Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πως θα θησαυρίσουν οι τραπεζίτες πετώντας στο δρόμο αυτούς που τους έστησαν την μεγάλη κονόμα. Πόσα είναι τα μετοχοδάνεια στους εργαζόμενους της Πειραιώς; (Πάντα όταν υπηρετείς έναν τραπεζίτη έρχεται το τέλος σου ) …

http://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_3563.html

ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ … Η CHANEL COCO MADEMOISELLE …

Ο Μιχάλης ανακοίνωσε εθελουσία. Έρχονται χιλιάδες απολύσεις στις τράπεζες γράφει ο τύπος λόγο
… τρόικας. Χρυσές θα είναι οι αποζημιώσεις σε τραπεζοϋπαλλήλους της Πειραιώς, μας ενημερώνει η «Ημερησία» του κ. Γιώργου.

Να δούμε λοιπόν πως είναι στημένο το παιχνίδι και γιατί όταν υπηρετείς έναν τραπεζίτη έρχεται πάντα το τέλος σου; Στους όρους και τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο Β2 αναφέρει τα εξής:

Δάνεια Προσωπικού

Τα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια που έχουν λάβει οι υπάλληλοι με προνομιακούς όρους προσωπικού θα διατηρηθούν με τους ίδιους προνομιακούς όρους ως την εξόφληση τους υπό την προϋπόθεση ότι είναι και θα παραμείνουν και στο μέλλον ενήμερα, σύμφωνα με τους αρχικούς ή τους τυχόν τροποποιηθέντες όρους του δανείου ή της πίστωσης. Οι γενικές ρυθμίσεις που τυχόν θα ισχύσουν στο μέλλον για το εν ενεργεία προσωπικό για τα υπόλοιπα των παραπάνω προϊόντων, θα έχουν ισχύ και για τους αποχωρούντες εθελουσίως βάσει του ΠΑ.
Τυχόν καθυστερήσεις σε δανειακές υποχρεώσεις θα πρέπει να καταβληθούν πριν την πληρωμή της αποζημίωσης ή θα συμψηφιστούν με την αποζημίωση. Ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν οδηγηθεί σε οριστική καθυστέρηση συμψηφίζονται αυτόματα με την αποζημίωση του ΠΑ. Στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΑ μπορούν να καταρτιστούν ειδικές συμφωνίες ρύθμισης/μερικής εξόφλησης υφιστάμενων οφειλών από στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια προσωπικού.
Διατήρηση για ένα έτος των προνομιακών επιτοκίων προσωπικού στις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας.


Τα δάνεια προκαταβολών μισθών θα αποπληρωθούν με την αποχώρηση του υπαλλήλου. Το χρεωστικό υπόλοιπο των δανείων προκαταβολών μισθών που έχουν ενδεχομένως λάβει οι Εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα και τα οποία εξοφλούνται μέσω μισθοδοσίας, θα συμψηφισθεί με την χρηματική αποζημίωση του όρου (Α), από την οποία θα αφαιρεθεί.

Με απλά ελληνικά όχι μόνο δεν περνάς από το ταμείο αλλά πας κατευθείαν στον κουβά όπως λένε οι φίλοι του στοιχήματος. Για παράδειγμα.

Εργαζόμενος που βρίσκεται μεταξύ 50 - 53 έτη, θα πάρει το 100% του τελευταίου μισθού του (6/2013) για κάθε έτος προϋπηρεσίας στην Τράπεζα/ Θυγατρική Εταιρία, σύμφωνα με τους όρους.

Ο ίδιος εργαζόμενος όμως έχει πιστωτική κάρτα, ένα στεγαστικούλι, ένα επισκευαστικό για το εξοχικό, ένα αυτοκινητάκι για τη κόρη που πέρασε στο πανεπιστήμιο και … μετοχοδάνειο γιατί έχει μπει σε όλες τις ΑΜΚ της τράπεζας. Ρωτώ εσάς.

Τι θα πάρει ο εν λόγο εργαζόμενος με την εθελουσία;

Συμψηφίζονται αυτόματα σύμφωνα με τους όρους. Ειδικά για τα μετοχοδάνεια υπάρχει πονηρή διάταξη. "Στο πλαίσιο συμμετοχής του ΠΑ μπορούν να καταρτιστούν ειδικές συμφωνίες ρύθμισης/μερικής εξόφλησης υφιστάμενων οφειλών από στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια προσωπικού".


Επειδή μηδένισε η μετοχή έχοντας αξία λιγότερη από ένα κουλούρι αλλά το δάνειο τρέχει η τράπεζα μπορεί να καταρτίσει ειδικές συμφωνίες. Να τα βαφτίσει όπως θέλει και να τα περάσει έτσι ως ρυθμιζόμενα και εξυπηρετούμενα.

Πειραιώς, πρώην Μarfin, Εurobank και Εθνική έχουν φορτώσει δις δάνεια στους εργαζόμενους τους και ειδικότερα πέραν των άλλων μετοχοδάνεια. Σε μικρότερο βαθμό σε αυτή τη κατηγορία βρίσκεται η Alpha. Τα έχουν τιτλοποιήσει εδώ και χρόνια με πρωταθλήτρια την Eurobank. Πρώτα τιτλοποιούσε τα των υπαλλήλων της και μετά των πελατών τους!

Φόρτωσαν παραδάκι και τώρα θα καθαρίσουν τους εργαζόμενους τους με έναν ωραιότατο αυτόματο συμψηφισμό.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι λοιπόν που ζούσαν με τα προνομιακά επιτόκια όταν έσκιζαν τους υπόλοιπους έλληνες, αυτοί που έσκισαν τον έλληνα φορτώνοντας του τα περιβόητα προϊόντα των τραπεζών για να πάρουν τα bonus τους, αυτοί που μπορεί κανείς να παραθέσει 1.000 επιχειρήματα για το πώς ξέσκισαν τους έλληνες, για να κονομήσουν οι τραπεζίτες και να σκάσουν μετέπειτα την Ελλάδα, ήρθε η ώρα για το δικό τους σκίσιμο από τα αφεντικά που υπηρέτησαν.

Τους τραπεζίτες.

Μιχάλη μου τρελαίνεις τον εγκέφαλο όπως μου το κάνει … η Chanel Coco Mademoiselle … 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου