Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ξαναχτυπούν με ύποπτα δημοσιεύματα Economist, Reuters και New York Times

http://www.antinews.gr/2013/07/11/221568/

- Economist: Πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, πρόωρες εκλογές το 2014- Reuters: Η ευφορία μπορεί να είναι προσωρινή…- New York Times: «Βάτραχος σε κατσαρόλα με καυτό νερό» η Ελλάδα

Πλήθος ερωτημάτων «γεννά» μία σειρά νέων δημοσιευμάτων σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, τα οποία μιλούν για πολιτική αστάθεια στη χώρα, «βλέπουν» πρόωρες εκλογές, κάνουν λόγο για «προσωρινή ευφορία» και φτάνουν μέχρι το σημείο να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα ως… βάτραχο σε κατσαρόλα με καυτό νερό.
Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές του Economist Intelligence Unit διαπιστώνουν ένα σκηνικό πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, «με δεδομένη την κατακερματισμένη πολιτική σκηνή, τις συχνές κοινωνικές ταραχές και τις οικονομικές δυσκολίες εν μέσω αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας».
Η έκθεση εκτιμά ότι ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι πλέον πιο «ομοιογενής» και άρα είναι μικρότερες οι πιθανότητες «κοινοβουλευτικής ανταρσίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».
Παρ’ όλα αυτά, οι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών εντός του 2014, κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τις ευρωεκλογές, ακόμη και μετά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το Eurogroup της 8ης Ιουλίου.
«Η συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα πυροδοτεί την οικονομική ύφεση και την υψηλή ανεργία, οπότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στο Κοινοβούλιο -ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που στις δημοσκοπήσεις είναι στήθος με στήθος με τη ΝΔ- θα εξακολουθήσουν να καρπώνονται το αίσθημα κατά της λιτότας» αναφλερει η έκθεση.
Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι «υπάρχει ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τα συμφέροντα που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».
Η εκτίμηση των αναλυτών του Economist είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές.
Θεωρούν, όμως, ότι θα εξακολουθήσει να κυβερνά η ΝΔ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να βρει κυβερνητικούς εταίρους.
Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, καθώς, όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα μπορεί να γλίτωσε από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, αυτή η «ευφορία» όμως μπορεί να είναι προσωρινή…
«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά» υποστηρίζει ο Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα».
«Κλωτσάνε το πρόβλημα στο μέλλον εδώ και μήνες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την παρωδία μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης…» καταλήγει. Διαβάστε περισσότεραεδώ
«Βάτραχος σε κατσαρόλα με βραστό νερό»
«Αν ρίξεις ένα βάτραχο σε νερό που βράζει, θα πηδήξει αμέσως έξω. Αν όμως ζεστάνεις το νερό σιγά-σιγά, τότε ο βάτραχος θα περιμένει υπομονετικά να βράσει μέχρι θανάτου».
Με αυτά τα λόγια η αμερικανική εφημερίδα New York Times περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, την οποία παρομοιάζει με καζάνι που βράζει.
Σύμφωνα με τους NYT η ελληνική δημοκρατία είναι σαν το βάτραχο που βράζει, εξαιρετικά αποδυναμωμένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, πληγωμένη από τα πέντε χρόνια της ύφεσης και της λιτότητας και πλέον… σε μεγάλο κίνδυνο.
Οι  New York Times γράφουν ακόμη πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γίνεται όλο και πιο απολυταρχική, περνώντας νόμους με διατάγματα, έχοντας τάσεις προς την άκρα Δεξιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου