Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΔΝΤ: Νέα μείωση στον κατώτατο μισθό. Λογικό. Σε όλα τα ισλαμικά κράτη αυτό συμβαίνει.

http://olympia.gr/2013/07/25/%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8C-%CE%BB%CE%BF%CE%B3/

ΦΕΡΤΕ ΚΑΙ ΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!

ΔΝΤ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού
 Θέμα νέων μειώσεων στον κατώτατο μισθό φαίνεται πως αφήνει ”ανοικτό” με τη νέα του έκθεση το ΔΝΤ 

Τι και αν στην νέα του έκθεση  για την κατάσταση στην 
ευρωζώνη,
 το ΔΝΤ επαναλαμβάνει ότι επιτεύχθηκε “σημαντική πρόοδος” στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις μειώσεις στις αποζημιώσεις και στη φορολογική επιβάρυνση, καθώς και την ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και των υπηρεσιών μεταφοράς και ενέργειας.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι ειδικά για την Ελλάδα θα πρέπει να βελτιωθεί η προώθηση του ανταγωνισμού στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι συνθήκες στην αγορά εργασίας. 
Ακόμα, μεταξύ άλλων, το ΔΝΤ επαναλαμβάνει εισηγήσεις του προς τις ελληνικές αρχές, οι οποίες αφορούν μέτρα για μείωση του κόστους εργασίας, για περαιτέρω διευκολύνσεις στους επενδυτές, για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών στις αγορές προϊόντων και για τροποποίηση της νομοθεσίας στον τομέα των εξαγωγών. Πρόκειται δηλαδή για ενδεχόμενο νέων μειώσεων  στον κατώτατο μισθό.
Όσον αφορά την έκθεση του ΔΝΤ για τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη, το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα, όπως νέα μείωση των επιτοκίων της, με σκοπό να ενισχυθεί η οικονομία της ευρωζώνης.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις, η επιχειρηματική δραστηριότητα ενισχύεται, προσδίδοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για επιστροφή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη και ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι ανάκαμψη δεν θα υπάρξει πριν το 2014. Για τις 17 χώρες της ευρωζώνης, διατυπώνεται η άποψη ότι η προσπάθεια για διαρθρωτικές αλλαγές και εξυγίανση του δημόσιου τομέα θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη μέχρι και κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο τρέχον έτος.
Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση γιατί το ΔΝΤ αποδέχτηκε τώρα και όχι δυο μήνες πριν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ότι πρόκειται για ένα “προσωρινό μέτρο” και πως “δεν θα επηρεάσει” τους στόχους του προγράμματος, ενώ τα έσοδα θα καλυφθούν με άλλους τρόπους, με ισοδύναμα μέτρα, όπως είπε.
Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες που προβάλλονται συνεχώς ότι αναμένεται το ΔΝΤ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο κάποια στιγμή σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και πως το ΔΝΤ λειτουργεί σε “πλήρη συνεργασία” με τους Ευρωπαίους εταίρους του.
Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΝΤ προκειμένου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης του 1,78 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ η νέα έκθεση του Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου