Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Θαύμα>Η Σαντορίνη κατήργησε τον ηλεκτρισμό!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/23163.htm

Χαμός στο twitter!

Τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους φωτογραφίες από το βαθύ σκοτάδι του κρατικού μηχανισμού στη Σαντορίνη.
Δεν μπορούσε να πετύχει καλύτερη διαφήμιση η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος

Νέο σοκ για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, καθώς λίγο πριν τις 9 το βράδυ, το νησί βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μυτιληναίος, από τα «Νέα της Σαντορίνης», σημειώνοντας ότι έχει γίνει μπλακ άουτ σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό οφείλεται σε ζημιά που υπέστη πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο Μονόλιθο, όπου είχε γίνει η έκρηξη την Τρίτη.

Σταδιακά πάντως, από τις 10 το βράδυ, η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σε ορισμένες περιοχές του νησιού, κυρίως από την πλευρά της Καλντέρας.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος ζήτησε να μεταβεί στη Σαντορίνη υπουργός, ώστε να συντονίσει την κατάσταση, αλλά και να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για το θέμα.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΔΕΗ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί ο ίδιος στο νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζώρζος εξέφρασε στον κ. Ζερβό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα για την επαναηλεκτροδότηση του νησιού και του μετέφερε την αγανάκτηση κατοίκων επαγγελματιών και επισκεπτών.

Τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα

Λαϊκή απαίτηση, πλέον, αποτελεί το να «πέσουν κεφάλια» στη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία παραμένει αδρανής μπροστά στο φιάσκο της Σαντορίνης, την ώρα που ετοιμάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, από την αρχή ήδη του ερχόμενου φθινοπώρου.

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι. Τρεις μέρες έχουν περάσει με τα διεθνή μέσα να «πυροβολούν» την Ελλάδα για την εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Τρεις ημέρες καταστηματάρχες και έμποροι βλέπουν να γκρεμίζεται ό,τι πέτυχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τρεις μέρες και ακόμα το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει πλήρως.

Και όμως ακόμα τα πάντα στη ΔΕΗ βρίσκονται στη θέση τους παρά τις πληροφορίες ότι στην κυβέρνηση υπάρχει οργή για την εικόνα που παρουσιάζεται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε την Πέμπτη το μεσημέρι ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει αποκατασταθεί κατά 80%.

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με το neasantorinis.gr πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά της ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στο νησί.

Αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά αποτελεί η «ανατροπή» του «χρονοδιαγράμματος» που είχε δοθεί από τη ΔΕΗ στο Δήμο, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού.

Στην πιο δυσχερή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, καθώς η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, είναι ότι η ηγεσία της Επιχείρησης νοιάζεται μόνο για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, την ώρα που, με την καθυστερημένη της αντίδραση στο ζήτημα της Σαντορίνης, εκθέτει τη χώρα στα διεθνή ΜΜΕ.


Αυτό που βαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση είναι ότι μια βλάβη στο σύστημα αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη δεν υπήρχαν και το μόνο που διέσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι γεννήτριες που είχαν κάποιοι -λίγοι- εκ των επιχειρηματιών...

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα η εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 5 μεγαβάτ στη Σαντορίνη, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που έφθασαν χθες στο νησί με αρματαγωγό, ισχύος άλλων 4 μεγαβάτ, ενώ κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής.

Με το δυναμικό αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού που ξεπερνούν στην αιχμή τα 30 μεγαβάτ.

Επιπλέον, για την λειτουργία εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6 MW από τη Ρόδο.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το προσωπικό της εργάζεται αδιάκοπα, προκειμένου το σύνολο των γεννητριών αυτών να έχουν ενταχθεί στο σύστημα το συντομότερο δυνατόν.

Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ: Η ΔΕΗ καταρρέει!

Το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ ο Σπάρτακος καταγγέλλει τη διοίκηση ότι έχει αφήσει νευραλγικούς τομείς της επιχείρησης χωρίς προσωπικό. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Είναι οδυνηρό η Διοίκηση της ΔΕΗ να συγκροτεί επιτροπές για να διερευνήσει συνθήκες και καταστάσεις δυσάρεστων και καταστροφικών συμβάντων την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργεί και να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που θα της επέτρεπαν να αποτρέπει τέτοιου είδους γεγονότα. Είναι οδυνηρό η Κυβέρνηση να «υπολογίζει» δημοσιονομικά  τις ανθρώπινες ζωές την ώρα που οι τόσο απαραίτητες και πολυπόθητες προσλήψεις μπορούν να γίνουν χωρίς να επιβαρύνουν, στο ελάχιστο, τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τι δεν μπορούν επιτέλους να δουν; Ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η έλλειψη συντηρήσεων οδηγούν τη ΔΕΗ, με μαθηματική ακρίβεια, σε κατάρρευση; Καταθέτοντας την ψυχική και σωματική τους δύναμη, τούτη την ώρα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δίνουν τα πάντα, άοκνα και υπό αντιξοότατες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση του νησιού και να «ξεπλύνουν» την θολή εικόνα που έχουν αποκλειστικά δημιουργήσει οι υπεύθυνοι και αυτούς θα έπρεπε να βαραίνει. Όπως κάθε φορά όμως, άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τους εργαζόμενους για το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν εξόχως δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτό στη Σαντορίνη, δηλώνει στο πλευρό τους και στη διάθεσή τους για βοήθεια με όποιο τρόπο μπορεί αυτή να προσφερθεί.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί  Κυβέρνηση & Διοίκηση να φροντίσουν ….χθες για όλα αυτά που πολύ καλά ξέρουν ποια είναι καθώς την επόμενη φορά η Μεγαλόχαρη μπορεί να μην κάνει το θαύμα της όπως σε τούτη τη περίπτωση και δε θρηνήσαμε θύματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου