Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Αίγυπτος πνίγεται στο αίμα (videos)

“ O απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια κατά τα οποία ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έφθασε τους 120. ”

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια κατά τα οποία ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έφθασε τους 120.

Περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, ανέφερε εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Επίσημα, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 20 νεκρούς, οι οποίοι όπως ανέφερε έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο μετέδωσε ότι τριάντα επτά σοροί βρίσκονταν στοιχισμένες σήμερα το πρωΐ στο αυτοσχέδιο νεκροτομείο, που είχε στηθεί στο κινητό νοσοκομείο των ισλαμιστών οπαδών του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Πρόκειται για διαδηλωτές που είχαν βρει τον θάνατο από πραγματικές σφαίρες στη διάρκεια τω συγκρούσεων με την αστυνομία κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, προσέθεσαν ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο, προσδιορίζοντας πως άλλες σοροί έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Στην φυλακή που κρατείται ο Μουμπάρακ θα μεταχθεί ο Μόρσι

Ο αποπεμφθείς από το στρατό ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κατηγορείται από την μεταβατική κυβέρνηση για φόνους και άλλα εγκλήματα, είναι πιθανό να μεταχθεί στην ίδια φυλακή του Καΐρου όπου κρατείται ο ανατραπείς Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ιμπραχίμ είπε εξάλλου κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι οι καθιστικές διαμαρτυρίες υποστηρικτών του Μόρσι «Θεού θέλοντος, σύντομα. . . θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα», βάσει εισαγγελικών εντολών, «στο πλαίσιο του νόμου» και με «όσο λιγότερες απώλειες είναι δυνατόν» αυτό.

Ο Ιμπραχίμ είπε ότι η απόφαση για τα πού θα κρατηθεί ο Μόρσι επαφίεται επίσης στους εισαγγελείς αλλά μετά από πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε, είπε πως «το πιο πιθανό είναι [να μεταχθεί στην] Τορά», τη φυλακή όπου κρατείται και ο Μουμπάρακ.

Οι ισλαμιστές έχουν την ευθύνη λέει η κυβέρνηση

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε σήμερα στους ισλαμιστές την ευθύνη για τα επεισόδια στα οποία βρήκαν το θάνατο δεκάδες από τους υποστηρικτές του αποπεμφθέντος από το στρατό ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και διέψευσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση πραγματικών πυρών εναντίον τους.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι απέρριψαν κάθε ενδεχόμενο η ημέρα να εξελιχθεί ειρηνικά και επιδίωξαν να καταστρέψουν κρατικές εγκαταστάσεις, ιδίως στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Αμπντελατίφ, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις. Ο ίδιος είπε ότι η αστυνομία «δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο δακρυγόνα» εναντίον των ισλαμιστών διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ «καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών» στην Αίγυπτο και κάλεσε «τις δύο πλευρές να δώσουν τέλος στα επεισόδια βίας».

«Είμαι πολύ ανήσυχος από την τροπή που πήραν τα γεγονότα στην Αίγυπτο», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, καθώς δεκάδες υποστηρικτές του Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δείτε σχετικά video:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου