Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Για να σωθεί η Ελλάδα...βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους" (Του Γιώργου Κοντογιώργη)

http://www.pentapostagma.gr/2013/07/osia-eirini-xrusobalantou.html


Επιλογές ολιγαρχικής πολιτικής

Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει εγκολπωθεί τις πολιτικές επιλογές της παγκόσμιας ολιγαρχίας των "αγορών", πραγματοποιώντας μια ασύμμετρη φυγή προς το παρελθόν, στο οποίο αναγνωρίζει τον εαυτό του. Με τον εγκιβωτισμό της χώρας στο παρελθόν και τη στήριξη της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που οδηγεί η Γερμανία, διασφαλίζει για τον εαυτό του...
και τους συγκατανευσιφάγους του συστήματος, μια προνομιακή νομή του κράτους και του δημόσιου αγαθού. 

Εξ ού και το πολιτικό προσωπικό στο όνομα της "δημοκρατίας" έχει ιδιοποιηθεί διαχρονικά το Σύνταγμα, έχει κάνει δυσδιάκριτη τη διαφορά μεταξύ νομιμότητας και ανομίας, λειτουργώντας μέσα σε ένα αθέσμητο και προσωποπαγές περιβάλλον. Το κράτος είναι το κόμμα και νομείς του, η δημοκρατία είναι η κομματοκρατία, η πολιτεία δικαίου είναι για τους άλλους, το δημόσιο αγαθό είναι δικό τους.

Αντί να ανασυγκροτήσουν την χώρα, την μεταβάλλουν σε χώρο προς λεηλασία. Αντιμετωπίζουν με υψηλή περιφρόνηση την κοινωνία των πολιτών την οποία αποψιλώνουν από τα καλύτερα παιδιά της. Το πολιτικό κόστος εστιάζεται στις αντιδράσεις των ομοτράπεζών τους στο μεγάλο γλέντι και όχι στην κοινωνία των πολιτών. Οι πολίτες αισθάνονται οργή, φόβο, ντροπή, απογοήτευση, αλλά αυτοί τους δείχνουν καταφρονητικά ή και απειλητικά το δάχτυλο. 

Το άλμα προς τα εμπρός απαιτεί ένα μνημόνιο εναντίον των πυλώνων της καταστροφής και όχι εναντίον της κοινωνίας. Ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μεταβάλλει την κοινωνία των πολιτών σε θεσμικό του συντελεστή, ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, μια νομοθεσία που θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και θα εξαναγκάζει την πολιτική τάξη να πολιτεύεται και το κοινό συμφέρον.

Οι εμμονές της καθεστωτικής κομματοκρατίας στο παρελθόν, στη νομή του κράτους και η επιλογή της να προσφεύγει διαχρονικά  στην εξωτερική νομιμοποίηση για να αντιμετωπίζει την οργή της εθνικής κοινωνίας, συνομολογεί ότι δεν μπορεί από τους κόλπους της να προκύψει το νέο. Ώστε, η υπέρβασή της και όχι η εναλλαγή, θα ελευθερώσει τη χώρα από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς της κατακτητές. 

Όπως θα έλεγε και ο ποιητής "για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους".  

Πηγή:  contogeorgis

1 σχόλιο:

  1. Το μνημόνιο εναντίον των πυλώνων της καταστροφής έχει όνομα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Και για να μην αυτομαστιγωνόμαστε για τις επιλογές του εκλογικού σώματος ας μελετήσομε την μήνυση Γεριτσίδου. Να ένα απόσπασμα:
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ....
    Ενστάσεις περί διαφόρων προβλημάτων σχετικά με την εγκυρότητα των
    εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 είχαν ανακύψει όχι μόνο σε ανεπίσημες δημοσιεύσεις προσωπικών τοποθετήσεων Πολιτών αλλά και από επίσημους εκπροσώπους νομικής εκτιμήσεως/τοποθετήσεως στην Ελλάδα όπως π.χ. η δήλωση του προέδρου 4.Σ.Α. Γιάννη 4. Αδαμόπουλου σχετικά με την μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής από την ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής
    περιόδου ο πρόεδρος 4.Σ.Α. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι εκλογές όφειλαν να διεξαχθούν βάσει της απογραφής της 24ης Μαΐου του 2011 (σχετικό 7) το οποίο, καταμαρτύρησε ο πρόεδρος 4.Σ.Α. ότι δεν συνέβη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστός αριθμός βουλευτικών εδρών σε κάθε περιφέρεια και να τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητος.
    Επίσης, της ιδίας γνώμης με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ήταν και
    ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ( σχετικό 7 ). Επίσης της ιδίας γνώμης ετάχθη και ο καθηγητής Συνταγματικού 4ικαίου 4ημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Άλκης 4ερβιτσιώτης σε συνέντευξη του στον «Παρατηρητή της Θράκης» (σχετικό 7) αλλά και ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης ( σχετικό 7 ).
    Εν συνόλω, δηλαδή, υπήρξε ένσταση και κοινή συμφωνία ότι οι εκλογές εφ’
    όσον δεν είχαν κατανομή εδρών σύμφωνα με την τελευταία απογραφή θεωρούνται άκυρες.
    http://www.youtube.com/watch?v=vcbkmj5vY8o&feature=share&list=PL7D9593EFCE308FB3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου