Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Gazprom-ΔΕΠΑ: Άλλη μια δικαίωση του ΠΑΜ (Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου)


Αθήνα, 11 Ιουνίου, 2013.

Gazprom-ΔΕΠΑ: Άλλη μια δικαίωση του ΠΑΜ

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Με εντολή Μπαρόζο, ακυρώθηκε οριστικά η συμμετοχή των Gazprom και Sintez, σε οποιαδήποτε πλέον διαδικασία συμμετοχής των Ρώσων, στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της χώρας μας.

Στο προτεκτοράτο, λες και η ιστορία επαναλαμβάνεται ως εφιάλτης, ο Πρωθυπουργός Κωλέτης (συγγνώμη, Σαμαράς ήθελα να πω), κόβει οριστικά τα νήματα με τον ιστορικό και φυσικό μας σύμμαχο: Τη Ρωσία.

Μας έμειναν ως θλιβερό κατάλοιπο, οι απίθανες γελοιότητες ελληνικών αλλά βουλγάρικης ιδιοκτησίας «ειδησεογραφικών πρακτορείων», του κατοστάρικου και της συμφοράς,  που προσπαθώντας να πουλήσουν εκδούλευση στους Ρώσους, εξάντλησαν όλα τα περιθώρια γελοιοποίησης του καραγκιόζ μπερντέ, «Welcome to Elladistan».

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους, έκπληκτοι διαπίστωσαν, το πόσο δίκιο είχε η συγκροτημένη προσέγγιση του Πατριωτικού Μετώπου, όταν προειδοποιούσε εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο, πως τέτοια αγορά δεν πρόκειται να γίνει.

Ο υπογράφων, είχε μάλιστα προειδοποιήσει έγκαιρα, και τον σήμερα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για την εξέλιξη. Σε μια συζήτηση η οποία δεν έγινε μεταξύ «τυρού και αχλαδιού», αλλά στο President Hotel της Μόσχας, επίσημο χώρο φιλοξενίας των προσκεκλημένων του Κρεμλίνου και του Ρώσικου Administration.

Από την άλλη πλευρά, κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου που βρέθηκε κατεπειγόντως τον Φλεβάρη στη Μόσχα, για διαβουλεύσεις πάνω και σε αυτήν την προσέγγιση του Κινήματος, έθεσε για πολλοστή φορά υπ' όψη των Ρώσων, τις πραγματικές διαστάσεις της «ελληνικής πραγματικότητας».

Υπήρξε έντονος προβληματισμός όντως. Υπερίσχυσαν όμως πάλι οι απόψεις που υποστήριζαν πως: «Δεν μπορεί. Κάνουμε την καλύτερη προσφορά, με τους πιο συμφέροντες για την Ελλάδα όρους».

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ως Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, αλλά και ως ο πολιτικός εκείνος φορέας που επιμένει να διατυπώνει συγκροτημένο και σαφή πολιτικοεπιστημονικό λόγο και όχι σαπουνόφουσκες, έχει ιστορική υποχρέωση να επαναλάβει – για πολλοστή φορά -  τη θέση του:

Ο δρόμος για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, είναι υποχρεωμένος να περάσει μέσα από την πολιτική και γεωστρατηγική του διάσταση. Δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι, όλες οι μέχρι σήμερα οικονομικού/συναλλακτικού τύπου επιλογές με τους Ρώσους, (S 300, TORM 1, TOMA κλπ,  και από σήμερα η "εξαγορά" των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), έχουν αποτύχει. Και φυσικά, λόγω της άμεσης και προκλητικής συνάμα εξάρτησης του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας, με τα ευρατλαντικά συμφέροντα.

Δικαιωθήκαμε – δυστυχώς – για μια ακόμη φορά.

Έστω όμως αργά, ας πάμε στην επόμενη φάση: Τη γεωστρατηγική. Αυτήν δηλαδή που βλέπει ως μία από τις απαραίτητες προυποθέσεις για έξοδο από της χώρας από την πολλαπλή κρίση, α) την δρομολόγηση της, προς τις φυσικές και ιστορικές της συμμαχίες αφ' ενός και β) την αναθεώρηση της Γιάλτας από την πλευρά των Ρώσων αφ' ετέρου.

Όλοι οι άλλοι δρόμοι συνάντησης των δύο χωρών, σε επίπεδο «χαμηλής πολιτικής», είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.

Ο καιρός γαρ εγγύς.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου