Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;




Πρίν τρία χρόνια είχα γράψει ότι με την αλλαγή οργανογράμματος σε μια δημόσια υπηρεσία, νόμιμα και συνταγματικά μπορεί να απολυθεί ο κάθε υπάλληλος. Ο δάσκαλος του Βενιζέλου, ο Μανιτάκης που τον έκαναν υπουργό, έλεγε τότε γενικώς ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές. Εκανε λάθος Απόδειξη το σημερινό συμβάν της απόλυσης των αντιπαραγωγικών υπαλλήλων της ΕΡΤ απο την παραγωγική κυβέρνηση.
Ακουσα ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντέδρασε στο θέμα αυτό. Εδώ διερωτάται κανείς με τί οργανόγραμμα ως δικαιολογία θα απολυθούν κάποια στιγμή ιερείς. Η απάντηση είναι απλή. Με αλλαγή του αριθμού των Μητροπολιτών και των Μητροπόλεων ανα περιφέρεια. Στην επόμενη δόση η Εκκλησία θα ανεξαρτοποιηθεί και απο το κράτος. Πρίν όμως ένα μέρος της περιουσίας της θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στα χέρια των δανειστών αφού η Εκκλησία υπάγεται στο κράτος. Επόμενος στόχος το φορολογικό καθεστώς του Αγίου Ορους.
Απο χτές, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πωλήσει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ σε Ρωσικές εταιρείες σε καλή τιμή και για Εθνικούς λόγους, περίμενα κάποια “εξτρεμιστική” πράξη προκειμένου να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού.
Επιβεβαιώθηκα (βλέπετε εδώ). Η κυβέρνηση πέταξε όλο τον κόσμο έξω απο την ΕΡΤ ενώ τα μέλη της συνεχίζουν να παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους.
Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η αύξηση της παραγωγής με Ελληνικά χέρια και μυαλά. Ολα με σχεδιασμό και οργάνωση.
Αντί αυτού η κυβέρνηση προχωράει σε:
  1. μείωση μισθών και συντάξεων
  2. απολύσεις
  3. μεταφορά της ασφάλισης σε ιδιωτικές εταιρείες
  4. αλλαγή του συνταξιοδοτικού και ένωση ταμείων, υγιών και όχι
  5. διάλυση του στρατού και μείωση αποδοχών
  6. μείωση των δυνατοτήτων της υγείας και της παιδείας
  7. χρήση του ΕΣΠΑ για ψηφοθηρία αντί για παραγωγικές διαδικασίες
  8. επαναφορά των δανειοδοτήσεων σε φίλους χωρίς σοβαρούς και παραγωγικούς επενδυτικούς στόχους
  9. επιδότηση της κοινωνικής εργασίας που δεν παράγει τίποτα
Το management με οικονομολόγους μπορεί να βελτιστοποιήσει αποτελέσματα και όχι να δημιουργήσει αποτελέσματα σε μια επιχείρηση. Αυτό γίνεται μόνο με το R&D (έρευνα και ανάπτυξη), με την τεχνολογία και όχι με τη καθημερινή παπαρολογία επι παντός επιστητού και γελοίου των ΜΜΕ της προπαγάνδας ή τις φωνές χωρίς ουσία της αντιπολίτευσης.
Μια αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι απλά η στήριξη του αντιθέτου ούτε να είναι παραπειστική, αναχρονιστική και ευθυνόφοβη. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Οι πολίτες πρέπει να τα αντιλαμβάνονται αυτά αλλά και οι πολιτικοί. Ο χρόνος αυτού του πολιτικού συστήματος πέρασε, όπως και αυτών που το ανέδειξαν και το προσάρμοσαν στις ανάγκες τους.
Ελπίζω η Ελλάδα να αναγεννηθεί πρίν καεί ολόκληρη. Η οσμή των τριών της συγκυβέρνησης θυμίζει την οσμή της Χούντας του1967 και όσων επακολούθησαν. Τότε χάθηκε η Κύπρος…
Υπενθυμίζω, ότι ο λόγος για τον οποίο δεν πωλήθηκαν οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στις Ρωσικές εταιρείες είναι γιατί δεν τους δόθηκαν νομικές διαβεβαιώσεις απο τη κυβέρνηση, ότι όσα χρωστούσαν στη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ οι Ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν ως εκ θαύματος ΚΑΙ στον διαγωνισμό θα τα πλήρωναν. Βασικά η κυβέρνηση ήθελε οι Ρώσοι να τους τα χαρίσουν. Δεν το πέτυχαν και χάλασε η δουλειά. Αυτή είναι η γνώμη μου. Περισσότερα εδώ.
Πρέπει σε αυτό το σημείο όμως να πούμε και μερικά σωστά πράγματα…
Δεν είναι κακό αυτό που έκανε η κυβέρνηση απο πρακτική άποψη. Η διασικασία αυτή είναι η καλύτερη για περιπτώσεις σαν της ΕΡΤ και περιμένω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις ΔΕΚΟ και τους άλλους οργανισμούς του δημοσίου. Τέτοιες διαδικασίες όμως απόλυσης και επαναπρόσληψης γίνονται αυθημερόν δεν κρατούν ως το Σεπτέμβρη διότι τότε αποσταθεροποιούν τη χώρα.
Η ΕΡΤ δεν ήταν ποτέ παραγωγική. Και η κυβέρνηση όμως το ίδιο. Δεν διαχειρίζεται σωστά τα πράγματα. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για να μεταθέσει έστω τους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ που δεν θα ξαναπροσλάβει. Ετσι γίνεται στις οργανωμένς κοινωνίες ή σε αυτές που οι κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι κάνουν το σωστό για το καλό όλων.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δανείζεται, γεμίζει τις τράπεζες πάλι με λεφτά, πετάει έξω από το σύστημα όσους δεν κάνει κέφι και μετά βάζει μέσα στη στάνη με το φαγητό τους δικούς της γιατί έρχονται και εκλογές… Αυτό είναι και απάνθρωπο και ρατσιστικό και φασιστικό.
Ακολουθεί το ΦΕΚ κατάργησης της ΕΡΤτο οποίο υπογράφουν ο Στουρνάρης του ΙΟΒΕ και ο Συμεών Κεδίκογλου, ιστορικά πλέον πρόσωπα, ζωντανές αξίες…
Αντί επιλόγου
H κίνηση Σαμαρά ετοιμάζει την παράδοση της κυβέρνησης στη νέα φρουρά της εξουσίας του αποτυχημένου πολιτικού  συστήματος και των συνεργατών του πολλών διορισμένων και στην ΕΡΤ, που επί μισό αιώνα δήθεν παλεύει για τη δημοκρατία και έχει κάνει τη χώρα βόθρο, ένα μπορδέλο.
Με τις εκλογές, θα υπάρξει μια αλλαγή προσώπων όμως δεν θα αλλάξει τίποτα και η εξέγερση θα έλθει ένα πρωί. Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια γομολάστιχα στην οποία όλα ξεχνιώνται και χάνονται οι αποδείξεις κατά των ενόχων.
Σημειώστε ότι:
  1. H απεργία της ΕΣΗΕΑ είναι υπέρ της κυβέρνησης.
  2. O ερχομός εκλογών θα δράσει υπέρ της διαγραφής των αδικημάτων Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, όπως και πολλών άλλων αδικημάτων που συνιστούν μια γενοκτονία και μια πράξη ρατσισμού κατά του Ελληνικού λαού.
  3. Στις επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ φυσικά πρώτη επιλογή θα είναι οι τριπλοθεσίτες, αυτοί που δουλεύουν και σε εφημερίδες και σε ιδιωτικά κανάλια.
  4. Το ΜEGA άραγε με 100 εκ. δάναειο γιατί να παραμένει ιδιωτικό; Γιατί οι τράπεζες να είναι υπο ιδιωτικό έλεγχο όταν ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα του δημοσίου; Tα λεφτά  που έφαγαν οι τραπεζίτες κλπ ποιός θα τα επιστρέψει; Γιατί όλοι είναι έξω; Σας φαίνεται λογικό οι τράπεζες να δανείζουν τους πολίτες τα δικά τους χρήματα; Γιατί το κράτος δεν έχει έλεγχο στις τράπεζες; Γιατί οι εφοπλιστές να μη πληρώνουν φόρους;
  5. Σε ποιόν θα πάει το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, το οποίο ανα πάσα στιγμή μπορεί να εξαφανισθεί απο το κτίριο της ΕΡΤ; Πού είναι ο εισαγγελέας;
  6. Η ΕΡΤ ΑΕ θα μετονομαστεί σε ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση) και γίνεται Νομοθετικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου δηλαδή γίνεται μεταβιβάσιμη σε ιδιώτες. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή αποκτά δυνατότητες να παραδώσει την πρώην δημόσια τηλεόραση σε δανειστές ή σε άλλο ενδιαφερόμενο στην επόμενη φάση του ξεπουλήματος της χώρας. Η προσθήκη της λέξης “Ιντερνετ” στο τίτλο της ΕΡΤ είναι “λάθος Ελληνικά” αλλα και τεχνολογικά αναίτια.
Αν υπάρξει ποτέ απόσπασμα στην Ελλάδα που να σκοτώσει τους πραγματικούς ενόχους της σημερινής τραγικής κατάστασης θα ήθελα να ήμουν εκείνος που θα έλεγε τη λέξη ΠΥΡ…
Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος που τον διακρίνω ως μοναδικό. Τότε όμως, όλοι πρέπει να κάνουν την υπέρβαση…
απόσπασμα από http://zcode-gr.blogspot.jp/
ΣΧΟΛΙΑ:
1. “Δεν είναι κακό αυτό που έκανε η κυβέρνηση απο πρακτική άποψη.” Είναι! Και είναι επειδή  κατάργησαν την ΕΡΤ για να αρπάξουν οι δανειστές την περιουσία της Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση της περιουσίας της ΕΡΤ ! Η κυβέρνηση δεν παραβίασε το Σύνταγμα για να φτιάξει κάτι καλό, αλλά για να αρπάξει κάτι καλό. Ούτε σε θεωρητικό επίπεδο όμως δεν είναι καλή λύση και αυτό επειδή είναι παράνομη. Η αποδοχή της ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της παρανομίας και  συνεισφέρει στην δημιουργία προηγούμενου. Η παρανομία πάντα είναι κακή λύση, είθε θεωρητικά μιλάμε είτε πρακτικά.
Την ΕΡΤ είπαν ότι την σκότωσαν επειδή ήταν ανάπηρη. Ναι ήταν, αλλά ήταν  επειδή η κυβέρνηση της έσπασε τα πόδια. Όσο για την δολοφονία, αυτή έγινε για να αρπάξει ο κληρονόμος την περιουσία της και όχι για να γλιτώσουμε εμείς τα έξοδα όποιας νοσηλείας της. Δείτε εδώ ποια σκότωσαν  Απάντηση πολιτών στην κυβερνητική προπαγάνδα 
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ, Ο ΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ . 
2. “Με τις εκλογές, θα υπάρξει μια αλλαγή προσώπων όμως δεν θα αλλάξει τίποτα και η εξέγερση θα έλθει ένα πρωί. Οι εκλογές δεν είναι τίποτα άλλο από μια γομολάστιχα στην οποία όλα ξεχνιώνται και χάνονται οι αποδείξεις κατά των ενόχων.” ΟΧΙ αν ο κόσμος καταλάβει ότι οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται για την εκλογή αντιπροσώπων και όχι κυβέρνησης. Την κυβέρνηση δεν την επιλέγουμε και δεν την ελέγχουμε εμείς αλλά οι αντιπρόσωποι μας. Αν το καταλάβουμε αυτό όλοι και επιβάλουμε την εφαρμογή του συντάγματος και την εξασφάλιση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλους τους πολίτες, λύνεται το πρόβλημα. Το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει αλλά ποιος να το εφαρμόσει σωστά ;; Και όταν λέω σωστά εννοώ να εφαρμόσει μόνο τις συνταγματικές διατάξεις. Όπως επιβάλει άλλωστε και το ίδιο το Σύνταγμα “ Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.”
Τέλος, η εξέγερση είναι για τους δούλους, όχι για τους πολίτες. Οι πολίτες άλλα κάνουν … 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου