Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός ή είμαστε πολιτική αγέλη; (του Πέτρου Χασάπη)

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2014/11/blog-post_818.html
Χθες επανεξελέγη πρόεδρος της Κεντροδεξιάς στη Γαλλία ο Σαρκοζί. Που είναι όμως το ενδιαφέρον;

1) Η
 ψηφοφορία έγινε διαδικτυακά από όλα τα μέλη του κόμματος. Προσέξτε. Όχι με κάλπη, όπως έγινε εδώ στις περιπτώσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά
καθαρά διαδικτυακά, αν αυτό μπορεί να λέει κάτι για το μέλλον των εκλογών στον πλανήτη. Η δημοκρατία αλλάζει πρόσωπο. Γίνεται σιγά σιγά ψηφιακή!!!

2) Ότι τα μέλη του κόμματος της Κεντροδεξιάς UMP στη Γαλλία, είναι μόνο 268.000 επί συνόλου 66,03 εκατομμυρίων Γάλλων, δηλαδή ποσοστό 0,4% !!! Και από αυτά τα μέλη ψήφισαν μόνο το 58,1%, δηλαδή σχεδόν τα μισά. Εδώ στην Ελλάδα αντίθετα, επί συνόλου 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, για την μεν εκλογή του Παπανδρέου συμμετείχαν περίπου 1 εκατομμύριο μέλη του ΠΑΣΟΚ, για δε την εκλογή του Σαμαρά συμμετείχαν 800 χιλιάδες μέλη της ΝΔ. Δηλαδή ποσοστό περίπου 10% για το κάθε κόμμα και συνολικά 20%!!!

Κάτι συμβαίνει εδώ πέρα. Είτε οι Έλληνες είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος και συμμετοχικός λαός στον κόσμο, είτε είμαστε στην ουσία πολιτική αγέλη.

Όταν όμως στη Γαλλία, κάποιος είναι μέλος κόμματος έχει πραγματικά δικαιώματα και υποχρεώσεις ως μέλος μιας ομάδας ισότιμων ατόμων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας. Όταν αντίθετα εδώ στην Ελλάδα είναι κάποιος μέλος κόμματος, στην ουσία, παλιότερα ήταν αφισοκολλητής και χειροκροτητής, σήμερα δε είναι απλή πολιτική "γλάστρα".

Σε μας την πραγματική εξουσία την κατέχει μια μικρή κυρίως κρατικοδίαιτη παρασιτική οικονομική ελίτ, σε απόλυτη συνεργασία με μια κλειστή και εν πολλοίς κληρονομική οικογενειοκρατική πολιτική ελίτ. Ένα κλειστό δηλαδή σύστημα εξουσίας, έξω από το οποίο εμείς οι απλοί πολίτες (μέλη κόμματος ή μη) είμαστε απλοί οικονομικοί και πολιτικοί ηδονοβλεψίες, σκλάβοι των συμφερόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου