Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα στο ίδρυμα Παπανδρέου. Αίσχος. Σε λίγο θα μας πουν ότι έπαιρνε θαλασσοχορηγιες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο.

http://olympia.gr/2013/07/28/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4/

20130728-202110.jpg
Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Realnews Με τίτλο: «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου» που αποκάλυψε ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτών λογαριασμοί και συναλλαγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η έρευνα επικεντρώνεται σε εμβάσματα και χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ιδρύματος. Με την ίδια εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ελέγχονται και άλλα 386 φυσικά και νομικά πρόσωπα για φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρει η Realnews, επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί και στελέχη τραπεζών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Ανακοίνωση για το πρώτο θέμα της εφημερίδας, εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση,
πράγματι έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ο «έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα». Σε σχόλιο της η διεύθυνση της Realnews σημειώνει ότι: «Δεν συνηθίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ να τα ανακοινώνουν οι ελεγχόμενοι. Αρμόδιο να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της έρευνάς του και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι το ίδιο το Σώμα».
Π. Παυλόπουλος: Ο κ. Παπανδρέου δεν δέχεται κανέναν έλεγχο
Ο βουλευτής της Ν.Δ., Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 σχολίασε την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού: «Να το πω απλά… Έτσι συνήθισε ο κ. Παπανδρέου. Με αυτό τον τρόπο συνήθισε να πορεύεται χρόνια ολόκληρα. Χωρίς να δέχεται κανέναν έλεγχο, να είναι κήνσορας, τιμητής των πάντων». Και πρόσθεσε: «Αλλά βλέπετε, έχει αυτή την αντίδραση. Ποιος τώρα; Ο άνθρωπος που άμα δείτε, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το έζησα στο πετσί μου ως μέλος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, περιφερόταν ανά την υφήλιο διασύροντας τη χώρα του».
Ν. Κακλαμάνης: Η απάντηση πρέπει να έρθει από το Υπουργείο Οικονομικών
«Είναι αυτονόητο να γίνονται τέτοιοι έλεγχοι. Σας υπενθυμίζω ότι και το όνομα το δικό μου, με φωτογραφία, ήταν πρωτοσέλιδο στη Realnews, όταν είχαν βγει κάποια ονόματα. Ελέγχθηκαν μια χαρά», δήλωσε στον realfm 97,8 ο Νικήτας Κακλαμάνη.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος σε δημόσια πρόσωπα και τέτοιου είδους ιδρύματα σημειώνοντας: «αν δεν κάνω λάθος παρόμοιο ρεπορτάζ είχε υπάρξει πριν λίγους μήνες και για το Ιδρυμα Κ. Καραμανλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου