Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιατί θα ψηφίσω “Κοινωνία” στις Ευρωεκλογές (του Χρήστου Αλεξόπουλου)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευρωεκλογές σε δύο και κάτι εβδομάδες από σήμερα.
Με έναν λαό εξαντλημένο, καταβαρθρωμένο και πάνω από όλα πολύ φτωχότερο μετά από τέσσερα χρόνια κτηνώδους και βάρβαρης λιτότητας, να θεωρεί, στη συντριπτική του πλειοψηφία, ότι πρέπει να τιμωρήσει τους υπαιτίους αυτής καταστροφικής πορείας προς το βάραθρο.
Σε αυτό το σημείωμα θα ασχοληθώ καταρχήν με τη δική μου στάση απέναντι σε αυτές τις ευρωεκλογές και τον πολιτικό σχηματισμό που θα ψηφίσω.
Χωρίς περιστροφές, δηλώνω ότι θα ψηφίσω την πολιτική παράταξη “Κοινωνία”.
Επιλέγω να ψηφίσω “Κοινωνία” γιατί:
  • θέλω να υπάρχει στην Ευρώπη μια πραγματικά ορθόδοξη χριστιανική φωνή, που θα φωνάξει για τα δίκαια του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.
  • Με εντυπωσίασε και μίλησε στην καρδιά μου η εικόνα του Μεγάλου Κυβερνήτη, του Ιωάννη Καποδίστρια, σε κάθε φυλλάδιο καθώς και στην ιστοσελίδα της παράταξης, http://www.koinwnia.com/. Του πρώτου και τελευταίου ηγέτη του Ελληνισμού, που δολοφονήθηκε επειδή ακριβώς συγκρούστηκε αμείλικτα με τα κάθε λογής συμφέροντα που ήθελαν το νέο ελληνικό κράτος κομπραδόρικο, τσιφλικάδικο και εξαρτημένο. (όπως ακριβώς δηλαδή είναι και σήμερα!)
  • Με εντυπωσίασε επίσης το σήμα της παράταξης, ένα καράβι σε φουρτουνιασμένα νερά. Ένα καράβι που είναι η Ελλάδα μας, που είναι η Εκκλησία και το πλήρωμά της και το οποίο είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να βρεί επιτέλους το απάνεμο λιμάνι του.
  • Στο ευρωψηφοδέλτιο της κοινωνίας δεν βρήκα καμία από τις λεγόμενες βεντέτες της πολιτικής και του “life-style”. Βρήκα μόνο ονόματα καθημερινών, απλών ανθρώπων του μόχθου και του κάματου, που δεν έχουν καμία διάθεση για προβολή και δημόσιες σχέσεις, αλλά για αγώνα για τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου. Άλλωστε και να ήθελαν να προβληθούν, οι πόρτες των ΜΜΕ και τα παράθυρα των ιστοσελίδων (ακόμα και των αυτοαποκαλούμενων χριστιανικών και πατριωτικών) είναι ερμητικά κλειστά...
  • Το κυριότερο: με εντυπωσίασε το προγραμματικό πλαίσιο βάσει του οποίου κατεβαίνει στις ευρωεκλογές η “Κοινωνία”. (αναλυτικά δες εδώ: http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/entipa/1126-proeklogika-entypa-tis-paratakseos-koinonia). Λόγια και κείμενα απλά αλλά περιεκτικά, χωρίς περίπλοκες και δυσνόητες έννοιες, χωρίς νοηματικούς ακροβατισμούς, που δεν ψαρεύουν ψήφους σε (εννοιολογικά) θολά νερά, αλλά πηγαίνουν κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος.
Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι που με οδήγησαν να επιλέξω να ψηφίσω “Κοινωνία” σε αυτές τις ευρωεκλογές. Και καλώ τον καθένα που μέσα του νιώθει Έλληνας, χριστιανός ορθόδοξος – και είμαστε πολλοί τέτοιοι σ' αυτή τη χώρα – να πράξει το ίδιο!
Αρκετά πια με τους αγοραίους πολιτικάντηδες που ρήμαξαν τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Αρκετά πια όμως και πολλούς επαγγελματίες λαοπλάνους χριστέμπορους που στο όνομα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας διέπραξαν τα χειρότερα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας μας (και πολλοί από τους οποίους τώρα τελευταία έχουν περίεργα αλισβερίσια με στοές και ομίλους σκοτεινούς και παραδοσιακά ανθελληνικούς!)
Αρκετά πια και με τη σιγή ασυρμάτου απέναντι σε κάθε γνήσια πατριωτική και χριστιανική φωνή από τα κυρίαρχα ΜΜΕ (έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά), αλλά ακόμα και από αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανικά.
Ας σπάσουμε αυτή τη συνωμοσία της σιωπής επιτέλους!
Εγώ κάνω το πρώτο βήμα.
ΕΣΥ;


2 σχόλια:

  1. και επειδη ειναι της εκκλησιας τι σημαινει;;;;τιποτα...και ο ιερωνυμος της εκκλησιας ειναι και διαλυει την εκκλησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου