Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Έχω ένα όνειρο...» - 50 χρόνια από την ιστορική ομιλία (video)

http://www.periodista.gr/world/item/5227.htmΟ Μάρτιν Λούθερ ΚινγκΟ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
“ Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ουάσιγκτον για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ιστορική ομιλία. Πολλοί παρευρισκόμενοι τόνισαν πως το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ δεν έχει πραγματοποιηθεί στην ολότητά του, αφού η εργασία, η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν ακόμα θέματα προς επίλυση.  ”

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Αυγούστου 1963 όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έδινε την ιστορική του ομιλία, μια από τις ιστορικότερες του 20ού αιώνα, κατά του φυλετικού ρατσισμού στο Μνημείο Λίνκολν της Ουάσιγκτον. Η φράση «Έχω ένα όνειρο» («I have a dream») που χρησιμοποίησε οακτιβιστής για τα δικαιώματα των μαύρων των ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες για την κατάργηση των διαχωρισμών (και) με βάση τη φυλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ουάσιγκτον για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ιστορική ομιλία. Πολλοί παρευρισκόμενοι τόνισαν πως το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ δεν έχει πραγματοποιηθεί στην ολότητά του, αφού η εργασία, η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν ακόμα θέματα προς επίλυση.

Δείτε το video με την ιστορική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ:

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου