Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Να συνεχιστεί το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά τον Σεπτέμβριο .! (του Φώτη Αλεξόπουλου, πολιτευτή - δημοτικού συμβούλου Αγ. Παρασκευής)



Γραφείο Τύπου
Φώτης Αλεξόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας   Παρασκευής
Γραμματέας Τοπικής   Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική
Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
 154605_3641983662128_2143004698_n.jpg
ΘΕΜΑΝα συνεχιστεί   το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι»  και μετά τον Σεπτέμβριο .!
 
Μετά και την τελευταία παράταση που δόθηκε , στο Πρόγραμμα , «Βοήθεια στο Σπίτι» και λήγει στις αρχές Σεπτέμβριου του 2013 , τα πάντα ,  βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την κατάρρευση .
Οι Εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας  που απασχολούνται στο «Βοήθεια στο σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι πάνω από (8)οχτω μήνες.
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ,είναι απλήρωτοι και τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται ,καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων και ζητούν Βοήθεια…
Η Κατάσταση είναι Τραγική .
Είναι Ιδιαίτερα απελπιστικά Αυξανομένη ..
Από την μεριά του Υπουργείου  δεν φάνηκε  καμία θετική εξέλιξη για την πορεία του θέματος  καθώς και για την αναδιοργάνωση  της Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων ….Πάντα προσπαθούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι να βάζουν «Μπαλώματα» για 6-7 μήνες και πάλι από την αρχή …
Η Πρόταση  που έχει κατατεθεί επανειλημμένως για Ταμείο Παράπλευρης στήριξης στην Κοινωνική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,στα Κράτη Μέλη του Νότιου τομέα δεν έχει ακόμα μπει ούτε ,καν , στην διαδικασία διαβούλευσης ..
Δηλαδή τι Περιμένει η Ευρώπη των Εθνών και των Λαών ,από τους Τραπεζίτες, που διαχειρίζονται πλέον τα Κεφάλαια?
Να σταματήσουν να ασχολούνται με τα speed και την Wall Street και να ασχοληθούν με την “Φτωχολογιά” ?
 Ελπίζω πάντως να μάθουμε  οριστικά και επίσημα για το τι μέλει γενέσθαι στο τέλος του μήνα , για ότι  αφορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για το α' τρίμηνο του 2013.
Ελπίζω να μάθουμε τι μέλει γενέσθαι με το Μέλλον της Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων ..
Τα  χρήματα  τα οποία πρέπει να καταβάλλει το υπουργείο Εσωτερικών στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι», μπορούν αν θέλουν, να τα ψηφίσουν, από  την 21η  Αυγούστου που ξεκινά το θερινό τμήμα της Βουλής.
Να  ψηφιστεί η  διάταξη ώστε να πληρωθούν σιγά σιγά οι εργαζόμενοι ….
Εδώ με ένα “απλό προεδρικό” διάταγμα απολύουν χιλιάδες κόσμο και καταργούν δημοσίους οργανισμούς , σε μια διάταξη θα κολλήσουν?
Τέλος ,  σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Πολιτεία να αξιοποιήσει προσωπικό από τους 50.000 χιλιάδες που θα προληφθούν με προγράμματα κοινωφελής εργασίας στους Δήμους το Φθινόπωρο , άλλα να κρατήσει το Ίδιο Προσωπικό που εδώ και χρόνια απασχολείται στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και έχει πλέον μεγάλη Εμπειρία και επαγγελματική κατάρτιση…
Μην ξεκινήσετε  πάλι τα μπαλώματα των “5μηνων” στην Κοινωνική Πολιτική …
Το μόνο που ζητάμε είναι : Να συνεχιστεί Κανονικά το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι προς όφελος των Πολιτών  ..
Αγία Παρασκευή  4/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου