Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς προς βουλευτές: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!


http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24873:ait%CE%BFlias-komas&catid=288:eipan&Itemid=787
1
Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

O Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς, σε επιστολή του προς τους βουλευτές, χαρακτηρίζει ως "ανόσιο και αντίθεο τόλμημα" την επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής και τους καλεί να μην ψηφίσουν τις νέες διατάξεις, αλλά να αντισταθούν και να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι πραγματικά Ορθόδοξοι.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Με πόνο και οδύνη παρακολουθούμε την επιχειρούμενη κατάργησι της αργίας της Κυριακής. Η είδησι δημοσιεύθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Γιατί, κ.κ. Βουλευτές, επιχειρείται αυτό το ανόσιο τόλμημα της διά νόμου καταργήσεως της ισχυούσης αργίας της Κυριακής;
          
Εσείς που αγωνίζεσθε για το καλό του λαού μας, εσείς, τους οποίους ανέδειξε αυτός ο γενναίος και πιστός λαός της Αιτωλοακαρνανίας, για να ψηφίζετε τα καλά, τα ωφέλιμα και τα άριστα, θα ανεχθείτε, θα συμφωνήσετε με το αντίθεο και επιζήμιο αυτό επιδιωκόμενο τόλμημα;
          
Η κατάργησι της αργίας της Κυριακής θα εξωντώση τα μικρά εμπορικά καταστήματα γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να πληρώνουν υπερωριακές απασχολήσεις προσωπικού, οι ίδιοι δε δεν θα αντέξουν στην συνεχή εργασία επτά ημερών.
          
Έπειτα, η Κυριακή είναι ημέρα λατρείας του Τριαδικού μας Θεού, ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο, στην ανάπαυσι και την καλλιέργεια έργων αγάπης των χριστιανών.
          
Αλήθεια, ζούμε στην ορθόδοξο χριστιανική Ελλάδα ή σε κάποια αλλόθρησκη χώρα;
          
Αν καταργηθή και η αργία της Κυριακής, πότε θα εκκλησιασθή ο χριστιανός; Πότε θα ζήση το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, το οποίο τον αναγεννά, τον φωτίζη, τον χαριτώνη, τον ενώνει με το Θεό;
          
Πότε τα παιδιά μας, τα οποία δυστυχώς είναι ακατήχητα και έρμαια της κάθε ανατρεπτικής και διαστροφικής ιδεολογίας, θα ακούσουν θείο κήρυγμα; Πότε θα κατηχηθούν, όταν την Κυριακή η οικογένεια εργάζεται; Δεν βλέπουμε πόσο αγρίεψε ο κόσμος μας; Επιμένουμε ακόμη στην αυτοκαταστροφή μας;
          
Την αργία της Κυριακής την εθέσπισε η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, αποτελουμένη από αγίους και θεοφόρους Πατέρες και προεδρευομένη από τον άγιο Μέγα Κωνσταντίνο.
          
Την αργία της Κυριακής την σεβάσθηκαν τόσοι αιώνες και οι πιο άσπονδοι έχθροί της ορθοδόξου αληθείας! Εμείς σήμερα θα την καταργήσουμε; Είμαστε τόσο σοφοί;
          
Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
          
Ο συμπατριώτης μας μεγάλος άγιος, διδάχος, Εθνομάρτυς και Ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός, έχυσε το άγιο αίμα του γιατί αγωνίσθηκε να εδραιώση στα Γιάννενα την αργία της Κυριακής και ήλθε αντιμέτωπος με τους Εβραίους. Εμείς σήμερα θα συμμαχήσουμε με τους δημίους του; Αλήθεια, πως θα αντικρύσουμε τον μεγάλο μας προστάτη και πολιούχο;

Ως πνευματικός πατέρας της περιοχής μας, σας παρακαλώ να αντισταθήτε, να αγωνισθήτε να ματαιωθή το αντίχριστο αυτό επιχείρημα. Εφ’ όσον αγαπάτε τον Χριστό, την Ορθοδοξία, την Ελλάδα και τους Έλληνες, να το αποδείξετε. Περιμένω να ακούσω την ομολογιακή σας φωνή και να σας χειροκροτήσω.
          
Σταθείτε όρθιοι, ομολογητές. Ανακόψατε την πορεία προς την φθορά και την διάλυσι της πατρίδος σας.
          
Η κατάργησι της Κυριακής αργίας είναι άρνησις της αγιογραφικής, της πατερικής, της ορθοδόξου αληθείας, απόδειξι της περιφρονήσεως των ιερών και των αγίων του γένους σας.
          
Καιρός να δώσετε μάχες για τον Χριστό, την πίστι και του πονεμένου  λαό σας. Αυτό θέλει η πατρίδα και ο λαός από σας.
          
Είμαστε ελεύθεροι και δεν θέλουμε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να λατρεύουμε το Θεό σας. Καθήκον έχετε να διασφαλίσετε το δικαίωμά σας.
          
Αναμένοντας την σθεναρά φωνή σας, διατελώ

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου