Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ απειλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες ή μήπως καταρρέουν;


  • Μήνυμα των ΗΠΑ προς τους ευρωπαίους ηγέτες ή κατάρρευση των μυστικών τους υπηρεσιών;
  • Μήνυμα των ΗΠΑ προς τους ευρωπαίους ηγέτες η «διαρροή» των παρακολουθήσεων
Και ξαφνικά, όλοι οι πολιτικοί άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή τους… κατασκοπεύουν.
Το όλοι, βέβαια, αφορά τους «ισχυρούς» (βλ. πολιτικούς) σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος και όχι τους απλούς πολίτες που παρακολουθούνται νόμιμα είτε με τη Συνθήκη Σένγκεν (αφορά την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών), είτε με τον διεθνή αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος είναι σε ισχύ μετά το χτύπημα των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης.

Έτσι, νέα απόρρητα εθνικά έγγραφα διέρρευσαν από τον («βολικό» για πολλούς) Edward Snowden για τις κατασκοπευτικές ενέργειες της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Σε ένα έγγραφο απαριθμούνται 38 πρεσβείες και χαρακτηρίζονται στόχοι και περιέχονται πληροφορίες για τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για κάθε στόχο (από κοριούς στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό επικοινωνιών μέχρι και εξειδικευμένες κεραίες).
Μαζί με τις ευαίσθητες χώρες της Μέσης Ανατολής, στη λίστα των στόχων, σύμφωνα με τη Guardian, περιλαμβάνονται και οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, καθώς και μια σειρά από άλλους αμερικανικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, του Μεξικό, της Νότιας Κορέας, της Ινδίας και της Τουρκίας.
Στη λίστα του Σεπτεμβρίου 2010 δεν αναφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία ή άλλες δυτικο-ευρωπαϊκές χώρες.

Το σύστημα Dropmire
Μία από τις αναφερόμενες μεθόδους υποκλοπών έχει την κωδική ονομασία Dropmire και σύμφωνα με έγγραφο του 2007 είχε τοποθετηθεί σε μηχάνημα φαξ στην πρεσβεία της ΕΕ στην Ουάσιγκτον, από όπου έφευγαν έγγραφα προς τα υπουργεία Εξωτερικών των ευρωπαϊκών κρατών.
Από τα έγγραφα αποκαλύπτεται πως στόχος των υποκλοπών κατά της πρεσβείας της ΕΕ στην Ουάσιγκτον είναι να αποκτηθεί γνώση ως προς τις πολιτικές διαφωνίες σε διεθνή ζητήματα και άλλες ρίξεις μεταξύ των κρατών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Sabine Leutheusser-Schnarrenberger απαίτησε εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον, τονίζοντας πως αν επιβεβαιωθεί, τότε η συμπεριφορά των ΗΠΑ θυμίζει τις πράξεις των εχθρών κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.
Τα στοιχεία των παρακολουθήσεων που αφορούν τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και την Ουάσιγκτον αναφέρονται στο 2010 και φέρουν τις κωδικές ονομασίες Powell και Klondyke, αντίστοιχα.

Πως γίνονται όμως επιτυχημένες οι παρακολουθήσεις;
Για να γίνουν παρακολουθήσεις ενός ξένου κράτους σε επίσημα στελέχη και πολιτικούς ενός άλλου κράτους, τότε κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Κάτι που κανείς από τους κατασκοπευόμενους δεν θέλει να αναφέρει, γιατί τότε πρέπει να ομολογήσει μία σειρά από μεγάλες αλήθειες που κρύβονται πολύ καλά στις αίθουσες συναντήσεων των αρχηγών κρατών.
Για να αναπτύξει δραστηριότητα μία μυστική υπηρεσία σε ένα ξένο κράτος δύο πράγματα μπορεί – απαιτείται – να συμβούν:
Ή να συνεργαστούν στην παρακολούθηση οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους – «θύματος»
Ή να είναι απολύτως ανίκανες οι υπηρεσίες εκείνες που οφείλουν να εξασφαλίζουν το απόρρητο της επικοινωνίας των «ευαίσθητων» και σημαινόντων (πολιτικών και μη) προσώπων.
(στην περίπτωση που βρεθούν εμπόδια από αρμόδιους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, τότε αυτοί «διαγράφονται» φυσικά ή ηθικά).
Άρα, από αυτό προκύπτει πως οι παρακολουθούμενοι είτε γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι όλες τους οι επαφές, οι συζητήσεις (μυστικές και μη) ήταν γνωστές στους πέραν του Ατλαντικού «συμμάχους», είτε λόγω απόλυτης διάβρωσης ή ανικανότητας των θεσμικά αρμοδίων υπηρεσιών, έγιναν στόχοι και υπέπεσαν θύματα συνεχόμενης και απόλυτα επιτυχημένης παρακολούθησης.

Η περίπτωση της ακίνδυνης Γερμανίας
Η περίπτωση της Γερμανίας, είναι σαφέστατη και δεν χρειάζεται καμία απολύτως διαμαρτυρία, εκτός και εάν η Γερμανία απαιτεί (έμμεσα) ή έχει κάποιον τρόπο να πιέσει τις ΗΠΑ (άμεσα) να απαλλαχθεί από την απόλυτη εποπτεία των ΗΠΑ επί της Γερμανίας, η οποία επίσημα και de facto έγινε αποδεκτή από τις γερμανικές αρχές, όταν η Γερμανία παραδόθηκε «άνευ όρων» στις συμμαχικές δυνάμεις και δη στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μόνιμες και τεράστιες σε μέγεθος (φυσικά και σε επιχειρησιακή δραστηριότητα και ετοιμότητα) στρατιωτικές βάσεις στα γερμανικά εδάφη.
Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρεται η Γερμανία;
Όλες οι υπηρεσίες της αναφέρονται στις ΗΠΑ.
Όλες οι υπηρεσίες της συνεργάζονται άμεσα με τις ΗΠΑ ή λειτουργούν υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων.
Προς τι, λοιπόν, οι διαμαρτυρίες;

Που σκοπεύει η υπάρχουσα διαρροή;
Είναι προφανές πως κάτι άλλο συμβαίνει κάτω από την διαμαρτυρία που «ξεσήκωσε σάλο» στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Είναι απολύτως προφανές πως η συγκεκριμένη «διαρροή» είναι απολύτως στοχευμένη και προσδοκά σε μία σειρά από αποτελέσματα, τα οποία πρόκειται ή γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσουν υπέρ της μίας (Ευρώπη) ή της άλλης (ΗΠΑ) πλευράς.
Ενδέχεται, όμως, η διαρροή να έγινε και από κανάλια που έχουν αναπτυγμένα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ οι ΗΠΑ, προκειμένου να σταλεί μία «προειδοποίηση» στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών. Μία προειδοποίηση πως είναι δυνατόν να «διαρρεύσουν» και άλλες πληροφορίες, πέρα από τις παρακολουθήσεις… Πληροφορίες που έχουν να κάνουν με πολιτικά πρόσωπα και αποφάσεις που έχουν πάρει αυτά τα πρόσωπα.

Γιατί, όμως, οι ΗΠΑ επέλεξαν να εκτεθούν με έναν τέτοιο τρόπο;
Προφανώς για να δείξουν σε όλους ποιος είναι το… «αφεντικό».
Αλλά, κυρίως, για να εξαναγκάσουν τους ευρωπαίους «συμμάχους» να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις επιταγές υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ, με δεδομένη την ύψιστη υποχρέωση στήριξης και συμμετοχής σε μία ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Συρία. Μία στρατιωτική επιχείρηση που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ο Λευκός Οίκος για δύο κυρίως λόγους:
Α. επειδή η οικονομική κρίση των ΗΠΑ δεν επιτρέπει «ανοίγματα» αυτού του μεγέθους
Β. επειδή η επίθεση μόνο από τις ΗΠΑ δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί λογικά και ηθικά στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι ΗΠΑ απέναντι στο «θηρίο» που λέγεται Ρωσία και η οποία έχει βγει από την «χειμερία νάρκη» της.

Οι ΗΠΑ, λοιπόν, χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε την «πίστη» των Ευρωπαίων πολιτικών και φυσικά την ενεργή και χωρίς αντιδράσεις συμμετοχή τους στο ήδη εν λειτουργία εγχείρημα της συνολικής αρπαγής του ορυκτού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, της πτώσης του Άσαντ και της ταυτόχρονης τελικής προετοιμασίας για την επίθεση στο Ιράν.

Απάντηση μέσω των μυστικών υπηρεσιών θα δώσουν οι ΗΠΑ
"Δια της διπλωματικής οδού" σκοπεύει να απαντήσει η αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις εξηγήσεις που ζητά η Ε.Ε. από αυτήν, μετά την αποκάλυψη του Spiegel περί κατασκοπείας των ΗΠΑ σε βάρος ευρωπαϊκών θεσμών.
Η Ουάσινγκτον πρόκειται να "απαντήσει με τον προσήκοντα τρόπο δια της διπλωματικής οδού και επίσης μέσω του διαλόγου ΗΠΑ – Ε.Ε., μεταξύ των ειδικών τους στις μυστικές υπηρεσίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική Εθνική διεύθυνση Πληροφοριών (ODNI).

Η περίπτωση της Ελλάδας
Τα όρια της γελοιότητας έχει ξεπεράσει η «διαρροή» που αφορά την από την πλευρά των ΗΠΑ παρακολούθηση και της Ελλάδας, δηλαδή των Ελλήνων πολιτικών. Και η γελοιότητα αυτή αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αφού η Ελλάδα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία στην Ευρώπη, αλλά πολλά χρόνια πριν την είχε παραδώσει στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, η περίπτωση της Ελλάδας ίσως να αξίζει να ερευνηθεί και από έγκριτους δημοσιογράφους, αφού έχει καταγραφεί (επισήμως και μέσα σε δικαστική αίθουσα) ομολογία ανθρώπων των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι αναφέρθηκαν ρητά σε συστηματική διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ τα οποία απευθύνονταν προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, η αναφορά έγινε για περίοδο που αφορούσε την διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Καραμανλή (αν και ήδη αρμόδιος ανακριτής ερευνά την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone).

Πριν από αυτή την ομολογία (για την οποία εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει υπάρξει καμία δικαστική παρέμβαση) υπήρξαν και τα περιβόητα δημοσιεύματα των Wikileaks, μέσα στα οποία καταγραφόταν εκ μέρους του πρέσβη Τσαρλς Ρις και στο ότι υπάρχουν «δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚοι υπάλληλοι των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών επιρρεπείς στις διαρροές»(της ΕΥΠ) ή και πως υπήρξαν πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΥΠ (Χρυσοχοΐδης) ή διοικητές (Μπίκας) που έδιναν πλήρη αναφορά στους αμερικανούς πρέσβεις για τα διαλαμβανόμενα στο εσωτερικό της Ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥ) ή ότι απαιτείται να αλλάξει ολόκληρη η δομή της ΕΥΠ και να πλησιάζει στα… αμερικανικά πρότυπα!!! Και γι αυτά τα θέματα, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει καμία εισαγγελική ή δικαστική παρέμβαση.

Αν και ο Ελληνικός τύπος (ηλεκτρονικός και μη) μέχρι στιγμής έδωσε από ελάχιστη έως μηδενική προσοχή στα συγκεκριμένα καταγεγραμμένα επισήμως γεγονότα, παρ’ όλα αυτά πρέπει να επισημανθεί πως είτε οι αρμόδιοι (στις μετέπειτα κυβερνήσεις αλλά και στην σημερινή) δεν έχουν μάθει ακόμη πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει σχετικά με απόρρητες πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν στην αμερικανική πρεσβεία μέσω υπαρχόντων διαύλων, είτε γνώριζαν και επέλεξαν την σιωπή προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους ή επειδή χρωστούσαν τις θέσεις τους στους… παρακολουθούντες «φίλους και συμμάχους» αμερικανούς.

Μήπως οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν πραγματικό πρόβλημα;
Πέρα από το σκεπτικό το οποίο αναλύθηκε και που αφορά την περίπτωση σκοπούμενης διαρροής μυστικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ σε ευρωπαίους πολιτικούς και διπλωμάτες, αξίζει να παραθέσουμε και εκείνη την περίπτωση που αφορά μία μεγάλη κατάρρευση του συστήματος πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Εξάλλου, τα περιστατικά φαίνεται να είναι συνεχή και δεν είναι απλώς μία μεμονωμένη περίπτωση (όπως αυτή του Σνόουντεν), αφού ελέγχεται ήδη για διαρροή μυστικών πληροφοριών ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός, ενώ στο παρελθόν ήταν αρκετές οι «περιπτώσεις» που πρώην αμερικανοί πράκτορες φιλοξενήθηκαν οικειοθελώς ή συνελήφθησαν για κατασκοπευτική δραστηριότητα στη Ρωσία.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αντιμετωπίζουμε μία εκτεταμένης φύσεως διαρροή (αν και πρέπει να τονιστεί πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει διαρρεύσει και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της ανησυχίας που εκφράζουν και άνθρωποί τους στην Αθήνα), τότε ο Λευκός Οίκος έχει να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα αντι-αμερικανισμού στην Ευρώπη, οι πολίτες της οποίας δεν φημίζονται για τα φιλο-αμερικανικά τους αισθήματα.
Αυτό ακριβώς, όμως, είναι και το διακύβευμα από την πλευρά των ΗΠΑ στην περίπτωση που η διαρροή έγινε για να ικανοποιήσει μία σειρά από στόχους της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι πολίτες σταθούν απέναντι στις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξει ένας παράξενος ανασχηματισμός των ήδη υπαρχόντων δυνάμεων και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν μέσα από έναν τέτοιο ανασχηματισμό επανέλθει η Γαλλία (η ανάδυση της Γερμανίας αποκλείεται για λόγους τους οποίους παραθέσαμε), η οποία όμως έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και ως εκ τούτου θεωρείται από τους ισχυρούς παγκόσμιους «παίκτες» ως αντίπαλος «μικρού βάρους».

Στην περίπτωση, λοιπόν, που οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πραγματικό πρόβλημα, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που προξένησαν το πρόβλημα και όχι απλά εκείνοι που εκτέλεσαν τον όποιο σχεδιασμό είχε γίνει. Δηλαδή, δεν είναι ο Σνόουντεν το πρόβλημα των ΗΠΑ, αλλά κάποια (ή κάποιες) άλλη μυστική υπηρεσία, άλλου κράτους, η οποία διατηρώντας χαμηλό προφίλ κατόρθωσε ένα σπουδαίο πλήγμα στους διαύλους πληροφοριών των ΗΠΑ. Προς αναζήτηση μίας τέτοιας μυστικής υπηρεσίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή και οι αρμόδιοι των ΗΠΑ, προκειμένου να ανιχνεύσουν, να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν εκείνον που κινήθηκε εναντίον τους. Οι "μαριονέτες" τύπου Σνόουντεν, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Εξάλλου, ποτέ ιστορικά δεν έχει υπάρξει σύλληψη ανώτατου πράκτορα, αφού σε κάθε περίπτωση η αντικατασκοπεία λειτουργεί με απόλυτο στόχο την κάλυψη των πρακτόρων ή την διαγραφή τους εάν αυτοί εκτεθούν και δεν είναι δυνατόν να "επιστρέψουν".

Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος της επόμενης ημέρας
Τέλος, κι επειδή υπάρχει σαφής φόβος να απωλέσουμε το αυτονόητο περί του στόχου των παρακολουθήσεων, πρέπει να τονίσουμε πως αυτές σχεδιάζονται και υλοποιούνται με χρήση όλων των μέσων, με μοναδικό στόχο την απόκτηση άκρως ευαίσθητων πληροφοριών, οι οποίες χρησιμοποιούνται σχεδόν στο σύνολό τους (μπορεί να αφορούν την «επαγγελματική», την πολιτική ή την ιδιωτική ζωή του παρακολουθούμενου) προκειμένου να υλοποιηθεί συγκεκριμένος σκοπός ή σκοποί εκείνου που παρακολουθεί. Και στον πόλεμο του κόσμου των πληροφοριών οι «συμμαχίες» που σχηματίζονται δεν είναι μόνο πολυσύνθετες, πολυεπίπεδες και ευμετάβλητες, αλλά και άκρως επικίνδυνες για όσους τολμούν να τις προσεγγίσουν και να αποκαλύψουν έστω και ένα μικρό τους κομμάτι.

Το ότι, λοιπόν, αποκαλύφθηκε μία μαζική παρακολούθηση εκ μέρους των ΗΠΑ, πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον σκοπό που αυτή σχεδιάστηκε να υλοποιηθεί και όχι με τα πρόσωπα – θύματα των υψηλών αξιωμάτων που εμφανίζονται. Και εν πάσει περιπτώσει, αν η Μέρκελ, ο Ολάντ ή ό,ποιος άλλος ένιωσε βαθύτατα θιγμένος από την παρακολούθησή του, ας τολμήσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διώχνοντας τις αμερικανικές υπηρεσίες (πρεσβείες, προξενεία κ.α.) από την χώρα του. Το ότι δεν συμβαίνει αυτό, αποτελεί απόδειξη και της γνώσης αλλά και του μηνύματος που στάλθηκε μέσω της «αποκάλυψης» περί παρακολουθήσεων υψηλών πολιτικών προσώπων της γηραιάς ηπείρου.

ΥΓ: Η περίπτωση των διαρροών του Σνόουντεν είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, αφού είτε πρόκειται για εντελόμενο πράκτορα των ΗΠΑ που δρα με συγκεκριμένο σχέδιο, είτε υπάρχει ολόκληρη ομάδα που τον στηρίζει και λειτουργεί κατά των αμερικανικών συμφερόντων.
Η περίπτωση, πάντως, κλοπής δεδομένων σε ηλεκτρονική μορφή, θεωρείται απίθανη να έγινε από έναν και μόνο άνθρωπο, αφού αυτός με οποιαδήποτε διαπίστευση - πρόσβαση είχε στις πληροφορίες, δεν θα μπορούσε να τις συλλέξει χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφού οι κεντρικοί υπολογιστές των υπηρεσιών καταγράφουν ποιός χρήστης χρησιμοποιεί ποιόν υπολογιστή και τι πληροφορίες επεξεργάζεται ή ανοίγει για ενημέρωση. Ετσι καθίσταται περισσότερο από σαφές ότι είναι αδύνατον να μην γνώριζαν οι διαχειριστές των κεντρικών υπολογιστών (servers) ποιό συνέλεγε και τι πληροφορίες. Όπως είναι αδύνατον να βγήκαν ηλεκτρονικά αυτές οι πληροφορίες εκτός των κτιριακών συγκροτημάτων στα οποία κινήθηκε ο Σνόουντεν. Ακόμη και στην περίπτωση εξαγωγής τους σε κάποια φορητή μονάδα αποθήκευσης (usb stick), είναι σχεδόν αδύνατο να διέφυγε του ελέγχου που γίνεται σε όλο το προσωπικό που προσεγγίζει εγκαταστάσεις στις οποίες δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε διαπιστευμένες πληροφορίες.
Οπότε, είτε ο Σνόουντεν έβγαλε πληροφορίες με πλήρη γνώση και συνεργασία (άμεση ή έμμεση) των αμερικανικών υπηρεσιών, είτε καλύφθηκε από ομάδα άλλων υπαλλήλων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι δρουν κατά των αμερικανικών συμφερόντων... 
Η περίπτωση οι απόρρητες πληροφορίες να βγήκαν ηλεκτρονικά και μέσω δικτύου εκτός των αμερικανικών εγκαταστάσεων, θεωρείται απίθανη, αφού αυτά τα δίκτυα είναι "κλειστά" και δεν έχουν πρόσβαση με τον εξωτερικό κόσμο, αλλά και καταγράφονται όλες οι μετακινήσεις αρχείων που γίνονται μεταξύ ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ γνωρίζουν πάρα αναλυτικότατα τι πληροφορίες διαθέτει ο Σνόουντεν. Το μέγα ζητούμενο είναι, φοβούνται για περαιτέρω διαρροή ή εκφοβίζουν με περαιτέρω γνωστοποίηση απόρρητων μυστικών ευρωπαίων πολιτικών; 

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.
Οκτώ φορές στάλθηκαν μηνύματα στον Καραμανλή για να αλλάξει στάση...

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση της πρωθυπουργικής του θητείας σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Κυβέρνησής του και ζητήματα όπως αυτά της εσωτερικής διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και της φοροδιαφυγής, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, τεκμηριώνεται από στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και πληροφορίες αξιόπιστων πηγών που βρίσκονταν πολύ κοντά του εκείνη την περίοδο, ότι όχι μόνο υπονομεύτηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά του εστάλησαν σαφή και ξεκάθαρα απειλητικά μηνύματα, ακόμη και για την ζωή του. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε ο πρώην πρωθυπουργός δεν απειλήθηκε ούτε μια, ούτε δύο, αλλά οκτώ φορές από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών, που ζητούσαν επίμονα και άμεσα να διαφοροποιήσει την στάση του και την πολιτική που ακολουθούσε σε στρατηγικής, αλλά και οικονομικής σημασίας πολύ σοβαρά ζητήματα που έθιγαν την Αμερικανική πλευρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά είχε μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών τόσο με το Βέτο που έθεσε στο θέμα των Σκοπίων, που ουσιαστικά ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας του δυτικού μπλοκ που είπε όχι σε πρόεδρο της Αμερικής (Τζωρτζ Μπους), αλλά και την επιδίωξη οικονομικής συμμαχίας - με προοπτική αυτοτέλειας - με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην περίφημη υπόθεση του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη.
Ο Καραμανλής έστω και αν έπαιρνε συγχωροχάρτι από τους Αμερικανούς για το θέμα των Σκοπίων λόγοω του ότι λειτούργησε και συναισθηματικά ως Μακεδόνας, (αν και δεν έχουν τέτοιου είδους αναστολές μπροστά στο συμφέρον τους) στο άνοιγμά του με την Ρωσία και τον Πούτιν δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε αντίδραση από τους Αμερικανούς που εκ των πραγμάτων διέκριναν ότι ο κίνδυνος ουσιαστικής ανατροπής ελέγχου και εκμετάλλευσης των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στη περιοχή ήταν άμεσος και ουσιαστικός.
Έτσι πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ανθρώπου από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο Καραμανλής πήρε κατ’ επανάληψη «μηνύματα» από τους Αμερικάνους για να αλλάξει ρότα. Θα θυμάστε βεβαίως τις φωτιές στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή. Θα θυμάστε τα εφιαλτικά Δεκεμβριανά του 2008. Λέγεται πως τότε ο Πούτιν είχε τηλεφωνήσει στον Καραμανλή και του είχε προσφέρει την βοήθειά του, γιατί ο Ρώσος ηγέτης γνώριζε όπως υποστηρίζεται,  ό,τι ειπώθηκε για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. 
Επίσης λέγεται ότι είχε σταλθεί μέχρι και πακέτο με… σφαίρες, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το 2009 είχε βρεθεί πολεμικό όπλο με διόπτρα απέναντι από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα. Πέρα από τα πολύ σκληρά και ακραία μηνύματα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο πριν οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Άνθρωποι των Αμερικανών, που ζουν και δρουν στην Ελλάδα και περνούν, που λέει ο λόγος, από δίπλα μας, αλλά και «εργαλεία» τους με… εμφανείς ιδιότητες είχαν γίνει ταχυδρόμοι - δια ζώσης πάντα γιατί θυμίζουμε ότι έχει αποδειχθεί πως το τηλέφωνο του Καραμανλή το παρακολουθούσαν στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας - των μηνυμάτων σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού.
Ο Καραμανλής δεν φάνηκε να ενδίδει στις αρχικές προειδοποιήσεις, ακολουθήθηκαν οι πιο σκληρές αντιδράσεις μέχρι που ως φαίνεται πήρε το ξεκάθαρο μήνυμα σιώπησε και αποχαιρέτησε. Ακολούθησε ο πρόθυμος Γιώργος Παπανδρέου που σαφώς γύρισε την πλάτη όχι μόνο στις επιλογές Καραμανλή, αλλά τα έδωσε όλα με κατεβασμένα χέρια και οδήγησε την χώρα στον διεθνή διασυρμό, την τοκογλυφία, την ισοπέδωση του κοινωνικού ιστού της, την ανασφάλεια, την ανέχεια και την απελπισία. Πρόσφατο «επίτευγμά» του και η ακύρωση στην πράξη (έκαναν πίσω και οι Βούλγαροι) του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη…

Σχόλιο ιστολογίου: Απορίας άξιο είναι το ότι κάποιοι μέχρι σήμερα προσπαθούν με πάρα πολύ μεγάλη επιμονή -κι ενώ ήδη διεξάγεται έρευνα από αρμόδιο ανακριτή εισαγγελέα- να καλύψουν την απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή... Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και όσα έχουν καταγραφεί στον Ελληνικό τύπο, ποιοί είναι αυτοί και τι ακριβώς εξυπηρετούν, ίσως να μπορούν να το απαντήσουν οι αρμόδιες... αμερικανικές υπηρεσίες.

Κύκλωμα υποκλοπών στην Ελλάδα σε κινητά πολιτικών και άλλων προσώπων

Σημαντικά ερωτήματα δημιουργούνται δίχως αμφιβολία μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών εκατό περίπου κινητών τηλεφώνων κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ιούνιος - Αύγουστος 2004) ως το Μάρτιο του 2005. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τους Υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα μελών της κυβέρνησης, αξιωματούχων, καθώς και του πρωθυπουργού. 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Vodafone η οποία διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια τεχνικού ελέγχου από την προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson στις 4 Μαρτίου του 2005, λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης στο υποσύστημα νομίμων συνακροάσεων (Lawful Interception - LI). Μέσω του λογισμικού αυτού και την χρηση «κωδικών» άγνωστος ή άγνωστοι παρακολουθούσαν τις εκατό περίπου γραμμές μέσω 14 καρτοκινητών τηλεφώνων-καταγραφέων που χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις. Το εν λόγω λογισμικό ήταν «εντελώς άγνωστο» τόσο στη Vodafone, όσο και στην προμηθεύτρια Ericsson, ενώ δεν είχε ανιχνευθεί ο τρόπος της εγκατάστασής του. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Γιώργος Κορωνιάς ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου «προσδιορίστηκε το συγκεκριμένο τμήμα του λογισμικού που επέτρεπε υποκλοπές» και στις 8 Μαρτίου ο ίδιος έδωσε εντολή για την «άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου λογισμικού» καθώς και ότι έκτοτε ήταν συνεχείς οι έλεγχοι της Vodafone για τυχόν «επανεμφάνιση» του ίδιου λογισμικού.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, επικοινώνησε στις 10 Μαρτίου 2005 με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και ζήτησε συνάντηση προκειμένου να ενημέρωσει την κυβέρνηση για θέμα «εθνικού ενδιαφέροντος». Στη συνάντηση που έγινε στις 20:00 της ίδιας ημέρας εκτός από τους κκ. Κορωνιά και Αγγέλου παρών ήταν και ο κ. Βουλγαράκης. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο κ. Κορωνιάς ανέφερε ότι «σε ένα έλεγχο ο οποίος έγινε στο λογισμικό της εταιρίας του, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάποιο σύστημα το οποίο λειτουργεί ως υποκλοπέας κάποιον αριθμών κινητών τηλεφώνων». Στις 2 τα ξημερώματα της 11 Μαρτίου 2005 η λίστα των παρακολουθούμενων φθάνει στα χέρια του κ. Βουλγαράκη. Ο κ. Παπαληγούρας ενημερώθηκε για το ζήτημα αυτό από τον πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου και συναντήθηκε με τον κ. Κορωνιά την ίδια μέρα παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού, ενώ ο κ. Κορωνιάς κατέθεσε, κατόπιν αιτήσεως του κ. Παπαληγούρα, και γραπτό υπόμνημα με όσα ανέφερε προφορικώς.
 
Αμέσως διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ο κ. Λινός παρήγγειλε αυτοπροσώπως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Παπαγγελόπουλο. Από την εξέταση αυτή διαπιστώθηκε ότι τα 14 τηλέφωνα, τα οποία ήταν όλα «καρτοκινητά» και δέχονταν κλήσεις και προς τούτο κλήθηκαν οι διενεργούντες τις κλήσεις, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν όλοι νόμιμοι. Όπως αποδείχθηκε τα μισά από τα καρτοκινητά είχαν αγοραστεί από τη Ν. Ιωνία, ενώ τα υπόλοιπα από το Μαρούσι. Λόγω του εξαιρετικά δύσκολου τεχνικού χαρακτήρα της η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2006. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, η διαδικασία να «μην καταλήξει κάπου». Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, δράστης των υποκλοπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας που διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για«παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνημάτων κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, με περαιτέρω παραγγελία για διερεύνηση πιθανής τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως κατασκοπεία» από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη.
 
Τα τηλέφωνα μέσω των οποίων γινόταν η παρακολούθηση χρησιμοποιούσαν τις κυψέλες (πιο πάνω φωτογραφία) στις περιοχή Λυκαβηττού, κλινικής Λευκού Σταυρού, Πλατείας Μαβίλη και Πύργου Αθηνών. Τα μισά από αυτά ενεργοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2004, δηλαδή το διάστημα που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Λίστα προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση 
Το απόγευμα σήμερα (02 Φεβρουαρίου 2006) δώθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση ο κατάλογος των 40 περίπου προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μέλη της κυβέρνησης, πολιτικοί, μέλη οργανώσεων, ιδιώτες, συνδικαλιστές και αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας. Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με όλα τα ονόματα:
 
  • Πολιτικοί και Στελέχη Υπουργείων: Κώστας Καραμανλής (Πρωθυπουργός), Πέτρος Μολυβιάτης (Υπουργός Εξωτερικών), Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Αμύνης), Γιώργος Βουλγαράκης (Υπουργός Δημόσιας Τάξης), Αναστάσης Παπαληγούρας (Υπουργός Δικαιοσύνης), Γιάννης Βαληνάκης (Υφυπουργός Εξωτερικών), Σταύρος Δήμας (Επίτροπος Ελλάδας στην ΕΕ), Ντόρα Μπακογιάννη (Δήμαρχος Αθηναίων), Γιάννος Παπαντωνίου (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Γεώργιος Μαρής (δικηγόρος, νομικός σύμβουλος κ. Βουλγαράκη), Βαλληνδάς Αλέξανδρος (Πρέσβης στη διεύθυνση αραβικών υποθέσεων του Υπ. Εξωτερικών)
  • Μέλη διαφόρων κινήσεων: Αικατερίνη Ιατροπούλου (δικηγόρος, μέλος Δικτύου Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων), Νίκος Γιαννόπουλος (μέλος Δικτύου Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων), Αργύριος Μουρατίδης (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικής ομάδας στη Θεσ/νίκη), Μιλάνα Ρουμπινίδου (Σύζυγος Ιωάννη Νικολίνα - φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικής ομάδας στη Θεσ/νίκη), Αλέξανδρος Βουτσινός (τεχνικός, μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Παπαναστασίου στη δίκη της 17Ν), Εμμανουήλ Σηφακάκης (πρόεδρος συμμαχίας «Σταματήστε τον Πόλεμο»), Δημήτριος Μαραβέλης (αστυνομικός), Αναστασία Κουλίδου (φέρεται ως μέλος αριστερών ομάδων στη Θεσ/νίκη), Γρηγόριος Τσιλιμαντός (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικών ομάδων στη Θεσ/νίκη), Ιωάννης Νικολίνας (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικών ομάδων), Χαράλαμπαδος Παυλίδης (μέλος της ένωσης «Γένοβα 2000»)
  • Ιδιώτες, Δημοσιογράφοι και Συνδικαλιστές: Μαρίνα Μεϊντάνη (δημοσιογράφος εφημερίδας «Μακεδονία» - είχε καλύψει τον πόλεμο στο Ιράκ), Θεόδωρος Φεργαδής (οικονομικός διευθυντής ING), Γεώργιος Ψυχογιός (ηθοποιός), Δημήτριος Αγγελάκης (πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΠ), Αικατερίνη Κόκα, Γλυκερία Χορευτάκη, Κωνσταντίνος Μακρής, Δήμητρα Μπαρμπαρούση, Δέσποινα Βιτούνη, Ιωάννης Κακοταρίτης (βιοτέχνης εταιρίας στρωμάτων), Αναστάσιος Νότας, Θεόδωρος Σόντις (ελληνοαμερικανός υπάλληλος στην Αμερικανική Πρεσβεία), Άγγελος Πνευματικάκης
  • Αλλοδαποί: Μοκτάρ Ραμζί (Σουδανός), Ιχτιάρ Αττίλα (φέρεται ως μέλος αντιεξουαστικής κίνησης στην Αθήνα), Μαλούμ Μοχάματ Ουντίν, Αντουλάχ Τζαμάλ (πρώην ανταποκριτής σε Συριακή εφημερίδα - διατηρεί κατάστημα έτοιμου φαγητού), Χουσεϊν Μοχάμεντ Σαντίκ (διατηρεί κατάστημα για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στην Ομόνοια, Μαχαματ Μεϊμ, Χουσεϊν Μοχάμεντ (διατηρεί κατάστημα στην πλατεία Κουμουνδούρου), Ιμπραχήμ Αχμάτ Ταρέκ, Καντίρ Άρης, Ταίρ Χερμίζ (Ιρακινός), Καντί Αγιούπι (ανταποκριτής Al Jazeera, προσφάτως πήρε συνέντευξη από τον κ. Χρήστο Παπουτσή)
Το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ανακοίνωσε σχετικά: «Όλες οι επικοινωνίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας ή εθνικού απορρήτου γίνονται πάντοτε μέσω κυκλωμάτων και συσκευών (κινητών ή σταθερών) που διαθέτουν συστήματα κρυπτοκάλυψης». 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Λαμπρινόπουλος τόνισε ότι το αρμόδιο θεσμικό όργανο δεν είχε κάποια ενημέρωση για τις υποκλοπές σε κινητά τηλέφωνα, πριν από την συνέντευξη Τύπου των υπουργών και επισήμανε ότι η Αρχή θα εξετάσει την υπόθεση.
 

Χρονοδιάγραμμα 
Μάιος 2004:
  • Έναρξη Τηλεφωνικών Υποκλοπών
Ιούνιος - Αύγουστος 2004
  • Οι μισοί αριθμοί από τους 14 συνολικά που υπέκλεπταν τα κινητά, ενεργοποιούνται
4 Μαρτίου 2005
  • Η Vodafone ειδοποιείται από τον προμηθευτή της Ericsson, ότι στα πλαίσια τεχνικού ελέγχουν εντοπίστηκε στο λογισμικό δύο κόμβων της Vodafone, ειδικό «λογισμικό» που επέτρεπαι τη διενέργεια τηλεφωνικών υποκλοπών.
  • Το εν λόγω λογισμικό ήταν εντελώς άγνωστο στην Ericsson και τη Vodafone
  • Δεν είχε ακόμη ανιχνευθεί ο τρόπος «εισαγωγής» του λογισμικού στα συστήματα της Vodafone
7 Μαρτίου 2005
  • Προσδιορίστηκε το συγκεκριμένο «τμήμα» του λογισμικού που επέτρεπε τις υποκλοπές
8 Μαρτίου 2005
  • Ο κ. Κορωνιάς έδωσε εντολή για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου λογισμικού
  • Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της Vodafone για τον εντοπισμό τυχόν επανεμφάνισης του ύποπτου λογισμικού
10 Μαρτίου 2005
  • Επικοινωνία του διευθύνοντα σύμβουλου της Vodafone, κ. Γιώργου Κορωνιά, με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου
  • Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του κ. Κορωνιά με τους κ.κ. Αγγέλου, Βουλγαράκη (20.00)
11 Μαρτίου 2005
  • Η λίστα των παρακολουθούμενων «φθάνει» στα χέρια του κ. Βουλγαράκη
  • Οι έρευνες αρχίζουν από την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
  • Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται στη Μαδρίτη
  • Ο Πρωθυπουργός ζητάει από τον Υπ. Δικαιοσύνης «πλήρη διαλεύκανση του θέματος»
  • Συνάντηση του κ. Παπαληγούρα με τον κ. Κορωνιά, παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού
  • Ο κ. Κορωνιάς καταθέτει μετά από απαίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης γραπτό υπόμνημα
  • Διατάζεται προκαταρκτική εξέταση
2 Φεβρουαρίου 2006
  • Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει σε άρθρο του ότι οι διωκτικές αρχές εντόπισαν κύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων
  • Ο Υπ. Δικαιοσύνης επικοινώνησε με το πρόεδρο της δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για την υπόθεση
  • Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων προσώπων από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη για «παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνημάτων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, με περαιτέρω παραγγελία για διερεύνηση πιθανής τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως κατασκοπεία»
3 Φεβρουαρίου 2006
  • Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δίνει εντολή στον 24ο τακτικό ανακριτή Γεώργιο Ακτύπη να διερευνήσει προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση των υποκλοπών
  • Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου μελετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια και παραδόθηκε στην Εισαγγελία πριν από λίγες ημέρες, που αφορά αυτοκτονία στελέχους της Vodafone στις 9 Μαρτίου 2005, προκειμένου να κριθεί αν θα συσχετισθεί με την υπόθεση των υποκλοπών
  • Εξηγήσεις ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καλείται να δώσει η Vodafone
  • Στη Δικαιοσύνη αποφάσισαν να προσφύγουν τέσσερα από τα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών
7 Φεβρουαρίου 2006
  • Συνεδριάζει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την ενημέρωση των μελών της σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών
  • Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δέκα ακόμη προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση
9 Φεβρουαρίου 2006
  • Η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αποκαλύπτει ότι θύμα των υποκλοπών απήχθη από τη CIA τον Ιούλιο του 2004
  • Συνάντηση Γ. Κορωνιά με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
  • Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη, κατέθεσε ο συνήγορος της οικογένειας
  • Διοργανώνεται διαδήλωση για το θέμα των υποκλοπών στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία
Αναλυτική καταγραφή σχετικών άρθρων και δελτίων τύπου για υποκλοπές στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου