Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ, ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ (ΦΩΤΟ & VIDEO)


1http://www.agioritikovima.gr/agnea/27387-panagi
Ανταπόκριση Άγιο Όρος: Γιώργος Θεοχάρης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στην Αθωνική Πολιτεία η Κοίμηση της Θεοτόκου (τιμάται σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο) στα είκοσι περίλαμπρα μοναστήρια και στα εκατοντάδες κελιά.

Επίκεντρο ήταν η Ιερά Μονή Ιβήρων όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και το καθολικό της τιμάται στη Κοίμηση της Θεοτόκου. 

Συγκινεί η τεράστια η προσέλευση του κόσμου, καθώς ξεπέρασαν τους τέσσερις χιλιάδες οι πιστοί, οι οποίοι κατέφθασαν το διήμερο του εορτασμού στο "Περιβόλι της Παναγιάς" από κάθε πλευρά της γης, για να συνεορτάσουν μαζί με τους Αγιορείτες πατέρες και να τιμήσουν την προστάτιδα του Όρους .

Οι περισσότεροι προσκυνητές αναπαύθηκαν στον υπαίθριο χώρο εντός αλλά και εκτός Μονής.

Η αγρυπνία ξεκίνησε χθες στις οκτώ και μισή το βράδυ και ολοκληρώθηκε σήμερα στις εννιά το πρωί, κατα τη διάρκεια της οποίας τελέστηκε ο όρθρος, η παράκληση της Παναγίας και η Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Στην πανηγυρική ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντος  του μητροπολίτη Λαγκαδά, κ. Ιωάννη.

Έψαλαν πατέρες από την Αδελφότητα των Δανιηλαίων με επικεφαλής τον γέροντα Δανιήλ, αλλά και πλήθος  Αγιορειτών από κελιά του 'Αθωνα.

Πλούσια ήταν και η τράπεζα της ημέρας με τον Αγιορείτη αρχιμάγειρα, πατέρα Επιφάνιο, τον Μυλοποταμινό, να βάζει τη δική του σφραγίδα της Αγιορείτης μαγειρικής και γεύσης.

Εκατοντάδες προσκυνητές βρέθηκαν και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου που τιμήθηκε ιδιαίτερως η Κοίμηση της Θεοτόκου, καθώς εδώ φυλάσσεται και η Τιμία ζώνη της Θεοτόκου.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου