Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σάλος στις ΗΠΑ από την καταγραφή κλήσεων εκατομμυρίων Αμερικανών από την NSA

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η είδηση ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (National Security Agency), η οποία εργάζεται πίσω από τη CIA και το FBI, έχει διατάξει την καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών, πελατών της εταιρείας Verizon, μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, έπειτα από μυστική απόφαση η οποία ελήφθη τον περασμένο Απρίλη. Η διαταγή, ένα αντίγραφο της οποίας έφτασε στα χέρια του Guardian, απαιτεί από τη Verizon να παράσχει σε καθημερινή βάση πληροφορίες για όλες τις τηλεφωνικές κλήσεις που διενεργούνται στα συστήματά της, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
Το έγγραφο δείχνει για πρώτη φορά ότι υπό την κυβέρνηση Ομπάμα οι επικοινωνίες εκατομμυρίων πολιτών παρακολουθούνται και καταγράφονται αδιακρίτως και άσχετα από το αν θεωρούνται ύποπτοι. Το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει νέα σειρά από διαμάχες σχετικά με την κατασκοπευτική δράση του κράτους εις βάρος των ίδιων των πολιτών του.
Επί προεδρίας Μπους, αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών είχαν αποκρύψει από τους δημοσιογράφους τη  μεγάλης κλίμακας μεθοδευμένη καταγραφή και συλλογή τηλεφωνικών κλήσεων από την NSA. Για πρώτη φορά όμως έρχεται στην επιφάνεια ένα έγγραφο που αποδεκνύει ότι η συγκεκριμένη πρακτική συνεχίζεται και επί προεδρίας Ομπάμα.
Δεν είναι γνωστό εάν η Verizon είναι η μόνη εταιρεία που πήρε μια τέτοια διαταγή, αν και προηγούμενες εκθέσεις υπονοούν ότι η NSA έχει συλλέξει αρχεία από όλα τα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Δεν είναι επίσης σαφές από το έγγραφο που διέρρευσε κατά πόσον η τρίμηνη διαταγή ήταν μοναδική περίπτωση ή η τελευταία σε μια σειρά από παρόμοιες εντολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου