Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έρχεται -δυστυχώς- η σφαγή των τραπεζοϋπαλλήλων. Θυμάστε φίλοι από πότε σας τα γράφαμε;

http://olympia.gr/2013/07/21/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%8B/

τραπεζες απολυσεις
…από τότε που εκλιπαρούσαμε να μας δώσετε στοιχεία για την μεγάλη ληστεία που έκαναν τα αφεντικά σας. Για την καταστροφή της Ελλάδας που γινόταν μπροστά στα μάτια σας αλλά σιωπούσατε, γιατί “είχατε τον μισθό σας”.

Δυστυχώς σας προειδοποιούσαμε από τότε ότι θα έλθει και η σειρά σας αφού ολοκληρωθεί το έγκλημα της “ανακεφαλαιοποίησης”. Εσείς όμως πανηγυρίζατε επειδή (και) το ταμείο σας έμεινε στο απυρόβλητο (Εχουν το θράσος και πανηγυρίζουν στα αποκαΐδια μιας χώρας που διέλυσαν τ’ αφεντικά τους…) . Συνεχίζατε να υπηρετείτε τους εγκληματίες που ρήμαξαν την πατρίδα, συνεχίσατε να εξαθλιώνετε τους άμοιρους που χρωστούσαν στα ιδρύματα σας. Ναι, “κάνατε απλώς την δουλειά σας”. Τώρα η καμπάνα χτυπά για εσάς. Δυστυχώς και το λέμε με ειλικρίνεια, γιατί κάθε θέση εργασίας που χάνεται, είναι μία βαλίτσα παραπάνω για τους τοκογλύφους, μία βαλίτσα λιγότερη για την Ελληνική οικονομία.

Ίσως τώρα ανοίξετε τα στόματα σας, για να προσφέρετε έστω και την ύστατη ώρα μία υπηρεσία στην πατρίδα και τον συνάνθρωπο σας.

REUTERS. “Η τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα σκοπεύει να περικόψει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας

Greece’s Piraeus bank aims to cut around 1,500 jobs – source
(Reuters) – Greece‘s second-biggest bank, Piraeus (BOPr.AT), has launched a voluntary redundancy scheme aimed at cutting around 1,500 jobs in a drive to cut costs after taking over assets from smaller rivals, a source at the bank told Reuters on Friday.
Η τράπεζα Πειραιώς στην Ελλάδα σκοπεύει να περικόψει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας

(Reuters) – Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελοντικής πρόωρης συνταξιοδότησης με στόχο την περικοπή περίπου 1.500 θέσεων εργασίας σε μια κίνηση που αποσκοπεί να μειώσει το κόστος, μετά την ανάληψη περιουσιακών στοιχείων από μικρότερους ανταγωνιστές, δήλωσε μια πηγή από την τράπεζα, στο Reuters την Παρασκευή.

“Οι συνεχιζόμενες δύσκολες οικονομικές συνθήκες … κάνουν την τράπεζα να προσαρμόσει τις δραστηριότητές της στην κατάσταση”, αναφέρει η τράπεζα σε έγγραφο που έλαβε γνώση το Reuters.

Το έγγραφο, επίσης, έγραφε ότι η εθελουσία αποχώρηση θα είναι ανοικτή μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η Πειραιάς, η οποία απασχολεί περίπου 18.000 άτομα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τέσσερις κορυφαίες τράπεζες στην Ελλάδα – Πειραιώς, ALPHA, Εθνική  και Eurobank – ολοκλήρωσαν  μια αύξηση κεφαλαίου € 27.5 δις (36 δισεκατομμύρια δολάριο) τον περασμένο μήνα για να αποκατασταθεί η φερεγγυότητά τους, που είχε πληγεί από τις απομειώσεις του δημόσιου χρέους και τα επισφαλή δάνεια.

Αφού κάλυψε μια τρύπα 7,3 δισ. ευρώ κεφαλαίων τον περασμένο μήνα, η Πειραιώς έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 14,5%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των τεσσάρων τραπεζών της χώρας.

Πέρυσι, η Πειραιώς αγόρασε την μικρότερη Γενική, από την Societe Generale  και το υγιές μέρος της ATEbank.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Πειραιώς απέκτησε επίσης τα ελληνικά υποκαταστήματα της κυπριακής Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας, για να προστατεύσει την χώρα από την κρίση στο νησί.

Τον περασμένο μήνα, ολοκλήρωσε επίσης την εξαγορά των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων της Πορτογαλικής Millenium BCP.

Μετάφραση: LEFTeria-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου