Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΕΛΕΟΣ! (Στην χώρα του χαβαλέ και του φραπέ) - Oι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως είναι έρμαιο αυτής της αιμοβόρας συμμορίας. Παράσταση δίνουν ότι δήθεν αντιστέκονται. Δεν θα μας αφήσουν τίποτα....

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/08/o_14.html


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠ(Ρ)Α ΡΕ…..
 Την ανάγκη να εκπονηθεί ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ουσιαστικά η ελληνική οικονομία, τονίζει το Bloomberg και παραθέτει έρευνα του Ινστιτούτου Levy Economics.
Το άρθρο γνώμης υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής στο Bard College στην Νέα Υόρκη που σχετικά με την συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά κάνει λόγο για αμερικανική στήριξη μεν, που ωστόσο, πρέπει να εκφραστεί στην πράξη.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να προσυπογράψουν ένα νέο σχέδιο για την ανάκαμψη βασισμένο σε ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα οικονομικής βοήθειας της σύγχρονης εποχής, το Σχέδιο Μάρσαλ», γράφει και συνεχίζει: «Είναι ήδη σαφές ότι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα έχουν αποτύχει. Οι προβλέψεις ότι οι περικοπές των κρατικών δαπανών θα σταματήσουν την ελεύθερη πτώση της οικονομίας αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξες. Το σχέδιο διάσωσης ύψους 240 δισ. ευρώ έχει επιδείξει ελάχιστα σημάδια επιτυχίας, καθώς η Ελλάδα βιώνει το έκτο έτος της ύφεσης». ...
Ο κ. Παπαδημητρίου κάνει λόγο για «ένα εντυπωσιακό ρεκόρ από λάθος παραδοχές που οδήγησε στην αποτυχία του σήμερα» και τονίζει ότι «παρά την παραδοχή ότι έχουν γίνει λάθη από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ενδεχόμενο τερματισμού των μέτρων λιτότητας εξακολουθεί να μην εξετάζεται, ούτε και υπήρξε κάποια προσπάθεια να εκπονηθεί ένα ανανεωμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα».
  Defence net

Βέβαια το defence ( ξεπουλήθηκε στους Βούλγαρους) ξεχνά να μας πει τι  ρόλο βαρά ο Παπαδημητρίου. Αυτός δεν ήταν που τραπέζωνε  Τσίπρα, Κατσέλη μετά τα ταξίδια στην Αμερική του Ομπάμπα;; Σήμερα είμαστε στο τελικό στάδιο της  προσπάθειας φτωχοποίησης όλων των λαών.
Ο Τσίπρας, είναι το άτομο που προωθούν για να πεισθεί στην Ελλάδα ο κάθε πικραμένος ότι κάποιος νοιάζεται για τους φτωχούς, σαν μαρξιστής, σωστά πήγε στο άντρο του μαρξισμού, στις ΗΠΑ, από όπου προωθείται το παγκόσμιο κράτος των δούλων, γκοίμ, υπηκόων.
 
Τα βρώμικα ελληνικά ΜΜΕ δεν μας είπαν κουβέντα για το ποιοί είναι αυτοί που ελέγχουν το Levy Institute. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy, είναι ο Ελληνας καθηγητής Δ. Παπαδημητρίου. Ευθύς εξαρχής διατυμπανίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη ταξικής συνεργασίας, που μεταφράζεται σε άνευ όρων υποταγή των εργαζομένων στους καπιταλιστές. Οι προτάσεις του, άλλωστε, είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα της κυρίαρχης τάξης. Για παράδειγμα, σε μια συνοπτική παρουσίαση των προτάσεών του για την ανεργία, υπερασπίζεται ένα πρόγραμμα «ευκαιριών απασχόλησης» που στηρίζεται στην κινητικότητα και την ευελιξία μεταξύ διαφορετικών κλάδων, μέτρα όπως η μείωση των ημερών εργασίας, ή κίνητρα σε όσους εργοδότες κάνουν προσλήψεις, έτσι που να «ωφεληθούν και οι δύο πλευρές», με τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση», που σημαίνει προσφορά τζάμπα εργασίας στους εργοδότες. Μιλάμε για καθυστέρα κοινωνική.
Έγραφε  η «Αυγή» στο διθυραμβικό της κείμενο: «Το Ινστιτούτο Οικονομικών Levy  είναι ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ινστιτούτα οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής οικονομικής στις Ηνωμένες Πολιτείες βαθιά προσκολλημένο σε μετα-κεϊνσιανές αναλύσεις  που στοχεύουν στη ριζική αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των θεσμών του σύγχρονου καπιταλισμού, με απώτερο σκοπό μια ορθολογικά λειτουργούσα οικονομία.  Την περασμένη εβδομάδα, 25-26 Νοεμβρίου, το Levy Economics Institute διοργάνωσε ένα διεθνές συνέδριο στο Βερολίνο, στο κεντρικό κτήριο της Deutsche Bank, για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία....Ανάμεσα στους πολλούς διακεκριμένους ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο αναπληρωτής Γερμανός υπουργός Οικονομικών Steffen Kampeter, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γερμανία Philip Murphy, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της τράπεζας Peter Praet, η πρώτη αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέα Υόρκης Christine M. Cumming, ο πρόεδρος και CEO της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας Richard Fisher, ο πρόεδρος και CEO της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Dennis Lockhart και ο διευθυντής Ερευνας στην Deutsche Bank Klaus Gunter Deutsch...Στο συνέδριο ήταν επίσης προσκεκλημένος ομιλητής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Γιώργος Σταθάκης».
Ας περάσουμε λίγο σε αυτό το εβραϊκό ίδρυμα. Το Ινστιτούτο Οικονομικών Levy βρίσκεται στο Κολλέγιο Bard, στη Νέα Υόρκη.Πρόεδρός του είναι ο καθηγητής της έδρας Οικονομικών Jerome Levy Δημήτρης Παπαδημητρίου. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Επιθεώρηση για το Εισόδημα και τον Πλούτο [Review of Income and Wealth], καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με την ελληνική οικονομική εφημερίδα Express. Αξίζει να θυμίσουμε  ότι η φράση του Αλέξη Τσίπρα "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ" μόνο τυχαία δεν ήταν γιατί ανήκει στην πραγματικότητα στον  καθηγητή, πρόεδρο του Ινστιτούτου Levy και μέλος του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε, τον Φεβρουάριο του 2012 (δηλαδή αρκετούς μήνες πριν το επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ως δήθεν δική του έμπνευση): "you need something similar to the Marshall Planνέα δάνεια..σε μια αγορά, της οποίας τα επιτόκια τα διαμόρφωσαν οι ίδιοι, προκειμένου να τους βγει τζάμπα το ξεπούλημα. Μιλάμε για τρομερή κοροϊδία..με το χαμόγελο ενός Κανάκη....
 Ούτε, και η σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου του ιδρύματος αφήνει για πολλές σκέψεις, το οποίο περιλαμβάνει εκλεκτά τέκνα του «εκλεκτού» λαού, όπως τους Leon Botstein, Joseph Stiglitz, Martin Leibowitz (ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της διαβόητης Morgan Stanley, που έχει βάλει βαθιά το χεράκι της στην ελληνική κρίση)…..


Ναι, θα υπάρξει και συνέχεια.....στο θέμα.

dogs in space

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου