Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι νεκροί δραπέτες, η διάσπαση και το … «λάθος» των ιχνηλατών

http://www.agriniopress.gr/?p=29819


epi-komanto-albanoi2Οι πάμπλουτοι ληστές των ΑΤΜ είναι οι δύο νεκροί της χθεσινής αιματηρής  συμπλοκής δραπετών με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ σε ορεινή περιοχή της Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας. Πριν από τη σύλληψη, τον εγκλεισμό και την απόδραση τους, είχαν συγκεντρώσει από την εγκληματική δράση τους περίπου 2.000.000 ευρώ, ενώ μετά την απόδραση φέρονται να διέπραξαν ληστεία μαμούθ στη Λάρισα με λεία πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Αυτή τη φορά, οι επικεφαλής της επιχείρησης αναζήτησης τους, δεν άφησαν τους ιχνηλάτες μόνους να ανακαλύπτουν ίχνη, να ενημερώνουν για τις κινήσεις της μιας από τις δύο ομάδες, να πραγματοποιείται σύσκεψη και να στέλνουν την ΕΚΑΜ με αποτέλεσμα τα «θηράματα» ν” ανακτούν το πλεονέκτημα της απόστασης. Έκαναν το αυτονόητο. Έβαλαν την ΕΚΑΜ δίπλα στους ιχνηλάτες, με αποτέλεσμα όταν ανακαλύφθηκαν φρέσκα ίχνη κοντά στο ποτάμι, να τους εξοντώσουν μόλις τους εντόπισαν.
Ένα λάθος φαίνεται μόνο ότι έκαναν οι ιχνηλάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από στα ίχνη, εκτίμησαν ότι όταν οι 5 δραπέτες διασπάστηκαν, στους δύο εκτίμησαν ότι ήταν ο Κόλα συγκρίνοντας τα «εκμαγεία» από τα αποτυπώματα των παπουτσιών. Όπως όμως διαπιστώνεται εκ του αποτελέσματος, οι ληστές των ΑΤΜ διασπάστηκαν από τους φονιάδες δραπέτες, οι οποίοι όπως πιστεύεται κινήθηκαν αντίθετα. Προς την Ευρυτανία και σε περιοχές που και άριστα τις γνωρίζει ο Κόλα και φαίνεται ότι διατηρεί καλό δίκτυο τροφοδοσίας και κάλυψης.
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι:
Ο 25χρονος LIKA EDISON
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο 41χρονος Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ, ήταν σύμφωνα με την αστυνομία, ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχε στη ληστεία-«μαμούθ», στο κέντρο της Λάρισας, με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.
Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι επικίνδυνοι δραπέτες κινούνται με «γοργούς ρυθμούς» στην… εξοικονόμηση χρημάτων. Ο μεγαλύτερος -ηλικιακά- δραπέτης, τη Μεγάλη Παρασκευή συμμετείχε στη ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος δραπέτης Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα. Σχεδόν 15 μέρες μετά στις 16 Μαΐου διαπιστώνεται ότι έχει βρεθεί στη Λάρισα για τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Εκεί «συνεργάστηκε» με τον 25χρονο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Κλεμέντ Κάλα. Οι δυο τους άλλωστε ανήκαν σε συμμορία που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Χτυπούσαν τράπεζες από το Άργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα.
Σε έξι περιπτώσεις ανατίναξαν με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς και ιδιώτες.
Το θρίλερ με την αναζήτηση των επικίνδυνων κακοποιών κορυφώνεται από τα ξημερώματα, οπότε οι αστυνομικοί, τους εντόπισαν στον ορεινό όγκο της Αιτωλοακαρνανίας, με τη βοήθεια θερμικών καμερών.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Α ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΕΓΙΝΕ Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ
Οι δραπέτες για ακόμα μια φορά κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως οι αστυνομικοί περίμεναν μέχρι να νυχτώσει και… τελικά έκαναν την κίνηση ματ!
Κατά την επέμβασή τους, οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Δύο από τους δραπέτες έπεσαν νεκροί…
Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι από αυτούς.
Ωστόσο, το θρίλερ δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς οι υπόλοιπο κακοποιοί δεν έχουν πέσει ακόμα στα χέρια της Αστυνομίας.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας
Από το πρωί είχε διαπιστωθεί ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα με τρία άτομα, κινούνταν από την Ευρυτανία προς Προυσό ενώ η δεύτερη ομάδα, με δύο άτομα, κινούνταν προς Αιτωλοακαρνανία.
Τους ακολουθούσαν ιχνηλάτες και σκύλοι της Αστυνομίας με άνδρες της ΕΚΑΜ. Ενώ οι δύο δραπέτες κινούνταν, δόθηκε εντολή μια άλλη ομάδα της ΕΚΑΜ, βασει της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, να στήσει ενέδρα σε μία ρεματιά κοντά στο χωριό Κόνισκα.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα, ότι οι δύο δραπέτες κρύβονταν μέσα σε ένα μαντρί και περίμεναν να νυχτώσει για να κινηθούν. Βέβαια, η κίνησή τους, αποδείχθηκε μοιραία.
Έπεσαν στην ενέδρα της Αστυνομίας και ακολούθησε η ανταλλαγή πυροβολισμών, από την οποία έπεσαν νεκροί οι δύο κακοποιοί…
Οι αστυνομικοί θεωρούν ζήτημα τιμής να πιάσουν και τους υπόλοιπους κακοποιούς, που ευθύνονται για το θάνατο του συναδέλφου τους στο Δίστομο αλλά και της Κατερίνας στα Ίσθμια…
http://www.bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου