Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η μάχη των ΜΜΕ μόλις ξεκίνησε! - του Μάρκου Μουζάκη

http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/313690/i-mahi-ton-mme-molis-xekinise



Τι κρύβουν οι κόντρες του ΔΟΛ με Τσίπρα και...Βαρδινογιάννη...

Επί δύο μέρες τώρα τα έντυπα του ΔΟΛ με παρόμοιου περιεχομένου δημοσιεύματα επιτίθενται με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλ. Τσίπρα, αλλά και εναντίον εκδοτών τους οποίους δεν κατονομάζει μεν, φωτογραφίζει δε ευκρινώς.
Πρόκειται είτε για εκδότες οι οποίοι έχουν εμμέσως ή αμέσως προσφέρει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. ο Αντ. Δελατόλλας, η νέα έκδοση της Ελευθεροτυπίας, ο Κ. Βαξεβάνης) είτε για εκδότες οι οποίοι είναι τύποις... σύμμαχοι ως μέτοχοι του MEGA, εκεί δηλαδή που τον έλεγχο έχουν ο ΔΟΛ με το συγκρότημα Μπόμπολα!
Και αναφερόμαστε βέβαια στον Β. Βαρδινογιάννη, εξαιτίας προφανώς της πρόθεσής του να αναβαθμίσει ειδησεογραφικά το STAR , κάτι που εκ των πραγμάτων θα θίξει το MEGA που πέραν των άλλων αντιμετωπίζει και σοβαρά οικονομικής φύσης προβλήματα...
Έχει αναφερθεί, ότι η πηγή της κόντρας ΔΟΛ-Βαρδινογιάννη είναι η άρνηση Ψυχάρη και Μπόμπολα να αποδεχτούν πρόταση του μεγαλομετόχου του STAR και συνεταίρου τους στο MEGA για «συγχώνευση» των δύο καναλιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που τα ταλανίζουν.
Αλλά στην τωρινή συγκυρία οι κόντρες, οι αντιπαραθέσεις, οι αντιπαλότητες έχουν να κάνουν και με ευρύτερα πολιτικά-εκδοτικά συμφέροντα και παρασκήνια.
Η πρόσφατη κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την σαφή τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα (σε ομιλία του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα) για επανάκριση από μηδενική βάση αδειών και παραχώρησης τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Μέγιστο το θέμα. Πάρα πολλά διακυβεύονται...
Ευθύς ξεκίνησε μια σφοδρότατη επίθεση εναντίον του απ' τα έντυπα του ΔΟΛ. Ενώ παράλληλα τα στελέχη του επιτελείου του Αλ. Τσίπρα ισχυρίζονται πως αυξήθηκε κατά πολύ και η ένταση απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα απ' το MEGA...
Αλλά έχει ενδιαφέρον να επισημανθούν οι μεγάλης έντασης επιθέσεις όχι μόνο σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εναντίον άλλων εκδοτών και όχι μόνο, όπως επισημάναμε παραπάνω...
Για παράδειγμα, σε «ρεπορτάζ» των «ΝΕΩΝ» που αποδίδεται σε... «Ειδικό Συνεργάτη» (!), τα σκάγια παίρνουν αρκετούς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την αναφορά σε «καλοθελητή που είχε κάνει το προξενιό» συμμαχιών το 2003 μεταξύ κάποιων ΜΜΕ και της τότε «νεοδεξιάς αντιπολίτευσης», δηλαδή του Καραμανλή!
Η συγκεκριμένη αναφορά φωτογραφίζει...
Ποιόν;
Προσέξτε: «Ο καλοθελητής που είχε κάνει τότε το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα (δηλαδή κάνει σήμερα «προξενιό» μεταξύ ΜΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η διευκρίνιση δικιά μας) είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε, όπως ήλπιζε, με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλασικό ελληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα», σύμφωνα με τον «Ειδικό Συνεργάτη» των «ΝΕΩΝ».
Σχεδόν άπαντες αντιλαμβάνονται ότι με την συγκεκριμένη αναφορά τα σκάγια παίρνουν το Νίκο Κωνσταντόπουλο!
Παρακάτω η αναφορά έχει ως εξής: «Οπότε, πριν φθάσει η ώρα για τις αδειοδοτήσεις και τη ρύθμιση από μηδενική βάση που εξαγγέλλεται για νιοστή φορά, βγήκαν από τη ναφθαλίνη διάφορες παλαιές ενζενί του νεοκαραμανλισμού προκειμένου να νεκραναστηθεί η βραδινή ενημερωτική ζώνη καναλιού το οποίο ήταν ως τώρα διάσημο μόνο για τις ξανθιές που είχε στα πρωινάδικα»!
Εδώ τα σκάγια παίρνουν το STAR, τον Βαρδινογιάννη, τον Χατζηνικολάου, τη Μάρα Ζαχαρέα και πάει λέγοντας!
Και η μάχη μόλις ξεκίνησε...


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/313690/i-mahi-ton-mme-molis-xekinise#ixzz2VcnZ8WGQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου