Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μήνυμα προς την Μέρκελ η σημερινή συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Ως μήνυμα προς την Ανγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας, εκλαμβάνει τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης. Το άρθρο αναφέρει ότι η επίσκεψη στο Λευκό Οίκο και η στήριξη που θα δώσει στην Ελλάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος θα είναι μια ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο να χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ευρώπη.
Σύμβουλος του Ομπάμα ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που κάνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συμφέροντα από την οικονομική εξυγίανση τηςΕυρώπης και κατ επέκταση της Ελλάδαςγι ‘αυτό θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις διαρθρωτικέςμεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», αναφέρεται.
Όπως τονίζει το πρακτορείο, στην αντζέντα της συνάντησης θα περιλαμβάνεται το Κυπριακό, θέματα εμπορίου καθώς και ζητήματα αντιτρομοκρατικής συνεργασίας.
«Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο προηγείται των εκλογών της 22ας Σεπτέμβρη στη Γερμανία,όπου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει μια τρίτη θητεία με την υπόσχεση ότι δεν θαμειώσει την πίεση προς την Ελλάδα για να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε νασυνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια που ξεκίνησε από την κρίση χρέους σχεδόν πριν από τέσσεραχρόνια.
Η σημερινή συνάντηση προκύπτει επίσης από την έκθεση της 31ης Ιουλίου του ΔΝΤ  το οποίοανέφερε ότι η Ελλάδαη οποία βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσηςπιθανότατα θα χρειαστείπερισσότερα χρήματα από την Ευρώπη προκειμένου να επιτύχει τους στόχους διάσωσης της», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ομπάμα και ο Σαμαράς δεν είναι πιθανό να μπουν σε βαθιά τεχνικά ζητήματα χρηματοδότησηςαλλά περισσότερο θα σταλεί το μήνυμα ότι «οι ΗΠΑ εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα», δήλωσε ο Douglas A. Rediker, Visiting Fellow στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον.
Η Laura Lucas, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ομπάμα τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξη για τις προσπάθειες μεταρρύθμισης Σαμαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολιν Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς ενώ πριν από τη συνάντηση του Λευκού Οίκου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο State Department με τον Τζον Κέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου