Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Αγιορείτικη Μονή Εσφιγμένου και οι ιερόσυλοι. (Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου)


Αθήνα, 30  Ιουλίου, 2013.  
Η Αγιορείτικη Μονή Εσφιγμένου και οι ιερόσυλοι.
Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
- Τον Σωκράτη, δεν τον εκτέλεσαν όταν βγήκε η σχετική απόφαση, «γιατί δεν είχε επιστρέψει ακόμη το ιερό πλοίο από τη Δήλο».
- Στην αρχαία Ελλάδα, ο «Ικέτης», αυτός που κατέφευγε σε Ναό, ακόμη κι’ αν ήταν ο αίσχιστος των εγκληματιών, προστατεύονταν.
- Στο Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγιάς, για εκατονταετηρίδες, ακόμη και οι κατακτητές Οθωμανοί Τούρκοι, κατά κανόνα τουλάχιστον, δεν εισέβαλλαν με τα στρατεύματά τους.
Σήμερα, βιώνουμε και αυτό: Μονάδες της ΕΛΑΣ, με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό, ως να πηγαίνουν να συντρίψουν συμμορίες ειδεχθών εγκληματιών, έχουν εισβάλλει με εντολή κάποιου εισαγγελέα, στο Όρος, «για να επιβάλλουν την καθεστηκυία τάξη». Για να διώξουν από το «Κονάκι» τους στις Καρυές, Γέροντες οι οποίοι κατοικοεδρεύουν εκεί τηρώντας παράδοση εκατονταετηρίδων, επειδή – λέει – «δεν μνημονεύουν την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα, Οικουμενικό Πατριάρχη, Πάπα Νέας Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως κύριον κύριον Βαρθολομαίο».
Ω temporao mores, θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς, αν πίσω από όλη αυτήν την αποκρουστική εικόνα, δεν κρύβονταν τα σιχαμερά συμφέροντα μιας κάστας, γραβατοφόρων, ρασοφόρων αλλά και προοδευτικάριων, η οποία είναι η ίδια και απαράλλακτη με αυτήν που σακάτεψε το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και του Λαού του, οδηγώντας μας στο ΔΝΤ και την ΤΡΟΙΚΑ.
Έτσι, η απλή αλήθεια παραμένει, πως όντας από παράδοση, η Αγιορείτικη Μονή Εσφιγμένου, το πλέον προκεχωρημένο φυλάκιο της Ορθοδοξίας, (να μην ξεχνάμε πως από εκεί ξεκίνησε η επανάσταση των Μακεδόνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό):
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ» ΤΗΣ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΑ.
Για όλους εμάς λοιπόν, είτε είμαστε απλοί Χριστιανοί, είτε ακόμη απλοί Έλληνες, χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τα της Πίστης, η υπόθεση της Εσφιγμένου, είναι και δική μας υπόθεση. Ακόμη κι’ αν διαφωνούμε – και εν πολλοίς διαφωνούμε – με τις ακραίες εκφράσεις των Ζηλωτών, η υπόθεση αυτή, της κάθετης και απαράδεκτης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μοναχών της Εσφιγμένου σε βαθμό μάλιστα αλητείας, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ο κύριος κύριος Βαρθολομαίος – ο οποίος παρεμπιπτόντως αυτές τις μέρες διαπραγματεύεται με το Κράτος του Βατικανού τον ιδιότυπο «οικουμενισμό» του – θα πρέπει την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί την Ελλάδα, να νοιώσει πως είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ.
(Ας μην ξεχνάμε εξ’ άλλου τα γεμάτα μίσος μάτια του, όταν δήλωνε ως… άλλος διοικητής καταδρομών, για τον Μακαριστό Χριστόδουλο, πως «έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα του εναντίον του»).
Όσο για τις «ύαινες» που ουρλιάζουν ως Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι, καλοβλέποντας τα ακινητοποιημένα ευρωπαϊκά κονδύλια στις τράπεζες, (τα οποία αρνούνται με πείσμα να παραλάβουν οι Εσφιγμενίτες, ακόμη κι’ αν πεινάνε, ακόμη κι’ αν τους έχουν κόψει το ρεύμα και το τηλέφωνο), ο υπογράφων τους εύχεται φαρδιά πλατειά, χωρίς φόβο και πάθος:
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΡΑΣΦΟΡΟ ΚΑΤΣΙΚΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ «ΕΩΣΦΟΡΟΣ, ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ, ΑΓΥΡΙΣΤΟΣ, ΔΑΙΜΟΝΑΣ, ΔΙΑΟΛΟΣ, ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΟΡΝΙΑΣ, ΟΞ’ ΑΠ’ ΕΔΩ» ΚΛΠ
Υ.Γ. Να μην ξεχάσουμε και την «πλάκα» που έχουν και οι της «αριστεράς και της προόδου». Ένας «καθοδηγητής» εκ των οποίων, υποστηρίζει πως ο υπογράφων, «είναι υποστηρικτής του σκοταδιστικού Αγίου Όρους». Έχει «πλάκα», μια που οι κύριοι αυτοί «είναι υπέρ της αυτοδιάθεσης» των κοινωνιών και της αταξικής κοινωνίας από τη μία πλευρά, αλλά υπέρ και της «πάταξης των ανταρτών Εσφιγμενιτών» από την άλλη. «Ε ρε τι κάνει το άτιμο το χρήμα», που έλεγε και ο μπάρμπας μου.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου