Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

To laptop της καταστροφής: βιολογικό πόλεμο ετοίμαζε το Ισλαμικό Κράτος!

http://www.antinews.gr/KOSMOS/to-laptop-tis-katastrofis-biologiko-polemo-etoimaze-to-islamiko-kratos/


Σε έναν υπολογιστή στη Συρία ανακάλυψαν έναν υπολογιστή που περιείχε μαθήματα για την κατασκευή βομβών με βουβωνική πανώλη και οδηγίες για όπλα μαζικής καταστροφής.
Σε έναν υπολογιστή στη Συρία ανακάλυψαν έναν υπολογιστή που περιείχε μαθήματα για την κατασκευή βομβών με βουβωνική πανώλη και οδηγίες για όπλα μαζικής καταστροφής.
Κάποιοι αντάρτες στη βόρεια Συρία ανακάλυψαν ένα laptop σε περιοχή που εγκατέλειψαν οι ισλαμιστές τους ISIS. Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Foreign Affairs, ο υπολογιστής αρχικά φαινόταν άδειος. Με μια πιο προσεκτική εξέταση όμως, οι ειδικοί που πήραν στα χέρια τους το laptop του ISIS ανακάλυψαν χιλιάδες «κρυφά αρχεία», που περιελάμβαναν έγγραφα στα γαλλικά, τα αγγλικά και τα αραβικά.
Το περιεχόμενο αποδείχθηκε ένας θησαυρός με έγγραφα που παρέχουν ιδεολογική αιτιολόγηση για τις οργανώσεις της Τζιχάντ, αλλά και πρακτική εκπαίδευση για το πώς να πραγματοποιούν θανατηφόρες επιχειρήσεις. Τα αρχεία περιλαμβάνουν βίντεο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εγχειρίδια κατασκευής βομβών, οδηγίες για κλοπή αυτοκινήτων και μαθήματα μεταμφίεσης προκειμένου να αποφύγει κάποιος τη σύλληψη. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του φορητού υπολογιστή δίδασκε την χρήση βιολογικών όπλων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια πιθανή επίθεση που θα συγκλόνιζε τον κόσμο. Οι πληροφορίες στον φορητό υπολογιστή καθιστούν σαφές ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ένας Τυνήσιος υπήκοος που ονομάζεται Μοχάμεντ Σ., ο οποίος εντάχθηκε στον ISIS στη Συρία και ο οποίος σπούδασε χημεία και φυσική σε δύο πανεπιστήμια στα βορειοανατολικά της Τυνησίας.
Το laptop της ISIS περιέχει ένα έγγραφο 19 σελίδων στα αραβικά σχετικά με το πώς να αναπτύξει κάποιος βιολογικά όπλα και πώς να κάνει ένα όπλο με βουβωνική πανώλη από μολυσμένα ζώα. «Το πλεονέκτημα των βιολογικών όπλων είναι ότι δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι τεράστιες» αναφέρεται. Το έγγραφο περιλαμβάνει οδηγίες και για το πώς μπορεί να δοκιμάσουν τα όπλα με την ασθένεια ασφαλώς, προτού χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατική επίθεση. «Όταν το μικρόβιο εγχέεται σε μικρά ποντίκια, τα συμπτώματα της νόσου θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται μέσα σε 24 ώρες», αναφέρει.
Ο φορητός υπολογιστής περιλαμβάνει επίσης έναν φετβά 26 σελίδων, σχετικά με τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής. «Εάν οι Μουσουλμάνοι δεν μπορούν να νικήσουν τους άπιστους με διαφορετικό τρόπο, είναι επιτρεπτή η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής», αναφέρει ο φετβάς του Σαουδάραβα τζιχαντιστή κληρικού Νασίρ αλ-Φαχντ, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Σαουδική Αραβία. «Ακόμα κι αν σκοτώσει όλους τους άπιστους και εξαφανίσει τους απογόνους τους από το πρόσωπο της Γης».
Πάρα πολλοί Τυνήσιοι έχουν πάει στο πεδίο μάχης της Συρίας, απ’ όταν ξεκίνησε η εξέγερση. Τον Ιούνιο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας εκτίμησε ότι τουλάχιστον 2.400 Τυνήσιοι πολεμούσαν στη Συρία, κυρίως ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής. Ακόμη και πριν από τις επιθέσεις της 9/11, η Αλ Κάιντα είχε πειραματιστεί με ένα πρόγραμμα χημικών όπλων στο Αφγανιστάν. Το 2002, το CNN είχε αποκτήσει μια ταινία που έδειχνε μέλη της Αλ Κάιντα να δοκιμάζουν δηλητηριώδη αέρια σε τρία σκυλιά, τα οποία πέθαναν.
Τίποτα, βέβαια, στον φορητό υπολογιστή της ISIS, δεν δείχνει ότι οι τζιχαντιστές έχουν ήδη αυτά τα επικίνδυνα όπλα. Και είναι γεγονός ότι κάθε τζιχαντιστική οργάνωση που σχεδιάζει μια επίθεση βιοτρομοκρατίας θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες: η Αλ Κάιντα προσπάθησε ανεπιτυχώς επί χρόνια να πάρει στα χέρια της τέτοια όπλα και οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπάνησαν τεράστιους πόρους ώστε να προλάβουν αυτό το ενδεχόμενο. Το υλικό σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή, ωστόσο, είναι μια υπενθύμιση ότι οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να προσπαθούν να αποκτήσουν όπλα που θα τους επιτρέψουν να σκοτώσουν χιλιάδες ανθρώπους με ένα χτύπημα.
«Η πραγματική δυσκολία σε όλα αυτά τα όπλα είναι ότι έχουν πράγματι ένα λειτουργικό σύστημα διανομής που θα σκοτώσει πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Magnus Ranstorp, διευθυντής έρευνας του Κέντρου Μελετών για την Ασύμμετρη Απειλή στο Σουηδικό Εθνικό Κολλέγιο Άμυνας . «Αλλά η παραγωγή αρκετά τρομακτικών όπλων είναι σίγουρα μέσα στις δυνατότητές του Ισλαμικού Κράτους». Οι μεγάλες νίκες του Ισλαμικού Κράτους κατά τους τελευταίους μήνες μπορεί όντως να τους εφοδίασαν με την ικανότητα να αναπτύξουν τέτοια επικίνδυνα όπλα. Οι ειδικοί όμως ανησυχούν επειδή ο πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο στις γραμμές του μετώπου. Άνδρες όπως ο Μοχάμεντ πιθανόν να εργάζονται ήσυχα στα μετόπισθεν - για παράδειγμα, στο ελεγχόμενο από το Ισλαμικό Κράτος Πανεπιστήμιο της Μοσούλης ή σε κάποιο εργαστήριο στην πόλη της Συρίας Ράκα – για την ανάπτυξη χημικών ή βιολογικών όπλων.
www.foreignpolicy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου