Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Eνταλμα σύλληψης σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22769.htm



Ενταλμα σύλληψης εκδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη με αφορμή εισαγγελική έρευνα που διενεργείται για δάνεια που είχαν χορηγηθεί μέσα από την τράπεζα συμφερόντων του FBB.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία ανατέθηκε πρόσφατα στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συναίνεσε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του γνωστού εφοπλιστή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν πως η δικογραφία περιλαμβάνει καταγγελίες περί επισφαλών δανειοδοτήσεων από την τράπεζα σε πρόσωπα και εταιρείες τα οποία συνδέονται κατά την κατηγορία με το στενό κύκλο του εφοπλιστή. 


Το ποσό δε των συγκεκριμένων δανειοδοτήσεων φέρεται να αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, θυμίζει την μεθοδολογία του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στην υπόθεση της Proton Bank. Άγνωστο παραμένει ωστόσο γιατί επιλέχθηκε η έκδοση εντάλματος σύλληψης και όχι η κλήση σε απολογία του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο το "υγιές" κομμάτι της FBB πέρασε στην Εθνική Τράπεζα. Τα προς μεταβίβαση στοιχεία παθητικού περιλάμβαναν το σύνολο των καταθέσεων, ενώ τα προς μεταβίβαση στοιχεία ενεργητικού περιλάμβαναν ιδίως τα δάνεια, με εξαίρεση όσα βρίσκονταν σε οριστική καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή η άδεια της FBB ανακλήθηκε και η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.  


Πηγή:www.capital.gr

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου