Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Θα τους είχαν διαγράψει πριν περάσουν το check in! - Γράφει ο Δευκαλίων




Η γνώμη μας για τους τρεις μνημονιακούς εταίρους, δηλαδή για τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη είναι γνωστή. Η πρόβλεψη μας για αυτά που συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σαμαρά, επίσης γνωστή αφού κατατέθηκε από την στήλη πολύ έγκαιρα.
Είμαστε οι πρώτοι που είδαμε όταν όλοι μιλούσαν για το success story την κρίση που σήμερα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά. Τι είχαμε πει προ καιρού σε απλά Ελληνικά. Ότι η ομάδα Σαμαρά νοιώθοντας αρκούντως ισχυρή επιχειρούσε να διεμβολίσει πολιτικά και οργανωτικά τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή. Στόχος της να ισχυροποιηθεί πολιτικά και οργανωτικά. Αυτό ακριβώς φοβήθηκαν οι υπόλοιποι εταίροι της μνημονιακής συμμαχίας.
Ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και συντηρητικοί σοσιαλδημοκράτες συνασπίσθηκαν.
Πρώτη αιτία για δημόσια κόντρα το περιβόητο αντι-«ρατσιστικό». Το προκάλεσε το Μαξίμου για να δείξει σκληρό δεξιό πρόσωπο στους συντηρητικούς ψηφοφόρους που σήμερα επιλέγουν ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι αντέδρασαν με κατάθεση δικού τους αντί-«ρατσιστικού» νομοσχεδίου. Μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο. Μέσω του υπουργείου δικαιοσύνης στο οποίο προΐσταται υπουργός που προέρχεται από την ΔΗΜ.ΑΡ. Τελικά η κρίση αποφεύχθηκε και τα επίμαχα νομοσχέδια αποσύρθηκαν. Επικράτησε η μνημονιακή συνενοχή και τελείωσαν όλα ειρηνικά.
Δεύτερη αιτία. Η περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ. Η κυβέρνηση Σαμαρά, όντως ανίσχυρη μετά από μία σειρά ατυχώς εξελίξεων στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, αποφάσισε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τα πάντα πήγαιναν στραβά. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είχε τιναχτεί στον αέρα, η επανακεφαλαιοποίηση της ΕΘΝΙΚΗΣ δεν πήγαινε καλά και στον ΟΠΑΠ έβγαιναν μαύρα σύννεφα. Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η καλύτερη λύση.
Για να λέμε αλήθειες χωρίς βερμπαλισμούς και επαναστατικές κορώνες. Η ΕΡΤ μηχανισμός καλοπληρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας δεν ήταν τα τελευταία χρόνια συμπαθής στους Έλληνες. Η μοναδική υπηρεσία που πρόσφερε την πατρίδα ήταν η μεταφορά στους Ακρίτες, στα σύνορά μας και στον...
Απόδημο Ελληνισμό του Ελληνικού Ραδιοτηλεοπτικού Σήματος και της Ελληνικής Θέσης. Αναμφίβολα σπουδαία υπηρεσία, η οποία διακόπηκε γιατί τα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου είχαν την «σπουδαία» έμπνευση να διακόψουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Εύλογα ξεσηκώθηκε πανελλήνιος σάλος. Αλλά η αλήθεια είναι μία. Η ΕΡΤ πάντα ήταν ένας ακριβοπληρωμένος μηχανισμός κυβερνητικής προπαγάνδας.
Πρόθεση της στήλης ήταν και θα είναι να παραμείνει άγρυπνος φρουρός και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των φτωχών και των αποκλεισμένων. Το έχει αποδείξει άλλωστε. Έχει πει πολύ σκληρές κουβέντες στην εξουσία. Αλλά η θέση μας για το πρόβλημα της ΕΡΤ είναι δεδομένη. Η πλειοψηφία του προσωπικού της ΕΡΤ δεν τραγουδάει την διεθνή από ταξική ανάγκη.
Γι’ αυτό άλλωστε και στον προηγούμενο Δευκαλίωνα αποστασιοποιηθήκαμε από την σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Δεν θα δώσουμε εμείς άφεση αμαρτιών στους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, γιατί σήμερα και για την νομή της εξουσίας αντιδικούν δημόσια και απειλούν να ανατρέψουν τον κ. Α. Σαμαρά. Ακόμα κι αν τον ανατρέψουν τελικά θα το κάνουν για να στηρίξουν στην συνέχεια μία άλλη μνημονιακή κυβέρνηση που θα καταδυναστεύσει και θα καταληστεύσει με ακόμα πιο αλγεινό τρόπο τον λαό μας. Το έχουμε πει πολλές φορές. Τέρμα τα ψέματα, δεν υπάρχει συγχωροχάρτι στους μνημονιακούς.
Απλά σήμερα, ημέρες που ‘ναι, θα κάνουμε μία σύγκριση. Τέτοιες ημέρες «έφυγε» το 1996 ο Ανδρέας. Και από τότε πήρε ο διάβολος τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους και την πατρίδα. Αλλά για όλα αυτά θα μιλήσουμε πολύ σύντομα σε λίγες ημέρες. Απλά σήμερα θα κάνουμε μια “Ανδρεοπαπανδρεϊκή” υπόθεση εργασίας.
Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπιζε μία παρόμοια κατάσταση, τι θα έκανε; Πάρα πολύ απλά. Θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, μετά από ανασχηματισμό στον οποίο:
•    Υπουργός Δικαιοσύνης θα αναλάμβανε ο έντιμος εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης 
•    Προγραμματική δέσμευση για συγκρότηση μίας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής, για τους υπεύθυνους για την κατάρρευση της οικονομίας και δύο Επιτροπών για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Λογιστική διερεύνηση του χρέους.
Ποιος θα τολμούσε να καταψηφίσει μία τέτοια κυβέρνηση; Και ποιος έντιμος Έλληνας δεν θα στήριζε έστω και με επιφυλάξεις μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχε ο αδέκαστος δικαστής Γρηγόρης Πεπόνης;
Απλά αυτό θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τώρα, ποιος να το σκεφθεί και ποιος να το κάνει; Αυτοί που στηρίζονται στην ψήφο της κας Μ. Ρεπούση της ΔΗΜ.ΑΡ, του συνωστισμού της Σμύρνης και των 1.400 ψήφων της Α΄ Πειραιώς;
Αυτούς στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν θα τους άφηναν να ανέβουν ούτε στην σκάλα του αεροπλάνου. Θα τους είχαν διαγράψει πριν περάσουν το  check in!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου