Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ερωτήματα για την υπόθεση Σταυρίδη και στο βάθος οι Γερμανοί

Θα χρησιμοποιήσουμε μια ιστορική φράση, χωρίς να υιοθετούμε καμιά απολύτως απάντηση σε ότι αφορά την αποπομπή του Στ. Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ. Διότι με τα όσα ακούμε τις τελευταίες ώρες, θα τρελαθούμε τελείως και δε θέλει και πολύ με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου.
Η φράση είναι «Ένοχος ή βλαξ;». Όσο περνά ο χρόνος αδυνατούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει τελικά στην υπόθεση με το τζετ του Μελισσανίδη, το ταξιδάκι του Σταυρίδη, τη φωτογραφία με την αεροσυνοδό και τις απανωτές στη συνέχεια δηλώσεις του πρώην πλέον προέδρου του Ταμείου. Φυσικά, μέγα θέμα αποτελεί και το γεγονός του τι θα γίνει από εδώ και στο εξής στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Σταυρίδης επιμένει ότι δεν έγινε και τίποτε που εξυπηρετήθηκε από τον επιχειρηματία, 1,5 ώρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
«Με τη δική μου λογική, δεν ήταν μεμπτό, ήταν πρακτικό», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και τόνισε πως «δεν ήθελα να φέρω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό» και ότι «ζούμε σε υποκριτική κοινωνία».
Χαρακτήρισε τον εαυτό του «απόλυτα διαφανή άνθρωπο» και επανέλαβε πως «δεν είχα λόγο να το κρύψω» πως ταξίδεψε με το ιδιωτικό τζετ του γνωστού επιχειρηματία. Ήταν επιλογή και όχι αφέλεια να ταξιδέψω με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη». Ερωτηθείς αν ενημέρωσε τον Γιάννη Στουρνάρα πως επρόκειτο να ταξιδέψει με το τζετ του γνωστού επιχειρηματία, απάντησε αρνητικά. «Ο κ. Στουρνάρας ήταν παρόν στις υπογραφές για την πώληση του ΟΠΑΠ. Μετά, καθώς τρώγαμε ένα καναπεδάκι, με ρώτησε ο κ. Μελισσανίδης πως θα επέστρεφα στην Κεφαλονιά. Είπα με το αυριανό αεροπλάνο και μου πρότεινε να με μεταφέρει. Αν είναι δυνατόν να ενημέρωνα τον κ. Στουρνάρα».
Έτρωγαν ένα καναπεδάκι δηλαδή και του ήρθε η ιδέα του Μελισσανίδη να τον πάρει μαζί του για να γλιτώσει την ταλαιπωρία. Πώς το λένε όλο αυτό, τα συμπεράσματα δικά σας. Ευτυχώς, πάντως, που δεν έτρωγαν και ολόκληρο γεύμα, διότι τότε θα πήγαινε ταξίδι μέχρι το Παρίσι με έξοδα του επιχειρηματία.
Και πάμε στην επίμαχη φωτογραφία. Πώς ένας πρόεδρος κορυφαίας εταιρείας του δημοσίου δέχεται να φωτογραφηθεί μέσα στο αεροπλάνο του επιχειρηματία; Αν ήθελε να κρύψει το ταξίδι αυτό θα μπορούσε να το κάνει. Θα το γνώριζε μόνο ο Μελισσανίδης, ο Σταυρίδης, ο πιλότος και η αεροσυνοδός. Γιατί λοιπόν δέχθηκε να βγει χαμογελαστός με την όμορφη κυρία; Δεν του πήγε στο νου ότι η φωτογραφία είναι αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε πράξη; Δεν σκέφτηκε –ακόμη κι αν δεν συνέβη κάτι ύποπτο- ότι θα μπορούσε να πέσει θύμα εκβιασμού; Τόση αφέλεια; Αφήστε δε που είναι και… παντρεμένος άνθρωπος και θα μπορούσε να το παρεξηγήσει η γυναίκα του.
Ένα κορυφαίο ερώτημα είναι πώς διέρρευσε η φωτογραφία. Βγαλμένη από κινητό τηλέφωνο, κακής ποιότητας, θα μπορούσε να μείνει εκεί και κανείς να μην ξέρει τίποτε. Μέχρι το πρωί σήμερα απορούσαμε ποιος είναι αυτός που έδωσε το θέμα στο «Πρώτο Θέμα». Ποιος δηλαδή ήθελε να «φάει» τον Σταυρίδη. Και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας άφησε σύξυλους. Αποκάλυψε πως… την έστειλε ο ίδιος. «Ήθελα να τη στείλω με e-mail στο μαγαζί μουγια να την τυπώσω αλλά την έστειλα κατά λάθος σε τοπικό μέσο», είπε.
Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο ή προσπαθεί να κρύψει κάτι άλλο; Γίνονται λάθη στο e-mail σε μια τέτοια περίπτωση; Κάτω από την ηλεκτρονική διεύθυνση του μαγαζιού του ήταν αυτή εφημερίδας της Κεφαλλονιάς κι έγινε απλά λάθος; Τόση αφέλεια; Τόσα λάθη μαζί ή κρύβεται κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να καταλάβουμε;
Και πάμε στην ουσία: Τι θα γίνει με το ΤΑΙΠΕΔ. Όποιος γνώριζε τις συζητήσεις που γινόταν εδώ και μερικούς μήνες για τη διοίκηση του Ταμείου θα καταλάβαινε ότι κάτι συμβαίνει. Η κριτική για τη δουλειά του κ. Σταυρίδη ήταν σκληρή και σίγουρα πολλοί είχαν μετανιώσει για την επιλογή του. Οι καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ήταν μεγάλες και οι βολές εντός και εκτός Ελλάδας για το έργο του ΤΑΙΠΕΔ είχαν πυκνώσει. Και λέμε και εκτός Ελλάδας διότι και οι Γερμανοί φαίνεται να είχαν ενοχλήσει την ελληνική κυβέρνηση και ζητούσαν αλλαγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροικανοί είχαν ζητήσει να μπουν δικοί της άνθρωποι στο ΤΑΙΠΕΔ, να ελέγχουν δηλαδή οι ίδιοι την πορεία των αποκρατικοποιήσεων καθώς έβλεπαν ότι η Αθήνα σπεύδει βραδέως. Οι Γερμανοί θέλουν προφανώς να πουλήσουν γρήγορα ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, αεροδρόμια, τη ΔΕΠΑ, μια σειρά από ακίνητα όπως το Ελληνικό και η παρούσα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ καθυστερούσε δραματικά.
Φέρεται, λοιπόν, τώρα μετά την απομάκρυνση του κ. Σταυρίδη να ζητούν διοίκηση ελεγχόμενη από Βερολίνο και Βρυξέλλες. Όχι κατ’ ανάγκη με… ξενικό όνομα, αλλά σίγουρα έναν δικό τους άνθρωπο. Μην ξεχνάμε ότι στο δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν μέλη που είναι διορισμένα από την τρόικα και ξέρουν από πρώτο χέρι όλα όσα συμβαίνουν στο Ταμείο. Θα ήθελαν επομένως ένα… ιδιωτικό ΤΑΙΠΕΔ που θα ξεφύγει από το ελληνικό δημόσιο και τις καθυστερήσεις του και θα κάνει ιδιωτικοποιήσεις – εξπρές, προς όφελος σίγουρα των δανειστών.
Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ένα από τα σενάρια για τελική λύση στο ελληνικό πρόβλημα είναι η διαγραφή χρέους με ταυτόχρονη εγγύηση της Ελλάδας ενός μεγάλου μέρους της περιουσίας της. Να πληρώσει δηλαδή αφού μπουν ενέχυρο εταιρείες και ακίνητα του δημοσίου.
Αν, επομένως, συνδέεται η πίεση της Γερμανίας για δική της διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ με την αποπομπή Σταυρίδη, κανείς δεν το γνωρίζει. Αν η βλακώδης αφέλεια συνδέεται με την εντολή της τρόικας για επιτάχυνση του έργου του ΤΑΙΠΕΔ, επίσης, κανείς δεν τον ξέρει αλλά μπορεί να το εικάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου