Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αίμα στην αρένα> Το φάντασμα Συμπιλίδη-Καραβέλα σε Μαξίμου-ΟΠΑΠ, ο "καναλάρχης" Βενιζέλος και η σχέση Γριβέα-Παπανδρέου!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22409.htm



Eνας βρώμικος πόλεμος χωρίς έλεος και κάτω από τα ρουθούνια της Τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Πρωταγωνιστούν,ακούσια η εκούσια,τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ο πόλεμος αυτός είναι ζωής και θανάτου-τίποτε λιγότερο.
Ετσι με έκπληξη διαβάσαμε για την στενές σχέσεις των αδελφών Παπανδρέου με τον Κυριάκο Γριβέα, τον οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, τον εμπλέκει στην υπόθεση του ΤΤ. 
Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ κάτω από τον τίτλο "ΠΑΡΤΙ 500 εκατ. ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ", κάνει λόγο για την διαπλοκή Γριβέα και αφων Παπανδρέου με φόντο το ΤΤ.
Θα ακολουθήσει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ (το διαβάσαμε εδώ) που θέλει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να γίνεται Μπερλουσκόνι αρπάζοντας ένα κανάλι από τον φυγά Κυριακίδη!


Κι όλα αυτά με φόντο την αποκάλυψη ότι η κόρη του Συμπιλίδη, που έριξε τον Σεπτέμβριο του 93 τον Μητσοτάκη, βρίσκεται στο γραφείο τύπου της ΝΔ στη Συγγρού.


Πρόσφατες είναι και οι αποκαλύψεις τηςΓιάννας Παπαδάκου για τους λογαριασμούς του Καραβέλα, ο πρώην νομικός σύμβουλος του οποίου Καρακώστας, υπηρετεί σήμερα ως σύμβουλος του πρωθυπουργού. Οπως απεκάλυπτε η δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ, ο Καραβέλας διατηρούσε στην Ελβετία λογαριασμούς ανάμεσα στους οποίους και δύο με το όνομα"Ανοιξη" και "Κορώνη".





Για τους δύο άνδρες τώρα-τους Χρήστο Καραβέλα και Ηλία Γεωργίου, πρώην αφεντικά της Siemens Ελλάδας τα ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ είναι αποκαλυπτκά.
Το πρώτο με τίτλο «Μετέωρο «κατηγορώ» για Siemens”, αφορούμε την κλήση 11 μεγαλοστελεχών της  μητρικής  Siemens από τους Έλληνες ανακριτές. Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ στις 15-7-2012 και ανάμεσα στα άλλα σημειώνε:
“Προβληματισμός υπάρχει εν τω μεταξύ στην ανάκριση στην Ελλάδα, αν κληθεί να καταθέσει, έστω ως μάρτυρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ι. Καράκωστας, ο οποίος εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της Siemens Ελλάς να αμείβεται από την εταιρεία στην Ελλάδα.
Ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του την εποχή που ο τότε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου εμφανίζεται να μοιράζει εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μέσω Ελβετίας, Βρετανίας αλλά και Ελλάδας σε δικαιούχους υπεράκτιων εταιρειών, καθηγητές Πανεπιστημίου (Ι. Γιαννίδης), αλλά και στον γνωστό Α. Roco, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με τον τέως υπουργό Αν. Μαντέλη. Τα χρήματα, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, μοιράστηκαν σε λογαριασμούς μελών της οικογένειας Γεωργίου και στον ίδιο, ενώ ψίχουλα φαίνεται ότι κατέληξαν σε δωροδοκούμενα στελέχη του ΟΤΕ. Προς έκπληξη των ανακριτών υπάρχει έμβασμα στελέχους του ΟΤΕ προς τον δωροδοκούντα!
Τα χρήματα διακινήθηκαν κυρίως μέσω της UBS και του λογαριασμού της Αντωνίας Μάρκου (480028.60). Οι δεσμοί Γεωργίου - Καράκωστα όμως ξεκινούν από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν εντοπίστηκε επιστολή με αίτημα του Ηλ. Γεωργίου προς τον καθηγητή Καράκωστα να γνωμοδοτήσει εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και μάλιστα γρήγορα, διότι ίσως «μετά την άνοιξη έχουμε εκλογές». Οι σχέσεις Γεωργίου με το πολιτικό σύστημα ήταν από τότε στενές, αφού εμφανίζεται να γνωρίζει από τον Ιανουάριο του 1993 ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1993! ..”
Το δεύτερο ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής του Πάσχα, με τίτλο Eμπλοκή στην υπόθεση της  Siemens.
To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο  ΒΗΜΑ της Κυριακής έδειχνε την έξοδο διαφυγής όλων των εμπλεκομένων στο περίφημο σκάνδαλο της Siemens. Mε απλά λόγια πάπαλα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο σύμβουλος κ. Άθως Στυλιανού που επιχείρησε επί έναν χρόνο να αποτιμήσει τυχόν βλαβη του ΟΤΕ-ο οποίος την επίμαχη περίοδο ανήκε στο Δημόσιο-δηλώνει αδυναμία να υπολογίσει όχι μόνο αν υπάρχει αλλά και το ύψος της! Έτσι για 16 πρώην στελέχη του ΟΤΕ η υπόθεση κλείνει τον Ιούλιο!
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή 13 Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens βρίσκονται ως κατηγορούμενοι στο κατώφλι των τριών ελλήνων ανακριτών-Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα.
Ανάμεσα στα πρώην στελέχη του ΟΤΕ για τα οποία ανοίγει ο δρόμος της αθώωσης βρίσκεται και ο Χρήστος Καραβέλας, ο τρίτος φυγάς της ιστορίας μετά τους Χριστοφοράκου και Γιουγκ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εν μέσω θεωριών συνομωσίας, φημών και θρύλων που κυκλοφορούν ακόμη και στα πιο απόμακρα μοναστήρια της Αντιπάρου, εδώ όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, o  οποίος αν μη τι άλλο διαθέτει και χιούμορ.
Όπως γράφει η Γιάννα Παπαδάκου «το κατηγορητήριο αναβιώνει όλο το σύστημα των πληρωμών μέσω του ψευδώνυμου «Franz» για τον Γεώργιο Σκαρπέλη του ΟΤΕ αλλά και περίεργων τοπωνυμίων που διατηρούσε ο Χρήστος Καραβέλας για λογαριασμούς του στην Ελβετία, όπως, «Υδρα»«Κορώνη» αλλά και «Ανοιξη»...»

Στο μεταξύ η υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα καθώς η Emma Delta δεν θέλει να καταστεί όμηρος της Intralot την ίδια στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου για "ανεξήγητους" λόγους σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν ήδη τα ντοκουμέντα-τα οποία ταξιδεύουν ήδη με παραλήπτες τα στελέχη της Τρόικας-για σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος από κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.
Κόλαση-τίποτε λιγότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου