Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΡΑΓΙΑΣ. ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΑΛ@ΚΕΣ!

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17749:2013-06-06-16-04-50&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

samaras-merkel-tsolak

Εδώ και έναν χρόνο διορθώνουμε αυτά που το ΔΝΤ αναφέρει ως λάθη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Ελσίνκι με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Κατάινεν.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο ίδιος έχει κάνει κριτική στο παρελθόν για το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι δουλειά ενός πρωθυπουργού δεν είναι μόνο να κριτικάρει αλλά να δρα και να διορθώνει τα λάθη. «Αυτό κάνω εδώ και έναν χρόνο, διορθώνω τα λάθη», είπε.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκε ότι υποτίμηση την επίπτωση των συνταγών του για τη λιτότητα στην ελληνική οικονομία, καθώς και ότι παρέβη κάποιους από τους κανόνες του όταν αποφάσιζε να συμμετάσχει στη διάσωση της χώρας.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι υπήρξαν προβλήματα με τα οικονομικά στοιχεία που παρέσχε η Ελλάδα και ότι το ΔΝΤ θα είναι προσεκτικότερο σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.
«Δεν κοιτάζω πίσω, κοιτάζω μπροστά», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι «εμείς πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε μία επιτυχία για την Ελλάδα, που θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης. Δεν είναι αισιόδοξος, είμαι πραγματιστής, πατάω γερά στα πόδια μου. Η Ελλάδα περνάει στο αισιόδοξο σενάριο, θέλουμε να την βγάλουμε από την κρίση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, το γρηγορότερο».
Επανέλαβε ακόμη πως το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απλώς δεν υφίσταται, σημειώνοντας για άλλη μία φορά ότι κανείς δεν μιλά πια για grexit αλλά για grecovery.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, άφησε να εννοηθεί πως το θέμα είναι ανοιχτό, αλλά όχι στη δεδομένη χρονική στιγμή: «Δεν θέλω να προκαταλάβω, το θέμα δεν είναι τώρα στο τραπέζι», είπε, προσθέοντας όμως ότι το Eurogroup «θα επανέλθει».
Ο κ. Κατάινεν δεν απάντησε σε ερώτηση για την έκθεση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι δεν την έχει διαβάσει, αλλά πρόσθεσε ότι στην περίοδο που είχε καταρρεύσει η Leaman Brothers στόχος ήταν να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα για να μην επεκταθεί η κρίση στην ευρωζώνη αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα έχει βαρύ κοινωνικό κόστος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλο ποσοστό της ανεργίας, κυρίως στης ανεργία των νέων, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται ευρωπαϊκές αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί.
Μίλησε ακόμη για τα ενεργειακά κοιτάσματα που υπάρχουν στην χώρα, των οποίων η αξιοποίηση θα συμβάλει στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης.
Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Φινλανδία, που αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν, πέτυχε δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, με την εκπαίδευση των νέων και ότι κι εμείς θα πετύχουμε και μπορούμε να διδαχθούμε από την εμπειρία της.
Ο κ. Κατάινεν χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή ηγεσία, έχει πάρει σκληρά μέτρα και έχει επιβάλλει φόρους, αλλά, ήδη, φαίνονται αποτελέσματα.
Στη συνάντηση οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για το πρόβλημα της ανεργίας και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξουν προγράμματα που να βοηθούν τους νέους ανθρώπους να βρουν δουλειά.
Ανέφερε ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι υπάρχουν φινλανδικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και έχουν έλθει σε επαφή μαζί του.
Ο κ. Κατάινεν ρωτήθηκε για το θέμα των εγγυήσεων που είχε πάρει, προκειμένου να συμμετάσχει στον δανεισμό της Ελλάδας, κάτι για το οποίο δέχεται κριτική στο εσωτερικό της χώρας του και απάντησε ότι αυτά έχουν γίνει δημόσια, ενώ δεν εύχεται χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του απάντησε ότι αυτό το θέμα αφορά το Φινλανδικό κράτος και τις Ελληνικές τράπεζες, που έδωσαν τις εγγυήσεις και όχι το ελληνικό δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου