Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια κατά τα οποία ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έφθασε τους 120.
Περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, ανέφερε εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Επίσημα, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 20 νεκρούς, οι οποίοι όπως ανέφερε έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ ο Μόρσι
Ο αποπεμφθείς από το στρατό ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κατηγορείται από την μεταβατική κυβέρνηση για φόνους και άλλα εγκλήματα, είναι πιθανό να μεταχθεί στην ίδια φυλακή του Καΐρου όπου κρατείται ο ανατραπείς Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ιμπραχίμ είπε εξάλλου κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου ότι οι καθιστικές διαμαρτυρίες υποστηρικτών του Μόρσι «Θεού θέλοντος, σύντομα. . . θα αντιμετωπιστούν πολύ σύντομα», βάσει εισαγγελικών εντολών, «στο πλαίσιο του νόμου» και με «όσο λιγότερες απώλειες είναι δυνατόν» αυτό.
Ο Ιμπραχίμ είπε ότι η απόφαση για τα πού θα κρατηθεί ο Μόρσι επαφίεται επίσης στους εισαγγελείς αλλά μετά από πιεστικές ερωτήσεις που δέχθηκε, είπε πως «το πιο πιθανό είναι [να μεταχθεί στην] Τορά», τη φυλακή όπου κρατείται και ο Μουμπάρακ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου