Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σ’ όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο το μαχαίρι κοντεύει να φτάσει στο κόκκαλο! (Γράφει ο Δευκαλίων)



Λοιπόν αδέρφια, δέξιο-μνημονιακοί, δεν προσέχετε τις σας λέω και σας βλέπω να περνάτε μαύρο καλοκαίρι.
Κατ’ αρχάς είπαμε μην παίζετε με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου γιατί έτσι και σας φύγει κάτω από τις 800 μονάδες θα πάθετε ιλίγγους και απώλεια στήριξης και κατεύθυνσης. Ήτοι σε απλά Ελληνικά θα χάσετε τον μπούσουλα. Εσείς δεν ακούτε και κοντέψατε σήμερα να πάθετε ταράκουλο. Παρ’ ολίγο να γίνει το ατύχημα σήμερα.
Δεύτερο, σας είπαμε να σοβαρευτείτε με την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εσείς δεν ακούτε. Σε λίγο θα γελάει ο κόσμος. Σοβαρευτείτε παιδιά τα πράγματα έχουν φτάσει στο κόκκινο.
Τρίτο, σας είπαμε να παρακολουθείτε αυτά που συμβαίνουν στην Κίνα. Πάλι άσχημα νέα. Ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών που μετρά η στατιστική υπηρεσία της Κίνας παρέμεινε πάνω από τις 50 μονάδες και τον Ιούνιο, αλλά υποχώρησε στα χαμηλά 9 μηνών αφού διαμορφώθηκε στις 53,9 μονάδες (54,3 μονάδες τον Μάιο). Η νέα πτώση οφείλεται στην υποχώρηση στον τομέα της οικοδομής. Το θετικό… έχουμε ακόμη ανάπτυξη (δείκτης πάνω από 50 μονάδες), το αρνητικό… έχουμε νέα μεγάλη πτώση.
Το γενικό συμπέρασμα παραμένει. Τα πράγματα στην Κίνα δεν πάνε καλά. Από ότι φαίνεται το ερώτημα στον αμέσως επόμενο χρόνο θα είναι. Η κρίση στην Κίνα θα εξελιχθεί ομαλά ή θα έχουμε βίαιη εκτόνωση;
Τέλος έχουμε την συνηθισμένη τροικανή παράσταση. Η νέα version του εκβιασμού. Ο Τίτλος “Δόση με δόσεις”, γιατί δεν κάνατε αυτό, δεν εφαρμόσατε εκείνο κ.λπ. Τα γνωστά… φταίει η...
κυβέρνηση, φταίνε οι συνδικαλιστές κι οι συντεχνίες κ.λπ. Ρε μάγκες του μνημονίου που θα βγείτε να πείτε τις γνωστές μπαρούφες και να πανικοβάλετε τον κοσμάκη, γιατί δεν λέτε στους Έλληνες της αλήθεια;
Ότι δηλαδή και στην Πορτογαλία που τα κάνουν όλα τέλεια το επιτόκιο δανεισμού αντί να πέσει ανέβηκε πάνω από 8% στα 10ετη ομόλογα. Και γιατί συνέβη αυτό; Γιατί υπάρχει πολιτική αναταραχή. Οι μνημονιακοί υπουργοί παραιτούνται. Και γιατί παραιτούνται; Γιατί τα μέτρα λιτότητας έχουν φέρει τον Πορτογαλικό λαό σε απόγνωση, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας δεν αντέχει άλλο.
Πάρτε το απόφαση αδέρφια δέξιο-μνημονιακοί. Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα μπάζω τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Πεινάνε αδέρφια δέξιο-μνημονιακοί και δεν αντέχουν να βγάλουν την ανηφόρα, είναι η προφανής απάντηση. Πάντα τα μνημόνια θα αποτυγχάνουν γιατί βασίζονται στην ανθρώπινη δυστυχία.
Και εδώ ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων χαράζει και πάλι γραμμή και βλέπει μακριά. Για όσο χρονικό διάστημα η περιβόητη τρόικα τσακίζει τον Ελληνικό Λαό και δεν βάζει χέρι στην εγχώρια και κυρίαρχη πολιτικοοικονομική ελίτ, οι στόχοι δεν θα επιτυγχάνονται και θα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Θα μου πεις και θα ρωτήσεις εσύ ο καλοπροαίρετος... Είναι δυνατόν να βάλει χέρι η τρόικα στην πανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά εγχώρια και κυρίαρχη πολιτικοοικονομική ελίτ; Θα δείξει ο χειμώνας. Γιατί είναι φανερό ότι σ’ όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο το μαχαίρι κοντεύει να φτάσει στο κόκκαλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου