Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ανακοίνωση Φώτη Αλεξόπουλου* σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση Φώτη Αλεξόπουλου*  σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.
601668_4267583461732_544924403_n.jpg
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου  ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρωμένη ,στα προβλήματα των νέων ανθρώπων .
 Στόχος είναι η ανάδειξη των Προβλημάτων  των Νέων σε ολόκληρο τον Πλανήτη. .
 Σήμερα, η αύξηση  της ανησυχίας  των νέων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει  σχέση ,με την αυξημένη νεανική ανεργία  και με τον  κοινωνικό αποκλεισμό  στον οποίο οδηγούν:   Oι διακρίσεις και ο κάθε μορφής ρατσισμός, τα ναρκωτικά και η οικογενειακή βία.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που κρατούν τους νέους στο περιθώριο της κοινωνικής και παραγωγικής δραστηριότητας, θα πρέπει να είναι  βασική  πολιτική  προτεραιότητα  και ένα  στοίχημα των Πολιτικών Δυνάμεων , που θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα …
Θεωρώ, ότι Καμία επίκληση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων της, δεν δύναται  να αποτελεί δικαιολογία ,για την μη ανάληψη αναγκαίων πρωτοβουλιών, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα των Νέων , καθώς και  να δοθεί προτεραιότητα  ως πρώτο θέμα, στην  διαβούλευση , η  αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που οδήγησαν την κοινωνία μας στα πρόθυρα κατάρρευσης .  
Αναγνωρίζω , ωστόσο, ότι μόνο με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης ,θα αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της νεανικής ανεργίας.
Ετσι Προτείνω ότι :  Η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία, η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, η δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους, η ορθολογιστική κατανομή των δημόσιων πόρων και η εξειδίκευση, αλλά και η εμπέδωση της χρηστής διοίκησης και της αξιοκρατίας, είναι στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγική και κοινωνική ενσωμάτωση των νέων.
 Τα προβλήματα των νέων ανθρώπων δεν γνωρίζουν χρώμα, φύλο ή ιδεολογία.
Τέλος , επιθυμώ  να απευθύνω  κάλεσμα σε κάθε νέο και νέα ,για ενεργό κοινωνική και πολιτική συμμετοχή.
Είναι ευκαιρία για όλα τα παραπάνω, οι  Νεολαίοι  να συμμετέχουν ανεξάρτητα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2014 …
 Εγώ Προσωπικά θα στηρίξω  κάθε σωστή πρωτοβουλία που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, από όπου και αν αυτή προέρχεται..
Τους καλώ  λοιπόν, να σταθούν αυστηροί και κριτικοί απέναντι στους πολιτικούς και τις πολιτικές δυνάμεις. Παράλληλα, όμως, τους καλώ  να στηρίξουν ενεργά εκείνες τις πρωτοβουλίες που πιστεύουν ότι κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Μετά Τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος
Πολιτευτής Νομού Ηλείας
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ /Γενική
Ομοσπονδία  Καταναλωτών Ελλάδος
Αμαλιάδα   11/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου