Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πόλεμος κυβέρνησης – μεγαλοσυμφερόντων

Η ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν ήταν το μοναδικό θέμα του προχθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού. Λίγοι αντιλήφθηκαν ότι παράλληλα με την ανακοίνωση για το ΦΠΑ έστειλε μηνύματα και σε άλλους πέραν του λαού αποδέκτες και κυρίως τα μεγαλοσυμφέροντα και την διαπλοκή. Σε εκείνους που, αισθανόμενοι ακόμα ισχυροί, επιδιώκουν την αποτυχία της κυβέρνησης και θέλουν να χαλάσουν ό,τι γίνεται. Να ματαιώσουν την πώληση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ και άλλες  κρατικοποιήσεις και κυρίως να αποκτήσουν ξανά την εξουσία, τις μίζες και τα “διόδια” που απολάμβαναν επί προηγούμενων κυβερνήσεων και τώρα απώλεσαν. Βλέπουμε έτσι, μεταξύ των άλλων,  πρώην ορκισμένους εχθρούς να μεταβάλλονται σε στενούς συμμάχους στον αγώνα εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Πρόκειται για μια δράκα διαπλεκόμενων μεγαλοσυμφερόντων και νταβατζήδων που έχουν μάθει να παίζουν με τα λεφτά του Δημοσίου και  δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Που θέλουν να μην αλλάξει τίποτε. Να συνεχίσουν να παίρνουν τις «δουλίτσες» τους, να διορίζουν κόσμο όποτε θέλουν, να ανεβάζουν και να κατεβάζουν υπουργούς και πρωθυπουργούς, να στήνουν διαγωνισμούς ή να παίρνουν κοψοχρονιά τη δημόσια περιουσία.
Ιδού το σχετικό απόσπασμα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού
«Και κάτι τελευταίο: Απευθύνομαι κυρίως σε εκείνους που ασχολούνται καθημερινά με την Πολιτική. Είτε είναι οι ίδιοι πολιτικοί, είτε διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Τους θυμίζω ότι μόνον ένα χρόνο βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Ένα χρόνο!
Το πώς έβλεπαν ένα χρόνο πριν την Ελλάδα στο εξωτερικό, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι την Κίνα, από τις διεθνείς αγορές μέχρι τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές, το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Και ξέρουν πόσο διαφορετικά βλέπει όλος ο κόσμος την Ελλάδα σήμερα.  
Γνωρίζουν ακόμα ότι η προσπάθεια μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρξαν ποτέ. Σε όλον τον κόσμο.
Και μάλιστα σε συνθήκες πλήρους Δημοκρατίας μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα.
Σε τέτοιο περιβάλλον δούλεψε η Κυβέρνηση επί ένα χρόνο.
Σε τέτοιο περιβάλλον δουλεύει και σήμερα…
Δεν χαλαρώνουμε, λοιπόν. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε ως το τέλος, που δεν είναι μακριά.
Και θα έλθουν καλύτερες μέρες για το Λαό μας.
Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες που έχουν συμφέρον να παραμείνει και η Χώρα κολλημένη στο χθες.
Ας γνωρίζουν, ότι «κόψαμε τα παλαμάρια», ότι το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε. Γιατί αυτό που αναλάβαμε είναι μεγαλύτερο, σπουδαιότερο και πιο αναγκαίο για τον τόπο, από μικρότητες, μικροπολιτικές και μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που για χρόνια βάλτωναν την Ελλάδα.
Δύναμή μας ότι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας…
Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανένα. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται.
…Δεν πανηγυρίζουμε, δεν χαλαρώνουμε, αλλά ξέρουμε πια ότι πατάμε γερά στο έδαφος. Και πίσω δεν υπάρχει… ».
Αυτά είπε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτό ήταν το μήνυμά του και είχε λόγο να το στείλει. Διότι τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο της πολιτικής γίνονται λυσσώδεις προσπάθειες να κατασυκοφαντηθούν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στενοί του συνεργάτες ή υπουργοί. Συγκεκριμένα συμφέροντα με όνομα και επώνυμο, χρηματοδοτούν πολέμους λάσπης, παίζουν το βρόμικο παιχνίδι της διαπλοκής, εκβιάζουν και απαιτούν.
Άλλοι, κρύβονται πίσω από την τρόικα και βάζουν τον Τόμσεν και την παρέα του να απαιτεί νέα μέτρα, αντιλαϊκά αλλά που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Και απειλούν με περικοπή της δόσης.
Κι άλλοι βάζουν φωτιά στην κοινωνία κρυβόμενοι πίσω από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς οι οποίοι θα ήθελαν να διαλυθεί το σύμπαν, θα επιθυμούσαν να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών παρατάξεων σέρνουν μια χαρά το άρμα της διαπλοκής.
Δεν θα τους περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου