Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δημοσκόπηση Public Issue: «Αντέχει» η ΝΔ, πτώση για τη ΔΗΜΑΡ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=246847&catID=11

Το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι καταργήσεις των δημοτικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας και η ένταξη χιλιάδων υπαλλήλων στην διαθεσιμότητα «τσαλάκωσαν» δημοσκοπικά την εικόνα της κυβέρνησης. Ωστόσο, η ΝΔ δείχνει να «αντέχει», καθώς προηγείται με μία μονάδα διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης της public issue για τον Σκάι είναι η σημαντική άνοδος του ΠΑΣΟΚ και η πτώση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται στο όριο για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 28,5%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 27,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ συγκεντρώνουν από 7%, ενώ η ΔΗΜΑΡ 3%. Τα λοιπά κόμματα βρίσκονται στο 8%, ενώ αποχή/λευκό/άκυρο φθάνουν το 21%.

Στην παράταση νίκης προηγείται και πάλι η ΝΔ με 53%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 34%.



Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 41% των προτιμήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας το 30%, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 27%.



Στην ερώτηση αν υπάρχει ανάγκη πρόωρων εκλογών, το 65% απάντησε ότι μάλλον δεν χρειάζεται, το 33% μάλλον χρειάζεται, ενώ το 2% δεν εξέφρασε γνώμη.



Για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 60% απάντησε ότι θα γίνουν, το 35% ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 5% δεν εξέφρασε γνώμη.



Στο ερώτημα κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από την λειτουργία της κυβέρνησης, θετικά απαντά το 16%, ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση για την αντιπολίτευση οι θετικές απόψεις φθάνουν το 14%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου