Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αλέξης Στεφανάκης (δικηγόρος στην υπόθεση της δολοφονίας Σεργιανόπουλου): «H διαφορά είναι ένα ελαφρυντικό»


Tης Τσολάκη 'Ευη

 Image
ο Δικηγόρος Αλέξης Στεφανάκης καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Starστις 24/06/13 δικαιωμένος απόλυτα από την απόφαση του δικαστηρίουείπε τα εξής

« Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόφαση αυτή καθώς είχαδώσει το λόγο της τιμής μου στον τότε εν ζωή Χρήστο Παπαθεοδώρουσύζυγο τηςαδερφής του Νίκου Σεργιανόπουλου, ότι η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείουθα περιλαμβάνει τη λέξη ΙΣΟΒΙΑόπως και έγινε. Η μνήμη του Νίκου Σεργιανόπουλουάξιζε να προστατευθεί και ο δράστης αυτής της δολοφονίας να τιμωρηθεί με τοναυστηρότερο τρόπο

Ρωτήθηκε  για την  μεγάλη διαφορά της πρωτόδικης απόφασης από του Εφετείουόπου η απάντηση του ήταν καταλυτική λέγοντας «  διαφορά είναι ένα ελαφρυντικό»αναλύοντας :

« Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε αυτή τη φορά  και έτσι είχαμε την στιγμή , που περίμενα 5 ολόκληρα χρόνια , την οποία απήγγειλε το δικαστήριο την ποινή τηςισόβιας κάθειρξης(..)  . (..) Θύμιζε αρχαιοελληνική τραγωδία . Σε κάθε ένα από ταδικαστήρια που γινόντουσαν , είχαμε απώλεια αυτής της οικογενείας .Στο πρώτοδικαστήριο είχαμε την απώλεια της αδελφής , στο δεύτερο δικαστήριο την απώλειατου γαμπρού του και στο τρίτο δικαστήριο (γιατί στο πρώτο είχαμε αναβολήήταν ηαπώλεια της μητέρας του»

Στη συνέχεια για ακόμα μια φορά τόνισε πως κάθε επιχείρημα της υπεράσπισης  τοείχε αντικρούσει και τις ομολογίες (6/06/13) του 30χρονου Γεωργιανού.


Συγκεκριμένα « Τα αντικρούσαμε , με κάθε ισχυρισμό του δράστη , με απόλυτη πειστικότητα για αυτό και είχαμε το αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης»

Τέλος , μίλησε και για τη φιλία του  με το Νίκο Σεργιανόπουλο και το πόσο γλυκά μηνύματα παίρνει μέχρι τώρα από θαυμαστές του .

«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος , ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία βιαιότητα μέσα του (γιατί ο δολοφόνος είπε ότι τον απείλησε ο Σεργιανόπουλος) και ως εκτουτου όλα όσα είπε έπεσαν στο κενό και αυτή τη στιγμή καλείται να εκτίσει την ποινή ισόβιας καθείρξεως .Μια ποινή που του αξίζει .

Μετά από 5 χρόνια , μου κάνει μεγάλη εντύπωση και με συγκινεί ταυτόχρονα που μου έρχονται μηνύματα που μου λένε  «Συγχαρητήρια» .

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος μας ζητούσε δυο πράγματα . Ένα να προστατευθεί η μνήμη του και δυο να αποδοθεί δικαιοσύνη . Στομέτρο των δικών μου δυνάμεων και δυνατοτήτων αυτό μπόρεσα να του το γυρίσω πίσω»

Δείτε το ακόλουθο βίντεο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου