Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Τρωικός Πόλεμος για την Ωραία Αναστασία (ΤΧΣ) και το πουγγί του παππού-ΤΤ!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22463.htm





Tρωικός πόλεμος για την καρδιά της Ωραίας Αναστασίας του ΤΧΣ. Οι πανίσχυροι Έλληνες τραπεζίτες αλλά και οι σκληροτράχηλοι τροικανοί πρωταγωνιστούν στο συναρπαστικό θρίλερ που εξελίσσεται για το πουγγί του παππού και της γιαγιάς. Ομιλούμε για τις καταθέσεις της καλής τράπεζας του ΤΤ, μια και όποιος καταφέρει και το αποκτήσει θα ενισχύσει σημαντικά την θέση του στην αγορά. Για δε την Eurobank, η τυχόν εξαγορά του ΤΤ, θα είναι ένα διαβατήριο για την πώλησή της στη συνέχεια.
Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank κατέθεσαν προσφορές τις οποίες έχει στα χέρια της το TXΣ, δηλαδή η γλυκιά Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία προς στιγμή απείλησε με παραίτηση.

Μετά την επικοερωτική εισαγωγή του Κουρδιστού Πορτοκαλιού ακολουθεί το ρεπορτάζ τουEuro2day με τις τελευταίες εξελίξεις>
Σκληρές κόντρες ακόμη και στο νήμα του διαγωνισμού πώλησης του Τ.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη με αντικείμενο αν θα μετρήσουν ως κριτήριο αξιολόγησης οι προσφορές με μετρητά ή θα προταχθούν οι συνέργειες και η ανάγκη συστημικής ευστάθειας.
Στις 7 σήμερα-Tρίτη- το απόγευμα το ΤΧΣ και η Goldman Sachs που ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης είχαν στα χέρια τους τέσσερις προσφορές από Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς. Πρόκειται για προσφορές όμως που δεν έχουν κοινή βάση ως αποτέλεσμα των ατυχών χειρισμών και των διαφορετικών ερμηνειών για τα κριτήρια του διαγωνισμού.
Alpha Bank και Eurobank επιβεβαίωσαν ήδη με επίσημες ανακοινώσεις τους την υποβολή προσφορών ενώ κύκλοι των Πειραιώς και Εθνική σημειώνουν ότι υποβλήθηκαν προσφορές και σύντομα θα βγουν και ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά της Alpha περιλαμβάνει μετρητά σε αξιόλογο μάλιστα ύψος. Η τράπεζα πρακτικά αγνόησε τόσο τη φερόμενη διευκρίνιση που απέστειλε η Goldman Sachs ότι οι προσφορές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τίμημα μόνο σε μετοχές και όχι σε μετρητά όσο και την άποψη ότι δεν μπορούν να υποβληθούν προσφορές με μετρητά αν δεν πληρείται το κριτήριο μείωσης της εξάρτησης από την ΕΚΤ και τον ELA.
Κύκλοι της Alpha σημειώνουν ότι η απόφαση για κατάθεση προσφοράς και με μετρητά υπακούει στη λογική των καθαρά οικονομικών κριτηρίων.
Σύμφωνα με τους ίδιους τα παραπάνω κριτήρια δεν μπορούν να παραγνωριστούν καθώς μια τράπεζα στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες με ποσοστό άνω του 12% προσφέρει μετρητά για να αποκτήσει από το ΤΧΣ το ελεγχόμενο κατά 100% ΤΤ. Αν αγνοηθούν τέτοιες προσφορές με προσκόμματα ρευστότητας προκύπτει σύμφωνα με τους ίδιους τουλάχιστον ηθικό ζήτημα
Ομοίως κύκλοι της Πειραιώς επισημαίνουν ότι η προσφορά τους περιλαμβάνει μετρητά τα οποία θα προέρχονται από τρίτους επενδυτές και όχι από την ίδια την τράπεζα.
Η Εθνική από την πλευρά της κατέθεσε σύμφωνα με κύκλους της τράπεζας ευέλικτη προσφορά, που μπορεί να αντέξει ακόμη και σε περίπτωση που το ΤΧΣ κατόπιν έξωθεν πιέσεων αποφασίσει να λάβει υπ όψιν του μόνο τις προσφορές με χαρτιά, προτάσσοντας με κάθε τρόπο τις συνέργειες και όχι το αντάλλαγμα σε μετρητά.
«Πρόκειται για πρόταση με αξιοσημείωτη προσφορά που είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτυπώνει το πραγματικό ενδιαφέρον της Εθνικής» σημειώνουν χαρακτηριστικά. 
Στον αντίποδα η Eurobank κατέθεσε προσφορά μόνο με ανταλλαγή χαρτιών και είναι το φαβορί αν επιλεγούν όπως θέλει η Τρόικα ως βασικό κριτήριο οι συνέργειες και η συστημική σταθερότητα.

Πήχης τα 500 εκατ. ευρώ αν υπολογισθούν τα μετρητά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές που κατατέθηκαν και με μετρητά είναι τόσο εντυπωσιακές ώστε ο πήχης για το Τ.Τ. ανεβαίνει πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, αν μετρήσει τελικώς ως κριτήριο το αντάλλαγμα σε μετρητά.
Είναι αντιληπτό από τα πρώτα στοιχεία των προσφορών ότι η διεκδίκηση του Τ.Τ. εξελίσσεται σε μάχη μέχρις εσχάτων. Οι προσφορές που κατατέθηκαν κινούνται σε διαφορετικά μήκη κύματος απεικονίζοντας το θρίλερ που εξελίχθηκε κατά τις τελευταίες ώρες με αντικείμενο τα κριτήρια του διαγωνισμού και απειλούν με κρίση κορυφής το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Σακελλαρίου επισείει την απειλή παραίτησης κάτι όμως που προς το παρόν διαψεύδεται αρμοδίως. Άλλωστε αυτή την ώρα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου και δεν έχει υποβάλει παραίτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου