Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΤ 457, Τρίτη 24.07.13: Νέα Πρόστιμα σε κάθε είδους καθυστέρηση εξόφλησης φόρων, μέχρι και 30%.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 457 Τρίτη 24.07.13

Νέα Πρόστιμα σε κάθε είδους καθυστέρηση εξόφλησης φόρων, μέχρι και 30%.
..Όπως αναφέρεται στον κώδικα, εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Εάν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε 20% του φόρου. Τέλος, εάν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο  ετών  από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε  τριάντα  30% του φόρου.
Επίσης, όλες οι επιστροφές φόρων θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός 90 ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης από τον φορολογούμενο, ενώ μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος το Δημόσιο υποχρεώνεται να καταβάλει τόκους. Εάν το  υπερβάλλον  ποσό φόρου συμψηφιστεί με άλλες φορολογικές οφειλές, το ποσό θεωρείται ότι επιστράφηκε κατά το χρόνο διενέργειας του συμψηφισμού.
Επιπλέον, προβλέπονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων, οι οποίοι καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία.

Νέα τράπεζα από Ελληνοαμερικανούς κσι την ΕΤΕ, για επιχειρήσεις που έχουν βιώσιμο μέλλον.
….O στόχος των τριών δεν είναι απλώς να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ακόμη πιστωτικού ιδρύματος στην Ελλάδα, αλλά να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση στην χώρα.
Προτίθενται λοιπόν να αναμειχθούν ενεργά στα προγράμματα αναδιάρθρωσης όλων εκείνων των επιχειρήσεων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και του υψηλού δανεισμού, αλλά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Παρά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν, έχουν μέλλον και προοπτικές. Ο στόχος τους λοιπόν θα είναι να τις χρηματοδοτούν και δια αυτού του τρόπου να αποκτούν συμμετοχή στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
Έτσι, ώστε, όταν αύριο - μεθαύριο θα εξυγιαίνονται πλήρως να τις πωλούν, κερδίζοντας απ΄ την υπεραξία τους. Μάλιστα, ο Χαλικιάς, που εμπλέκεται στην Επενδυτική Τράπεζα του κ. Ταμβακάκη, διατηρεί ο ίδιος πιστωτικό ίδρυμα στο Σικάγο. Οπότε έχει και την απαραίτητη τεχνογνωσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου