Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σε διεθνή καραντίνα η Ελλάδα. Αποχώρηση-κόλαφος των Ρώσων από την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ!

http://www.kourdistoportocali.com




Σε διεθνή καραντίνα η Ελλάδα! 
Ζούμε την Κόλαση του Δάντη, εξαφανισμένοι και σε διαρκή απομόνωση από την διεθνή κοινότητα εξαιτίας της τυφλής εμποστοσύνης των Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα στην Μέρκελ.
Η αποχώρηση των Ρώσων από την διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ δείχνει ότι βαδίζουμε σε πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις.
Ο Σταυρίδης στο ΤΑΙΠΕΔ, (με ευθύνη του Σαμαρά) είναι ανίκανος να ολοκληρώσει ακόμη κι αυτή την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Αυτός ο σχεδόν γραφικός επικεφαλής, έρμαιο των διαθέσεων Λουρόπουλου και Εμίρη πρέπει να φύγει σήμερα. Είναι επικίνδυνα ασόβαρος σε σημείο μάλιστα οι Ρώσοι να ενημερώνουν τον Εμίρη.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο μέτωπο με τους Ρώσους έχουν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το καραμανλικό στρατόπεδο.
Η φιλία Καραμανλή-Πούτιν είναι η τελευταία ελπίδα μας.
Ανεξήγητη περιπλοκή εμφανίζεται την τελευταία στιγμή στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ. Εν αναμονή σήμερα Δευτέρα της κατάθεσης των προσφορών η ρωσική Syntez ενημέρωσε το ΤΑΙΠΕΔ και τον κ. Εμίρη ότι δεν πρόκειται να καταθέσει προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ.

Επίσης στο παρά ένα της λήξης του χρόνου κατάθεσης των προσφορών πληροφορίες έφεραν και την Gazprom να τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση ως προς την δική της προσφορά για τη ΔΕΠΑ.

Κατά μία εκδοχή η Gazprom συνδέει το τίμημα για την απόκτηση της ΔΕΠΑ με τις τιμές του φυσικού αερίου που δίνει η ρωσική εταιρεία στην Ελλάδα.

Κατά τα φαινόμενα η πρόταση του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε χαμηλότερο τίμημα για την εξαγορά της ΔΕΠΑ από το προσδοκώμενο.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ανεξήγητη τη ρωσική υπαναχώρηση καθώς ο πρόεδρος της Gazprom είχε έλθει τρεις φορές στην Ελλάδα και είχε πολύωρες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα όπου είχαν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες της πώλησης.

Η αλλαγή της στάσης της ρωσικής πλευράς από μία επένδυση που είχε χαρακτηριστεί στρατηγικού χαρακτήρα στην Ελλάδα από αυτή, ήταν εμφανής από την περασμένη εβδομάδα και όπως επεσήμανε το Βήμα της Κυριακής, έγινε κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται η ελληνική πλευρά να δεχτεί τίμημα κατώτερο από αυτό που έχει συμφωνηθεί.

Η μη κατάθεση προσφοράς από τη Syntez ανοίγει τον δρόμο στη αζερική Socar και έχει άμεση σχέση με τον αγωγό TAP που θα περνάει από τη χώρα μας και θα δίνει στη δυτική Ευρώπη φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Η αλλαγή της στάσης της ρώσικής πλευράς φαίνεται ότι άλλαξε μετά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Αζερμπαϊτζάν, κατά την επιστροφή του από την Κίνα, και τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Αλίεφ. Το Μπακού επισκέφτηκε επίσης και ο σύμβουλος της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό TAP πρώην υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας κ. Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

AΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ Η GAZPROM

Του Χάρη Φλουδόπουλου
 (Capital.gr)

Απρόοπτη εξέλιξη στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Capital.gr δεν κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ η ρωσική εταιρεία Gazprom.

Τις τελευταίες ώρες πληροφορίες ανέφεραν ότι δημιουργήθηκε ξαφνική εμπλοκή με τους Ρώσους να συνδέουν το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος με την τιμή προμήθειας αερίου με την οποία θα πουλάει το αέριο στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση διαμήνυσε εν μέσω των πληροφοριών και της επίσημης παραδοχής της Gazprom ότι πουλάει στην Ελλάδα κατά 30% ακριβότερα το αέριο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί χαμηλότερο τίμημα από την αποτίμηση.

Επίσης, στο διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον η M&M Gas των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον ΔΕΣΦΑ κατατέθηκε τελικώς μόνο μια προσφορά από την εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar. Η προσφορά θεωρείται ότι συνδέεται με το γεωπολιτικό ενδιαφέρον του Αζερμπαιτζάν για τη διασύνδεσή του με τις αγορές της Ευρώπης μέσω του νότιου διαδρόμου και του αγωγού TAP.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ύψος της προσφοράς. 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου