Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Telegraph: Η Ελλάδα αναζητά 7 δις, αλλά χάνει 42 δις από φόρους!!!

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/07/telegraph-7-42.html

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ελευθερώσουν την Δευτέρα την επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, διότι είναι ζωτικής σημασίας να εξαγοράσει περίπου 2,2 δισ. ευρώ των ομολόγων τον επόμενο μήνα», γράφει η Daily Telegraph.

Όπως επισημαίνει το άρθρο, πρόκειται για μια από τις...
τελευταίες μεγάλες ενέσεις μετρητών του συνολικού πακέτου διάσωσης των 240 δισ. ευρώ, που λήγει στο τέλος του 2014. Ωστόσο, περισσότερα από τα 2/3 του ποσού που το δημόσιο οφείλει να αποπληρώσει και προέρχονται από την φορολογία, είναι πιθανόν να μην εισπραχθούν ποτέ.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι του ποσού των 42 δισ. ευρώ που οφείλονται στο κράτος, κυρίως από την φορολογία των πολιτών του, θα πρέπει να θεωρούνται ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Τα εν λόγω χρέη, τονίζεται, οφείλονται στις διαδοχικές αποτυχίες των ελληνικών αρχών να εισπράξουν φόρους.«Το μεγαλύτερο μέρος, άλλωστε, οφείλεται από εταιρείες ή άτομα που είτε έχουν πτωχεύσει είτε έχουν πεθάνει, που είναι τέλος πάντων απίθανο να πληρώσουν», γράφει η εφημερίδα.

«Είναι απλώς χρέος στα βιβλία, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε», λέει ο κ. Θεοχάρης και συμπληρώνει: «Αλλά το υπόλοιπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει διέξοδος από την οικονομική κρίση για την Ελλάδα, αν δεν αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης».

Πηγή:  olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου