Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτές – πατριώτες (Του Μιχάλη Ιγνατίου)

http://online-pressblog.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7766.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/pHXNw+(ONLINE-PRESS)


Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας προκάλεσε πολλά δεινά στον κόσμο. Η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι άσχετη με το φαινόμενο που εμφανίστηκε με επιθετικό τρόπο τη δεκαετία του ’90 και ισχυροποιήθηκε επί κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους τζούνιορ. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκε την παγκοσμιοποίηση και για πολιτικούς σκοπούς, έβαλε στο «μανδρί» τις πρώην κομμουνιστικές χώρες για να στραγγαλίσει τη Ρωσία.
Η παγκοσμιοποίηση έδωσε την ευκαιρία για ξένες επενδύσεις σε φτωχές χώρες επιβάλλοντας μισθούς πείνας για τους εργάτες των πολυεθνικών εταιρειών. Οι κυβερνήσεις χαίρονταν επειδή προσέλκυσαν ξένα κεφάλαια και οι εργαζόμενοι απλά υπέφεραν. Το οκτάωρο καταργήθηκε, και σε χώρες όπως η Κίνα οι κυβερνήσεις έκλεβαν τον κόπο των εργαζομένων.
Το σπορ των επενδύσεων ενέσκηψε εσχάτως και στην Ελλάδα, όπου οι πολυεθνικές προσκαλούνται από τον αρμόδιο υφυπουργό με το βασικό επιχείρημα ότι το εργατικό δυναμικό είναι εξευτελιστικά φθηνό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επιχείρηση «ξένες επενδύσεις» στέφθηκε με επιτυχία και όσα κατέγραψε ο ίδιος ο υφυπουργός στο Twitter δεν είναι παρά ένας ισχυρισμός που δεν στηρίζεται σε γεγονότα. Διότι, όταν ομιλεί για επενδύσεις από τόσες εταιρείες χωρίς να αναφέρει τα ποσά που επένδυσαν, δεν είναι τίποτα άλλο από προπαγάνδα για ιθαγενείς οποιασδήποτε άλλης χώρας εκτός της Ελλάδας.
Την προπερασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υφυπουργός επί των επενδύσεων τραβολογούσε έναν ολόκληρο πρωθυπουργό πηγαινοφέρνοντάς τον από την Ουάσιγκτον προς τη Νέα Υόρκη και πίσω για να συναντήσει επικεφαλής hedge funds, οι οποίοι στο παρελθόν κερδοσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας. Ο υφυπουργός έπρεπε να γνωρίζει ότι οι πρωθυπουργοί δεν συναντούν κερδοσκόπους. Ας έκανε ο ίδιος τη «βρώμικη» αυτή δουλειά…
Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτές – πατριώτες. Δεν χρειάζεται τους ξένους κεφαλαιούχους, που θα έρθουν στη χώρα μας να πάρουν ό,τι καλύτερο διαθέτει η πατρίδα μας για ένα κομμάτι ψωμί, μετατρέποντας τους εργαζόμενους...σε μηχανές παραγωγής των προϊόντων τους. Αυτά είναι για τις δικτατορίες και τους υπανάπτυκτους λαούς.
Στην Αμερική ζουν και δημιουργούν εκατοντάδες ομογενείς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να στηρίξουν επενδυτικά τη χώρα. Επιθυμούν καθαρές κουβέντες με τον πρωθυπουργό ο οποίος πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα. Να μην το αφήσει άλλο σε ερασιτέχνες… Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που απογοητεύθηκαν όταν συναντήθηκαν τον Μάρτιο του 2010 με τον τότε πρωθυπουργό ο οποίος τους μιλούσε για …πράσινα άλογα.


http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου