Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αλλεργίες του φθινοπώρου και πώς να τις αντιμετωπίσετε

http://www.diakonima.gr/2013/09/29/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1/

thumbnail (1)Το φθινόπωρο έχει ήδη φτάσει! Αν και παραδοσιακά θεωρούμε τις ανοιξιάτικες  αλλεργίες  ως τις πιο σοβαρές αλλεργίες, πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το φθινόπωρο είναι επίσης σημαντική εποχή για τα αλλεργικά νοσήματα.
Γράφει ο Ιωάννης Μωυσίδης, MD, Παιδίατρος Αλλεργιολόγος
Αυτοί που υποφέρουν από αλλεργία στα ακάρεα της οικιακής σκόνης έχουν τώρα σημαντικά ενοχλήματα με φτάρνισμα και δύσπνοια τώρα. Επίσης μύκητες και γύρη από αγριόχορτα εμφανίζονται το φθινόπωρο. Επίσης διάφορα εποχιακά τρόφιμα όπως κάστανα και φρούτα εμφανίζονται στις αγορές αυτό τον καιρό που προκαλούν σοβαρές τροφικές αλλεργίες. Τέλος το κοινό κρυολόγημα, διάφορες ιώσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ταλαιπωρούν τους αλλεργικούς και ασθματικούς ασθενείς, όπως επίσης και οι πολλές αντιβιώσεις προκαλούν δερματικές αλλεργίες. Συμπέρασμα: μην φοβάστε αλλά να είστε προνοητικοί για να βοηθήσετε τους αλλεργικούς να ελέγξουν τα συμπτώματά τους.
Πηγή: boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου