Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

TAP ή Nabucco;

Μια από τις κρισιμότερες ημέρες των τελευταίων ετών θα είναι η αυριανή καθώς η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αποφασίζει για το ποιον αγωγό θα επιλέξει για τη μεταφορά του αζέρικου αερίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα μάθει αν ο αγωγός αυτός θα είναι ο ΤΑΡ στον οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πολλά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επισήμως η ανακοίνωση της απόφασης της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ για τον αγωγό θα γίνει στις 28 Ιουνίου.
TransAdriatic Pipeline – TAP έναντι του Nabucco West λοιπόν με την Ελλάδα να… στοιχηματίζει στον πρώτο ώστε να αποτελέσει σημαντικό ενεργειακό κόμβο της περιοχής. Άλλωστε και οι οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας θα είναι πολλές ενώ θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, οι Αζέροι φαίνεται να επιλέγουν τον ΤΑΡ καθώς δεν είναι άσχετη η επιλογή τους να μπουν στον ΔΕΣΦΑ και να δώσουν 400 εκατ. για την απόκτησή του.
Για την οριστικοποίηση της εισόδου της Socar στον ΔΕΣΦΑ απομένουν μία σειρά όρων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν, όπως το αίτημα της αζερικής εταιρείας για άσκηση ανεξάρτητης εμπορικής πολιτικής που θα της επιτρέψει να καθορίσει τα τέλη διέλευσης και να αποσβέσει ταχύτερα το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου