Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο ΦΠΑ και το... παλαμάρι του «εθνικού βαρκάρη»

“ Τι άλλο θα ακούσουμε ”
Της Μαρίας Μητσοπούλου
Τους δίνει τη χώρα κι αυτοί του δίνουν τον ΦΠΑ στην εστίαση! Τόσα απέδωσε η διαπραγμάτευση τουΣαμαρά με τους δανειστές: χαμηλότερο ΦΠΑ, πιλοτικά για μερικούς μήνες, στην αποικία που έρχεται να επιθεωρήσει ο πολύς Σόιμπλε.

Ποιος να το λέγε ότι στη χώρα που ακούστηκε το «λεφτά υπάρχουν» θα αναγκαζόταν ένας πρωθυπουργός – αξίωμα για το οποίο ο συγκεκριμένος χρόνια περίμενε υπομονετικά στο πολιτικό περιθώριο – να πραγματοποιήσει ολόκληρο διάγγελμα ώστε να «πουλήσει» ως μέγα κατόρθωμα στους υπηκόους του τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Απόδειξη κι αυτό ότι γίναμε «γκαρσόνια».

Ο εξευτελισμός του επίδοξου «εθνικού ηγέτη» πάει σύννεφο (και είναι πολύ μεγαλύτερος από την ιστορία με το σαρδάμ). Και σαν να μην έφτανε που έπρεπε να κάνει διάγγελμα για αυτό το λόγο, λίγο πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και καταφτάσει ο Σόιμπλε, αναγκάστηκε να δίνει από διαγγέλματος οδηγίες στους καταστηματάρχες μέχρι «κεραίας»: «τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις»!

Προφανώς, ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι το μέτρο (που κόπιασε να μας πείσει ότι κόπιασε να το περάσει) δεν θα αποδώσει σε μια χώρα στραγγισμένη από ρευστό, κι εκ προοιμίου ρίχνει το φταίξιμο στην πλημμελή εφαρμογή του: «Προσέξτε: Μου αρέσει πάντα να σας λέω την αλήθεια καταπρόσωπο: Εάν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που το ΦΠΑ θα αυξηθεί αναγκαστικά και πάλι στο 23%».

Ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να διδάξει και φορολογική συνείδηση εν μέσω καταστροφής: Χιλιάδες άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο με μια υπογραφή υπουργού, επιχειρήσεις κλείνουν, δημόσια περιουσία και υποδομές ξεπουλιούνται, οι ιθύνοντες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβραβεύονται με ποινική ασυλία, και ο καταστηματάρχης οφείλει να είναι τυπικός και να κόβει αποδείξεις γιατί θα πέσουν έξω τα έσοδα της χώρας και μετά άντε να καλύπτεις το νέο χρηματοδοτικό κενό...

Από το διάγγελμα δεν έλειψαν ούτε η μόνιμη πρωθυπουργική κλάψα, ούτε η διαστρέβλωση της πραγματικότητας: Είμαστε μόλις ένα χρόνο στην κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουν ότι «η μεταμόρφωσης της Πατρίδας μας, από χώρα χρεοκοπημένη σε χώρα δίχως προβλήματα’ είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα (ναι, παραδέχτηκε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή είμαστε χρεοκοπημένοι και όχι για να μην χρεοκοπήσουμε). Κι όλες αυτές τις δυσκολίες ο πρωθυπουργός τις αντιμετωπίζει ο έρμος σε συνθήκες «πλήρους Δημοκρατίας (σ.σ. προφανώς υπάρχει και η ημιΔημοκρατία ή Δημοκρατία με ολίγη) μέσα στη Χώρα και πρωτόγνωρης αποσταθεροποίησης γύρω από τη Χώρα».

Δεν ανησυχούμε γιατί όμως μας πληροφόρησε ο «εθνικός ηγέτης», πλέον και «εθνικός βαρκάρης»: «κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει φύγει πια και πίσω δεν κάνουμε».

Τι άλλο θ’ακούσουμε...

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου