Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αφιερωμένο στα ελληνόφωνα καθάρματα – υποστηρικτές των σφαγέων του Μόρσι: Η σφαγή των Ελλήνων στην Αίγυπτο από τους ισλαμοφασίστες (1996)

http://olympia.gr/2013/08/14/%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε. Να λησμονήσουμε ότι η “μουσουλμανική αδελφότητα” των σφαγέων ξεκίνησε πάλι χύνοντας αίμα Ελληνικό. Όπως θέλουν να λησμονήσουμε ότι η “μουσουλμανική αδελφότητα” εκτελώντας τις διαταγές του Χίτλερ έσφαζε Έλληνες της Αιγύπτου τον β’ ΠΠ. Σήμερα, υπάρχουν ελληνόφωνα καλοπληρωμένα φερέφωνα που τολμούν να αναπαράγουν την προπαγάνδα του παγκόσμιου σκοταδισμού και να καταδικάζουν τις δήθεν “βίαιες ενέργειες” του Αιγυπτιακού στρατού. Όταν μόλις χθες σιωπούσαν στην επέλαση της κτηνωδίας κατά μειονοτήτων, δημοκρατών και γυναικών της Αιγύπτου από την φασιστική δράκα που με τα δις της Κλίντον κατάφερε να κατακτήσει την Αίγυπτο.
Ο αγώνας των δημοκρατών της Αιγύπτου, όπως ο αγώνας του Συριακού λαού είναι οι Θερμοπύλες της ανθρωπότητας. Εάν πέσουν, έρχεται η σειρά μας αφού έχουν προλειάνει το έδαφος με την οικονομική κατοχή.

20130814-204711.jpg

Από τον Misha
Ολυμπια καλησπέρα, νομίζω πως αξίζει να ξαναθυμίσεις στην ελληνικη κοινωνία τι είχαν κάνει το 1996 οι ισλαμοφασιστες
17 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ , ΕΝΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΝΕΚΡΟΙ
ΑΛΛΟΙ 17 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΤΖΑΜΑΛ ΑΛ ΙΣΛΑΜΙΓΙΑ»
ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EINAI AΠO ΕΚΕΙΝΟ TO ΣYMBAN .
Παγκόσμια κατακραυγή για την σφαγή
ΑΘΗΝΑ, 19.- Αποτροπιασμό και φρίκη προκάλεσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη η τυφλή τρομοκρατική επίθεση τεσσάρων φανατικών ισλαμιστών στο ξενοδοχείο “EUROPA” του 
Καϊρου, στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 18 Ελληνες τουρίστες και τραυματίστηκαν άλλοι 17, επίσης Ελληνες, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή στην Αθήνα η τρομοκρατική επίθεση, στα υπουργεία εξωτερικών, υγείας, άμυνας και εσωτερικών, σήμανε συναγερμός.
Δύο αεροσκάφη C-130 της πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για το Κάιρο. Στα αεροπλάνα επέβαιναν ο υφυπουργός υγείας Φραγκλίνος Παπαδέλης, ο γενικός γραμματέας εξωτερικών Κώστας Ζώρας, δύο στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και δεκαμελές κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Μαζί τους είχαν ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Ελληνες τραυματίες, να μεταφέρουν στην Αθήνα όσους από αυτούς τους επιτρέπει η υγεία τους καθώς και τις σωρούς των νεκρών και όσους τραυματίες το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους.
Παράλληλα εντάθηκαν τα μέτρα φρούρησης της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επετέθησαν στο γκρουπ των Ελλήνων επειδή τους εξέλαβαν για Ισραηλινούς.
Την ίδια ώρα στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας μας που πραγματοποιούν εκδρομές στην Αίγυπτο επικράτησε πανικός, καθώς τρομοκρατημένοι συγγενείς ταξιδιωτών τα πολιόρκησαν στην κυριολεξία προκειμένου να διαπιστώσουν, αν οι δικοί τους άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο που δέχθηκε την επίθεση των φανατικών ισλαμιστών.
Οπως διαπιστώθηκε στο ξενοδοχείο “EUROPA” έμεναν ταξιδιώτες από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία “Μυστακίδη” και “Νίνος Τουρς” στην Αθήνα και “Φιλοξένια” και “Χορίβ” στη Θεσσαλονίκη.
Αντιδράσεις
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου των εξωτερικών (όπου επικράτησε πραγματικό αλαλούμ, μόλις έγινε γνωστή από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα η “είδηση” της επίθεσης, ενώ ήταν ιδιαιτέρως δυσχερής η επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία του Καϊρου) η επίθεση των φανατικών ισλαμιστών δεν είχε ως στόχο την Ελλάδα και τους Ελληνες, οι οποίοι (προφανώς) ήταν τα “τυχαία” θύματα. Στις 12 το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου των εξωτερικών κ. Μπίκας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τους Ελληνες νεκρούς, κάτι που έπραξε μισή ώρα αργότερα, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας του Καϊρου.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ήταν ήδη ενημερωμένη, την ίδια ώρα, και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η τρομοκρατική επίθεση “σκίασε” τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη (ρεπορτάζ σε άλλη στήλη).
“Ολος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος είναι βαθύτατη η “οδύνη”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, λίγο πριν αρχίσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του επιβεβαίωσε την πληροφορία για τους Ελληνες νεκρούς και τραυματίες και πρόσθεσε:
-Πρόκειται για συγκλονιστική και δυσάρεστη είδηση. Δυστυχώς υπάρχει στην Αίγυπτο αυτός ο εντεινόμενος ισλαμισμός…
Αργότερα σε γραπτή ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος καταδίκασε την “ομαδική δολοφονία” Ελλήνων τουριστών στο Κάιρο. Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε τα εξής:
“Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και την βαθύτατη οδύνη μου για την εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο Ελλήνων πολιτών. Στους συγγενείς των αθώων θυμάτων εκφράζω τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήριά μου και στους τραυματίες τη συμπάθειά μου και τις ευχές μου για αποκατάσταση της υγείας τους”.
Με νεώτερες δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση ο κ. Σημίτης εξέφρασε την οδύνη του για το τραγικό συμβάν στην Αίγυπτο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο συμπολιτών μας και τόνισε ότι έδωσε εντολές ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να βοηθήσει τους τραυματίες και να μεταφερθούν οι νεκροί στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση
Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη της κυβέρνησης για τα γεγονότα του Καϊρου εξέφρασε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι “τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες μας βρίσκουν σταθερά αντίθετους, τις αποδοκιμάζουμε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, ακόμα και αν αυτές γίνονται στό όνομα δήθεν υψηλών στόχων”. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Ρέππας, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της και τη συνεργασία της με όλες τις χώρες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας που αποτελεί μάστιγα για όλες τις κοινωνίες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των εξωτερικών Κώστας Μπίκας καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και τόνισε πως θεωρεί την τρομοκρατία απαράδεκτη μέθοδο για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, ενώ προανήγγειλε την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου ανάγκης για την παροχή βοήθειας στα θύματα. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού των εξωτερικών Γιώργου Ρωμαίου με το υπουργείο άμυνας για την αποστολή στην Αίγυπτο στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου C-130. Ο κ. Κ. Μπίκας απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν η κυβέρνηση είχε εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για την Αίγυπτο, καθώς εθεωρείτο, το τελευταίο διάστημα στόχος τρομοκρατικών ενεργειών από ισλαμιστές.
Ο κύκλος αίματος που εδώ και αρκετό καιρό, οδηγεί σε απόγνωση τους πολίτες σ’ αυτή την περιοχή, από τις τρομοκρατικές ενέργειες εκείνων που θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία ειρήνευσης φιλίας και συνεργασίας, έμελλε να περιλάβει την Ελλάδα και τους Ελληνες με τραγική συνέπεια, την απώλεια 18 συμπατριωτών μας και τον τραυματισμό πολλών άλλων, δήλωσε ο υπουργός των εσωτερικών Α. Τσοχατζόπουλο.
Καταδικάζουν τα κόμματα
Το Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Εκφράζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό μας για την τρομοκρατική ενέργεια στο Κάιρο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 18 Ελλήνων πολιτών και τον τραυματισμό πολλών ακόμα. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινότητα καταδικάζουν την εγκληματική αυτή πράξη και απαιτούν την άμεση και πλήρη διαλεύκανσή της, καθώς και τη ριζική αντιμετώπιση των φαινομένων της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς τους οικείους των τραγικών θυμάτων και τις θερμές ευχές μας για την ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών”.
Ο αρχηγός της Ν.Δ. Μ. Εβερτ κατεδίκασε με τον “εντονότερο και τον κατηγορηματικότερο τρόπο την άνανδρη δολοφονία Ελλήνων πολιτών” και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη βάρβαρη αυτή ενέργεια. Ο Μ. Εβερτ ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των αδίστακτων δολοφόνων.
Στο εξωτερικό
ΛΟΝΔΙΝΟ, 19 (ΑΠΕ).-
Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε χθες την επίθεση των ενοπλων μπροστά από το ξενοδοχείο “Europa” του Καϊρου, που στοίχισε την ζωή σε 18 Ελληνες τουρίστες.
“Καταδικάζουμε με έντονο τρόπο κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Περιμένουμε από τις αιγυπτιακές αρχές την ανακοίνωση λεπτομερειών για τις συνθήκες της επίθεσης και για τους υπεύθυνους” είπε εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών.
Στο Παρίσι ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Ζακ Ρυμελάρ εξέφρασε την φρίκη και τη λύπη της γαλλικής κυβέρνησης για την επίθεση και πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό “δείχνει για μια ακόμη φορά ότι επιτακτική είναι η ανάγκη να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία τη Μέση Ανατολή”.
“Στην ατμόσφαιρα έντασης που επικρατεί στην περιοχή, κυρίως στον Λίβανο, η επίθεση αυτή δείχνει για μια ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη να αναβιώσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να επιτευχθεί μια ειρηνική δίκαιη και διαρκής ειρήνη” τόνισε ο εκπρόσωπος.
Ακυρώσεις εισιτηρίων
ΜΑΔΡΙΤΗ, 19 (ΑΠΕ).-
Να μην ταξιδεύουν στην Αίγυπτο συνιστά στους Ισπανούς το υπουργείο εξωτερικών και ο ισπανικός οργανισμός τουρισμού μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 18 Ελληνες τουρίστες στο ξενοδοχείο “Εουρόπα”. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χτύπημα σε ξένους των φανατικών ισλαμιστών σ’ αυτή τη χώρα.
Ηδη μετά το συμβάν άρχισαν κατά δεκάδες οι ακυρώσεις των εισιτηρίων για Αίγυπτο. Οπως είναι γνωστό είναι ιδιαίτερα σημαντική η προτίμηση των Ισπανών για την Αίγυπτο και κυρίως αρκετών νεονύμφων που την επιλέγουν για να περάσουν το μήνα του μέλιτος. Στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν τρεις Ισπανοί οι οποίοι από τύχη είχαν αναχωρήσει λίγα λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση κι έτσι δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Ο Ο.Η.Ε.
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, 19 (ΑΠΕ).-
Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών έκανε εκ μέρους του κ. Γκάλι την παρακάτω δήλωση:
“Ο γενικός γραμματέας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο σήμερα, στην οποία σκοτώθηκαν 18 τουρίστες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον ακόμη 12. Καταδικάζει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και κάνει έκκληση για τον τερματισμό των σφαγών ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών. Ο γενικός γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων”.
Το ευρωκοινοβούλιο
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, 19 (ΑΠΕ-Ρόιτερ).-
Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε σήμερα την επίθεση στο ξενοδοχείο του Καϊρου.
“Θέλω να εκφράσω με τον εντονότερο τρόπο την καταδίκη ολόκληρου του ευρωκοινοβουλίου γι’ αυτή την εγκληματική τροκρατική επίθεση και να τονίσω την κατηγορηματική μας αντίθεση στις τρομοκρατικές πρακτικές”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αναστασόπουλος.
ΣΙΚΑΓΟ, 19 (ΜΠΕ).πόλυτα καταδικαστέα χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση κατά Ελλήνων τουριστών, το πρωί σε ξενοδοχείο του Καϊρου, στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος του συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ανδρέας Αθενς.
“Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΣΑΕ Αφρικής Στέφανο Ταμβάκη, ενημερωνόμαστε και αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση και τις εξελίξεις” δήλωσε ο κ. Αθενς.
“Ανανδρη και απαράδεκτη” χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση κατά των Ελλήνων τουριστών και ο πρόεδρος του περιφερειακού ΣΑΕ Αμερικής Χρήστος Τομαράς και υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους τρομοκρατία δεν πρόκειται και δεν πρέπει να προωθήσει οποιουδήποτε είδους αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου