Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Το Bloomberg ξεβρακώνει τον Σαμαρά: Η Έλλάδα θα παίρνει τα …περισσεύματα από τον ΤΑΡ και θα τα πληρώνει χρυσάφι!

http://tolimeri.blogspot.com/2013/07/bloomberg.html



BLOOMBERG. Η BP δηλώνει ότι επιλέχθηκε ο TAP επειδή Ελλάδα και Ιταλία αγοράζουν (και θα αγοράζουν) αέριο σε πολύ υψηλές τιμές.

Η BP ξεκαθαρίζει ότι επιλέχθηκε ο TAP επειδή η Ελλάδα και η Ιταλία αγοράζουν αέριο σε πολύ υψηλές τιμές και ότι η επιλογή αγωγού έγινε με ξεκάθαρα εμπορικά κριτήρια παρά με γεωπολιτικά.

Πολύ απλά η Ελλάδα και η Ιταλία αγοράζουν αέριο σε πολύ υψηλές τιμές, τις υψηλότερες της Ευρώπης, ενώ η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, από τις οποίες θα περνούσε ο αγωγός Nabucco, αγοράζουν σε πολύ χαμηλές.

Έτσι, αφού οι χώρες από τις οποίες διέρχεται ο ΤΑΡ θα κρατούν για την κατανάλωσή τους σημαντικές ποσότητες  αερίου, η BP και οι υπόλοιπες ενεργειακές εταιρείες της κοινοπραξίας, αξιολόγησαν ότι με τις υψηλές τιμές που αγοράζει (και θα αγοράζει) αέριο η Ελλάδα, συμφέρει!!

Μόνο η ΔΕΠΑ, θα αγοράζει 1 δις κυβικά αερίου ετησίως, μέσω TAP, δηλαδή το 10% της ποσότητας που θα διακινείται

BP Says Adriatic Pipeline Choice for Azeri Gas Driven by Prices
By Zulfugar Agayev – Jun 28, 2013
BP Plc (BP/), the lead developer of Azerbaijan’s Shah Deniz natural-gas field, said its decision to send the fuel to Europe through the proposed Trans-Adriatic Pipeline was driven by prices.
Η BP δηλώνει ότι οδηγήθηκε στην επιλογή του Adriatic Pipeline για το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν, από τις τιμές αγοράς.

Η BP Plc, η κύρια μέτοχος της κοινοπραξίας Shah Deniz του Αζερμπαιτζάν, δήλωσε ότι η απόφασή της να αποστείλει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του προτεινόμενου Trans-Adriatic Pipeline οφείλεται στις τιμές της αγοράς.

Η κίνηση αυτή, η οποία τερματίζει τέσσερα χρόνια ανταγωνισμού με το πρότζεκτ του αγωγού Nabucco, βασίστηκε σε «εμπορικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για να πάει το φυσικό αέριο στην αγορά και τις τιμές της αγοράς,”  δήλωσε ο Al Cook, ο πρόεδρος της BP Αζερμπαϊτζάν για την Shah Deniz, σε μια συνέντευξη του στο Μπακού. “Είδαμε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο αγωγών μετριόταν σε δισεκατομμύρια δολάρια.”

Οι τιμές φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στη διαδρομή του επιλεγμένου συνδέσμου TAP, υπερβαίνουν εκείνες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και σε άλλες χώρες κατά μήκος της προτεινόμενης διαδρομής του Nabucco. Η κοινοπραξία Shah Deniz , η οποία περιλαμβάνει επίσης την Statoil ASA (STL), την Total SA (FP) και την Κρατική Εταιρεία Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, αναζήτησε τις πιο κερδοφόρες διαδρομές του αγωγού, ο οποίος σχεδιάστηκε για τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τις ρωσικές προμήθειες.


Μετάφραση- Απόδοση: LEFTeria-news
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου