 παρασυρόταν σε ακρότητες όταν αδικείτο ο Παναθηναϊκός. Για παράδειγμα στους τελικούς της σεζόν ’92- ’93 εναντίον του Ολυμπιακού στο τρίτο παιχνίδι της σειράς κληρώνεται ο Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος δηλώνει κώλυμα με αιτιολογία ότι προσβλήθηκε από επιπεφυκίτιδα. Ο Παναθηναϊκός χάνει 77-72 στη Γλυφάδα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος το θεωρεί στημένο και αποφασίζει να μην κατέβει η ομάδα του στον τέταρτο τελικό.. Στην συνέντευξη που αναφέρθηκε προηγουμένως πάντως δήλωσε πως δεν μετάνιωσε για εκείνη την κίνηση και είπε πως θα το ξανάκανε, διότι η ομάδα είχε αδικηθεί..
Στον τρίτο ημιτελικό της περιόδου ’95-’96 κόντρα στον Πανιώνιο εισέβαλλε στο γήπεδο και άρπαξε τον Κώστα Κορομηλά από το χέρι.. Αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος στο οποίο έχει υποπέσει («Μεγαλύτερο λάθος από αυτό που έκανα στον αγώνα με τον Πανιώνιο, σε βάρος του διαιτητή Kορομηλά, δεν έκανα ποτέ άλλοτε στη ζωή μου! Το ξέρω, το παραδέχομαι, με βασάνισε πολύ… Η μεγάλη μου γκάφα ήταν που συμπεριφέρθηκα τόσο άσχημα στον Kορομηλά. Γι’ αυτό και του ζήτησα συγνώμη. Χάλασα το προφίλ μου και έδωσα ταυτόχρονα αφορμή σε εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ»). Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και με τον Νίκο Πιτσίλκα τη σεζόν ’92-’93 σε αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα..
Παραδέχεται ως τα μεγαλύτερα λάθη του το γεγονός ότι τραβήξε τόσο πολύ το σκοινί με τον Γκάλη, με αποτέλεσμα να σπάσει και το γεγονός ότι ενδώσανε στους Παβλίσεβιτς και Πολίτη και δεν αποκτήσανε τους Φασούλα και Σαμπόνις, αντίστοιχα. Έτρεφε μεγάλη αδυναμία στον Στόγιαν Βράνκοβιτς (θρυλείται ότι ένα καλοκαίρι και ενώ ο ψηλός -ως συνήθως- εμφάνιζε προτάσεις από το ΝΒΑ του είπε: «υπόγραψε, γιατί θα πέσω από την ταράτσα!!»). Μετά το καλοκαίρι του 2002 αποφάσισε ν’αποσυρθεί από το προσκήνιο, για λόγους υγείας, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Θανάση..
thanasispavlos.jpg
Θανάσης Γιαννακόπουλος. Γνωστός και ως “τυφώνας”.. Χειμαρρώδης τύπος, που είναι ασυγκράτητος όταν νοιώθει ότι αδικείται ο Παναθηναϊκός.. Η πλάκα είναι ότι μέχρι να βγεί στο προσκήνιο, θεωρούσαμε τον Παύλο εκρηκτικό τύπο.. Επί σειρά ετών ήταν σύμβουλος στην ΕΠΟ.. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πριν το final four της Αθήνας ήταν μια βδομάδα σε ..καταστολή, ώστε να είναι πανέτοιμος και γεμάτος ενέργεια την κατάλληλη ώρα..
Συχνά παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες, εκνευρίζοντας τον Παύλο!! Για παράδειγμα σε μια συνάντηση με τον Γιώργο Καλαϊτζή, οι πιο σκληροί διαπραγματευτές Παύλος Γιαννακόπουλος και Τάκης Μπαλτάκος ζήτησαν από τον Θανάση να βγει έξω από τα γραφεία γιατί δεν τους άφηναν να κάνουν τη δουλειά τους. Μετά από λίγο ο Θανάσης άνοιξε την πόρτα και είπε «τα πριμ του παιδιού μην ξεχάσετε!!» Στην ιστορία έχει μείνει και το περιστατικό που συνέβη εν έτει 2007 όταν ο Θανάσης συνομιλούσε στο γραφείο του με τον μάνατζερ του Διαμαντίδη (Φιλιούδης). Ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Παύλος και αρχίζει να μιλάει Αγγλικά(!!) στον εν λόγω μάνατζερ, προφανώς νομίζωντας ότι έχει απέναντί του τον Αμερικάνο ατζέντη του Μητσάρα..
Ο μύθος λέει ότι πριν τον 5ο τελικό του 1995, καθώς υπήρχε η σκέψη να μην δωθούν εισητήρια στους οπαδούς της ομάδας, πήρε μαζί με τον αδερφό του τηλέφωνο τον Ανδρέα Παπανδρέου και απείλησαν ότι θα σταματήσουν να δίνουν φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία, αφού το κράτος τους χρωστούσε δις δραχμές..
Κατά την άφιξη του Ουίλκινς στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και μέσα στον γενικό χαμό οπαδοί της ομάδας χοροπηδούσαν πάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον παίκτη (και το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο Θανάσης, βλ. φωτό στο λήμμα Ουίλκινς..) Ο Θανάσης ούρλιαζε μέσα στον όλο πανικό: «Σπάστε το αυτοκίνητο, δεν με πειράζει, αυτή η ημέρα είναι δική σας». Είναι προφανές ότι η λατρεία του κόσμου τον κάνει πανευτυχή, όπως και τον αδερφό του.. Συνεπώς φροντίζουν σε κάθε ευκαρία να το ανταποδίδουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ..απαγωγή της κούπας της Ευρωλίγκας το 2007 από τον Θανάση με μπέρτα(!!), ώστε να την πάνε προς το μέρος των οπαδών..
Τα παλαιότερα χρόνια μετά από κακές εμφανίσεις της ομάδας συνήθιζε να εισβάλλει στα αποδυτήρια για να τα ψάλλει στους παίκτες (π.χ. μετά τη λήξη του αγώνα της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό το 2001, όπου ο Παναθηναϊκός δεν κάλυψε την ήττα του πρώτου γύρου, τα έχωσε στον Κοχ: «Με 0/6 τρίποντα, ζητάς και λεφτά; Θες να σε πληρώνω;»), αλλά αργότερα προσπαθεί να λειτουργήσει ως πυροσβέστης.. Ύστερα από τον απολεισμό από την Teamsystem το 1999 στον αγώνα με τον Σπόρτιγκ στο ΟΑΚΑ που ακολούθησε και ενώ οι οπαδοί έκραζαν τον Ράτζα, πήγε και μοίραζε μπάλες(!!) στους ταραξίες, ενώ σε ότι αφορά τον περιβόητο καβγά Δημήτρη Γιαννακόπουλου-Ντίνο Ράτζα είχε δηλώσει: «Δεν είπε τίποτα, δεν συνέβη τίποτα… Είπε απλά ότι έπρεπε να ήταν πιο εύστοχοι στα τρίποντα…»
Στον τελικό του final four του 2000 πλήρωσε 300.000 δραχμές (για τρία εισητήρια) από κάτι Τούρκους. Για το ίδιο περιστατικό δήλωνε φέτος: «Θα ξεχάσω ποτέ τι έγινε στην Πυλαία το 2000; Καθόμουν εγώ στην 28η σειρά και η Μαρινέλα πρώτο τραπέζι πίστα…». Ο Φίλιππος Συρίγος του επισήμανε ότι: «Μα, πρόεδρε, τότε το final four το διοργάνωνε η FIBA», για να απαντήσει εκ νέου ο Θανάσης: «FIBA και ULEB τα ίδια σκ…ά είναι».
Μιας και είπαμε ULEB, μια από τις μυθικότερες στιγμές του Θανασάρα ήταν όταν το πρωΐ του τελικού στη Μπολόνια έφυγε αιφνιδιαστικά και πήγε στο συμπόσιο της Ευρωλίγκας για να “κράξει” τους Πορτέλα και Μερτομέου και να ζητήσει πίσω τα ουκ ολίγα χρωστούμενα (3 εκ. δολάρια). Μπήκε μέσα φωνάζωντας «thieves, thieves, thieves» και απειλούσε ότι δεν θα κατεβάσει την ομάδα στον τελικό.. Για τον φόβο των Ιουδαίων, η Ευρωλίγκα ειδοποίησε την χαμένη του ημιτελικού Μακάμπι να μην επιστρέψει στο Ισραήλ (καθώς σε εκείνο το final four δεν υπήρχε μικρός τελικός..). Επίσης, στη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα πριν το final four της Αθήνας, πήρε το μικρόφωνο, αυτοσυστήθηκε και τα έχωσε στον εμβρόντητο Μπερτομέου για τις ακριβές τιμές των εισητηρίων, ενώ στο ημίχρονο του τελικού της Σουπρολίγκας απειλούσε ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει τραβώντας τον Κοτλέμπα από το μανίκι..
Οι αντιδράσεις του προς τους διαιτητές απερίγραπτες.. Στον τελικό της Σουπρολίγκας το 2001 εκτόξευσε το κινητό του τηλέφωνο εντός του αγωνιστικού χώρου.. Στον πρώτο αγώνα με την Εφές Πίλσεν για τα play off της Ευρωλίγκας το 2005 και ενώ έιχε διακοπεί το παιχνίδι, μπήκε στο γήπεδο, και έφτυσε στο πρόσωπο τον Ισραηλινό διαιτητή Μπαχάρ.. «Κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και ντρέπομαι» δήλωνε την επόμενη..  Στην ιστορία έχει μείνει και το “ντου” του Θανασάρα στην ΚΕΔ το 2005 με αφορμή κάτι δηλώσεις του Γιάννη Δαμιανίδη ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται από την διαιτησία.. («Θα γα..σω όποιον πειράξει τον Παναθηναϊκό. Θα μου πουν εμένα που έχω δώσει τόσα δις ότι κερδίζω με τη διαιτησία;»)
Μόνιμος θαμώνας πλέον τον πολυτελών πολυθρόνων που υπάρχουν κοντά στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ώστε να παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής τους αγώνες, αν και μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη το 2000 στην Κροατία οι γιατροί του απαγόρευσαν να βλέπει αγώνες μπάσκετ.. Πάντως, ο Κώστας Χουλιάρας (βλ. Panathinaikos A-Z) είναι πάντα stand by για κάθε ενδεχόμενο.. Λατρεύει να πειράζει τον Σταύρο Ελληνιάδη.. «Δίνω στους Αγγελόπουλους τον Διαμαντίδη και όσα λεφτά θέλουν, για να σε πάρω στον Παναθηναϊκό! Θα έχω δυο γίγαντες, εσένα και τον Μάνο (σ.σ.: Παπαδόπουλος), και θα τους διαλύσουμε όλους».. «Σου δίνω τα τετραπλάσια λεφτά απ’οσα σου δίνουν οι Αγγελόπουλοι για να έρθεις στον Παναθηναϊκό» και πολλά άλλα..
Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι αρκετές φορές διαφωνούν.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πιθανή έλευση του Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο της ομάδας, όπου ο Παύλος ήταν κατά της πρόσληψης του “Ξανθού”, ενώ ο Θανάσης τον ήθελε.. Και οι δύο πάντως συμφωνούν ότι το πιο λυπηρό γεγονός ήταν αυτό που συνέβη με τον Ντράζεν Πέτροβιτς.. Όπως εκμυστηριεύτηκε και ο Θανάσης: «Είχαμε συμφωνήσει με το μάνατζερ του, τον είχαμε κλείσει για τρία χρόνια. Μας λέει “έρχομαι για να τελειώσουμε”. Και δυστυχώς, έγινε αυτό το φοβερό δυστύχημα. Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό με δύο ιερά τέρατα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντράζεν και τον Γκάλη»..
Ελάχιστοι επίσης ξέρουν ότι μετά την εντός έδρας ήττα από την Άλμπα το Δεκέμβριο του 1999 οι Παύλος και Θανάσης ζήτησαν σε εντονότατο ύφος εξηγήσεις από τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος λίγο έλειψε τότε να αποτελέσει παρελθόν..
Ο Παύλος και ο Θανάσης φημίζονται και για τα σαρδάμ που έχουν κάνει κατά καιρούς.. Η επίσημη παρουσίαση του Κιουμουρτζόγλου έχει μείνει στην ιστορία, καθώς ο Παύλος δεν μπορούσε να πει με καμία δύναμη σωστά το επίθετο του κόουτς “Κ”, καθώς τον αποκάλεσε Κιουγουμτζόγλου(!!) και Κιουμουρούτζου(!!!). Από την άλλη, ο Θανάσης αποκαλούσε τον Μουλαομέροβιτς Μουλαρομέροβιτς(!), τον Μουγιεζίνοβιτς Μουγιεγκάνοβιτς(!!) και Μουτζαχεντίνοβιτς(!!!), με αποκορύφωμα όλων το σαρδάμ που έκανε σε συνεδρίαση της ULEB όταν αποκάλεσε τον Μπερτομέου Μπερναμπέου.. Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται…
Από τα highlights του Θανάση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα 100εύρα που πέταξε στα πόδια του Αρτεάγκα (αλήτη..) μετά τη λήξη του τελικού της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και οι λοιποί χαρακτηρισμοί προς τον Μπερτομέου (“μαφία” κλπ.).. Εξίσου “επική” είναι και η συνέχεια της υπόθεσης, καθώς η Ευρωλίγκα τιμώρησε αρχικά τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο 150.000€, έπειτα η πράσινη ΚΑΕ έκανε ένσταση, η υπόθεση κατέληξε στο CAS και εν τέλει επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των δυο πλευρών, ο οποίος αποτυπώθηκε γραπτά με μια ασύλληπτη ανακοίνωση, η οποία στην ουσία επαναλάμβανε τους αρχικούς χαρακτηρισμούς του Θανάση, απλά στην αρχή της πρότασης προστέθηκε ένα “δεν”.. Μιλάμε για μεγάλες στιγμές..
To “κύκνειο άσμα” του “τυφώνα” έλαβε χώρα στη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του 2012.. «Εγώ έχει έρθει με αγαθές προθέσεις για να τιμήσω την Ομοσπονδία, αλλά με βάζει σε σκέψεις η απουσία των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Εγώ ήρθα ως ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Μετά θα έρθουν από τον Ολυμπιακό και θα μιλούν για διαιτησία, για τα 18-2 και για άλλες μαλ…ες. Δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω κανένα δικαίωμα», είπε και πρόσθεσε: «Πέρυσι είχαμε πει να μη δοθούν εισιτήρια σε χουλιγκάνους κι εκείνοι δεν το τήρησαν. Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν 50 φορές. Το ίδιο πράγμα έκαναν οι Ολυμπιακοί και στον τελικό του βόλεϊ, στο Φάληρο, πριν λίγα χρόνια, όπου ήμουν και πήγαν να με κυνηγήσουν οι χούλιγκανς του Ολυμπιακού, ενώ ο τελικός είχε αποφασιστεί να γίνει με σχολεία στις εξέδρες. Δεν θα το δεχτώ ξανά. Αυτό ήταν ανέντιμο, ανήθικο και τρισάθλιο. Είμαι διατεθειμένος να μην γίνει ο αγώνας, δεν θα είμαι εγώ ο μαλ..ας της παρέας. Έχουμε βάλει 200 εκατ. ευρώ στο μπάσκετ. Θέλω να πάνε όλα καλά. Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Παναθηναϊκός θα τα μοιράσει. Εγώ είμαι Σπαρτιάτης, είμαι άντρας και έχω μάθει να φοράω παντελόνια και να τα τιμάω. Άλλοι πρέπει να φορούν φουστάνια, γιατί δίνουν το λόγο τους και μετά κάνουν άλλα». Εν συνεχεία αυτός που τα άκουσε ήταν ο “ταλαντούχος κύριος Σκινδήλιας”, όταν του είπε πως δεν δικαιούται να ομιλεί.. «Ποιός είσαι εσύ που θα μου πεις εμένα να μη μιλάω. Θα πείτε εσείς για τον Παναθηναϊκό; Δε θέλουμε άλλα νταηλίκια. Έδωσες το χέρι σου πέρυσι για τα εισιτήρια και δεν το τηρήσατε. Στα αρχ…α μου και όπως τα λέω να τα γράψουν, δε με νοιάζει. Έχω γαμ..ει την Ευρώπη 6 φορές! Δεν μπορούν να μου λένε εμένα για Γκόντες και Τανατζήδες! Εσείς είστε οι λιμανίσιοι, εγώ είμαι από τη Σπάρτη κι είμαι υπόλογος και για τα λόγια και για τις πράξεις μου!» είπε λίγο πριν επέμβει η ασφάλειά και να τον βγάλει εκτός αίθουσας.. Απομακρυνόμενος πρόλαβε να πει και πάλι προς τον Σκινδήλια: «Άντε, υπάλληλε, θα μου μιλήσεις εμένα;»
Εξάλλου, η δήλωσή του στη βράβευση του ιδίου και του αδερφού του από τον ΠΣΑΤ στα τέλη του 2012 είναι ενδεικτική για την ιεραρχία της φαμίλιας.. «Η πρώτη ερώτηση πρέπει να γίνει στον Παύλο, γιατί είμαστε από τη Σπάρτη και είναι ο πατριάρχης της οικογένειας».. « Η ισχύς εν τη ενώσει» ή αλλιώς  «το αίμα νερό δεν γίνεται» ..
Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε με τη σειρά του ν’αποσυρθεί από τα “κοινά”, δίνοντας στον ανιψιό του και μονοχογιό του Παύλου, Δημήτρη..
Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αποτελεί πλέον τον συνεχιστή της δυναστείας που έχτισαν ο πατέρας του και οι θείοι του, τόσο στη «Βιανέξ», όσο και στην ΚΑΕ  Παναθηναϊκός, σηματοδοτόντας την αλλαγή φρουράς σε μια ιδαίτερα δύσκολη εποχή.. Το 2004 ανέλαβε χρέη πρώτου αντιπροέδρου στη «Βιανέξ», ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 εκτελεί και καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου, έχοντας την απόλυτη συμπαράσταση της ξαδέρφης του (και κόρης του Θανάση) Κατερίνας..
Για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε πρόσωπο-”ταμπού” στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών και μη.. Οι περισσότεροι τον πρωτογνώρισαν εν έτει 1999 (βλ. λήμμα Ράτζα..), η πρώτη του όμως “δημόσια εμφάνιση” έγινε μετά τον χαμένο ημιτελικό στο Τελ Αβίβ όταν εισήλθε στα αποδυτήρια της ομάδας με ένα χαρτί πάνω στο οποίο υπήρχαν γραμμένα τρία ονόματα.. Τα ονόματα αυτά ήταν: Ουίλκινς, Γιαννάκης και Πεδουλάκης, τα οποία και αποτελούσαν τις δικές του μεταγραφικές “απαιτήσεις”  για την επόμενη χρονιά.. Στα μέσα της δεκαετίας των 00′s ανέλαβε τη δημιουργία του τμήματος μάρκετινγκ της ΚΑΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο (DPG Digital Media, Πράσινη).
Ένα χαρακτηριστικό που τον διέκρινε μέχρι ν’αναλάβει την ΚΑΕ ήταν οι ελάχιστες συνεντεύξεις και δηλώσεις του. Κατά συνέπεια, παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον τα όσα είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει μαζί με τον πατέρα του στην “Πράσινη” εν έτει 2008.. Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση ποιά στοιχεία θα έπαιρνε από τον πατέρα του και τον θείο του απάντησε ότι: «Από τον θείο μου θα έπαιρνα οπωσδήποτε το στοιχείο ότι προασπίζεται τον Παναθηναϊκό με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό είναι κάτι το οποίο θαυμάζω στον θείο μου. Από τον πατέρα μου ότι δεν παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ και κάθεται και το σκέφτεται πολλές φορές για να πάρει τη σωστή απόφαση».
Η πρώτη του επαφή με το γήπεδο ήταν μέσω του θείου του.. «Στο ποδόφαιρο με έπαιρνε ο θείος μου ο Θανάσης από μωρό παιδί και με πήγαινε σε όλα τα γήπεδα. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και αλλού. Στο μπάσκετ ήταν στις αρχές του ’80. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για το Κύπελλο 99-81! Και η πλάκα ήταν ότι έχουμε 99 πόντους τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το ματς. Με είχε πάρει στο γήπεδο ο Δημήτρης ο Παναγούλιας και δεν με ξαναπήρε για πολλά χρόνια επειδή δεν ρίξαμε κατοστάρα»!
Θεωρεί ως την καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού το Final 4 του 1996 στο Παρίσι και ως χειρότερη στιγμή την ήττα με 20 πόντους από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στους “8″ της Ευρωλίγκας το 1997..
Τέλος, αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα είπε και στην πρώτη του συνέντευξη ως ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός..

Πατριωτικό Μέτωπο: Δημόσια αναγνώριση από Ρωσία.



Αθήνα 30 Μαΐου 2014 
ΠΑΜ: Δημόσια αναγνώριση από Ρωσία. 
"Στην Ελλάδα, εταίρος μας είναι το Πατριωτικό Μέτωπο και συνομιλητής μας ο Πρόεδρός του κ. Σταύρος Βιτάλης". 
Η δημόσια αυτή δήλωση της Δρα Τατιάνας Ποπόσκοβα, Προέδρου της Διεθνούς Οργάνωσης ΟΚΑ, η οποία είναι αρμόδια για τις δράσεις των πολιτικών φορέων, συνδεδεμένων μελών της Ευρασιατικής Ένωσης, έρχεται να ξεκαθαρίσει το εν πολλοίς μέχρι σήμερα θολό σκηνικό των ελληνορωσικών σχέσεων. 
Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, Ρωσικός φορέας, και μάλιστα της εμβέλειας του ΟΚΑ, επανεισάγει με τον πλέον επίσημο τρόπο, την σαφή πρόθεση της Ρωσίας, για την πολιτική επανασύνδεσή της με την Ελλάδα. 
Σε απαντητική του επιστολή στη Δρα Ποπόσκοβα, ο Πρόεδρος Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, την ευχαρίστησε για τη δημόσια αυτή δήλωσή της, την οποία "θεωρεί ιδιαίτερη τιμή για το Κίνημα". Συμφώνησε παράλληλα στον προτεινόμενο από την ΟΚΑ προγραμματισμό κοινών δράσεων για την προώθηση των στόχων της Ευραστιατικής Ένωσης, οράματος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Βλαδίμηρου Πούτιν. Κοινές δράσεις που ήδη δρομολογούνται για τα μέσα του Ιουνίου 2014, ενώ πολλές ακόμη δράσεις θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες. 
"Επί τέσσερα συνεχή έτη", υπογράμμισε ο κ. Βιτάλης, "έχουμε καταβάλλει εργώδη προσπάθεια για την επαναδιατύπωση και ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Με τη δήλωση της Δρα Ποπόσκοβα, έρχεται και η επίσημη επιβράβευση του αγώνα μας αυτού, αλλά και το άνοιγμα διάπλατα πια της πόρτας, για την αποτελεσματικότερη πορεία της Ελλάδας, προς την επιστροφή της, στις ιστορικές και φυσικές της συμμαχίες. Μια πορεία, που αποτελούσε και αποτελεί, θεμελιώδη αρχή του Κινήματός μας. 
Για μια ακόμη φορά στην υπερχιλιόχρονη κοινή ιστορία των δύο Λαών, η ελπίδα για τον ταλαιπωρημένο μας Λαό και την δύσμοιρη Πατρίδα μας, έρχεται από το Βορρά. 
Παρά τις όποιες δυσκολίες οι οποίες υπήρξαν στο διάβα των αιώνων, οι σχέσεις αυτές, διατηρήθηκαν ανέγγιχτες στη συλλογική συνείδηση των δύο Λαών: Ελληνικού και Ρωσικού. 
Πλησιάζει λοιπόν η ώρα των δύο Λαών. Πλησιάζει η ώρα της ιστορίας. Πλησιάζει η ώρα του Πατριωτικού Μετώπου". 
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
  
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com   
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com   
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ) 

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου